Sherlock Holmes (1939-1946)

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Adventures of Sherlock Holmes (1939)

The Adventures of Sherlock Holmes
Sherlock Holmes

Miután csak egy hajszálon múlik, hogy Sherlock Holmes végre elítéltesse a bírósággal ősellenségét, Moriarty professzort, az elhatározza, hogy tönkreteszi a mesterdetektívet a tökéletes bűntény kitervelésével, és végrehajtásával.


1939 Alfred L. Werker krimi, thriller 9 ?
The Hound of the Baskervilles (1939)

The Hound of the Baskervilles
A Sátán kutyája

Sherlock Holmes és Dr. Watson egy ősi átok nyomában járnak. A legenda szerint a Baskervilles család tagjaira egy hatalmas, démoni kutya vadászik. Mikor a birtok ura rejtélyes körülmények közt elhalálozik, Holmes attól fél, hogy az Amerikából hazaérkező fiára is hasonló sors vár.


1939 Sidney Lanfield horror, krimi, thriller 8 ?
Sherlock Holmes and the Voice of Terror (1942)

Sherlock Holmes and the Voice of Terror
Sherlock Holmes és a terror hangja

Dúl a második világháború. A "Terror hangja" egy angol nyelvű német propaganda rádió, ami a szigetország területén végrehajtott merész szabotázsakciókkal demoralizálja az angol lakosságot. A tehetetlen titkosszolgálat Sherlock Holmest bízza meg, hogy vessen véget a rádióadásnak és a támadásoknak.


1942 John Rawlins krimi, thriller 7 ?
Sherlock Holmes and the Secret Weapon (1943)

Sherlock Holmes and the Secret Weapon
Sherlock Holmes és a titkos fegyver

Sherlock Holmes Svájcból kicsempész egy feltalálót, mielőtt új fegyvere a németek kezébe kerülne. Azonban hiába jutnak vissza Angliába, ott sincsenek biztonságban, és az ellenségnek maga Moriarty, Holmes nemezise játszik a kezére.


1943 Roy William Neill dráma, kalandfilm, krimi, ... 15 3,2
Sherlock Holmes Faces Death (1943)

Sherlock Holmes Faces Death
Sherlock Holmes szembenéz a halállal

Dr. Watson háziorvosként dolgozik egy nemesi házban, ami egyben veteránok kórházaként is funkcionál. Mikor asszisztenség megtámadják, és kevés híján megölik, barátja, Sherlock Holmes segítségét kéri.


1943 Roy William Neill krimi, thriller 7 ?
Sherlock Holmes in Washington (1943)

Sherlock Holmes in Washington
Sherlock Holmes Washingtonban

Holmesnak egy nemzetbiztonsági titkokkal teli mikrofilmet kell visszaszereznie, miután a brit ügynököt, aki egy vonaton szállította azt, a németek meggyilkolják.


1943 Roy William Neill krimi, thriller 7 ?
The Pearl of Death (1944)

The Pearl of Death
Sherlock Holmes és a halál gyémántja

Egy hajóúton az elmaszkírozott, furfangos Sherlock Holmes megakadályozza egy nagy értékű gyöngy, egy angol nemzeti kincs ellopását. Ám a tettes, egy briliáns bűnöző, nem adja fel ilyen könnyen, és legközelebb a múzeumból, egyenesen Holmes orra alól fújja meg az ékszert...


1944 Roy William Neill krimi 7 ?
The Scarlet Claw (1944)

The Scarlet Claw
Sherlock Holmes és a vörös karom

Holmes és Watson egy kanadai faluba érkezik, ahol állítólag egy természetfeletti lény szedi az áldozatait.


1944 Roy William Neill krimi, thriller 6 ?
The Spider Woman (1944)

The Spider Woman
Sherlock Holmes és a Pókasszony

Sherlock Holmes eljátssza a halálát, hogy könnyebben a közelébe kerülhessen egy rejtélyes és zseniális nőnek, aki London bizarr "pizsamás öngyilkosságaiért" felelős.


1944 Roy William Neill horror, krimi, thriller 8 ?
Pursuit to Algiers (1945)

Pursuit to Algiers
Sherlock Holmes és az algíri üldözés

Holmesnak és Watsonnak egy trónörököst kell biztonságban hazakísérnie Londonból, miután apja, a király merénylet áldozatául esik.


1945 Roy William Neill krimi 5 ?
The House of Fear (1945)

The House of Fear
Sherlock Holmes és a rettegés háza

Holmes és Watson egy legendákkal övezett skót kastélyba érkeznek, amelynek lakói idős, egyedülálló úriemberek - akik egymás után halnak rejtélyes halált.


1945 Roy William Neill krimi, thriller 7 ?
The Woman in Green (1945)

The Woman in Green
Sherlock Holmes és a zöld ruhás nő

Egy rejtélyes tettes egymás után gyilkolja a nőket az utcákon, és haláluk után levágja egyik ujjukat. London Hasfelmetsző Jack óta nem rettegett ennyire. Sherlock Holmes azt gyanítja, hogy a sorozatgyilkosság csak része egy briliáns tervnek, ami mögött nemezise, Moriarty professzor áll.


1945 Roy William Neill dráma, horror, krimi 15 3,2
Dressed to Kill (1946)

Dressed to Kill
Gyilkos elegancia

Nagy a kereslet az árverésen a dartmoori börtön egyik rabja által készített zenélő dobozokra. A probléma csak az, hogy a boldog vevők hamarosan holtan végzik, a dísztárgyaknak pedig lába kél. Sherlock Holmes - oldalán hűséges segítőtársával, Dr. Watsonnal - mint mindig, most is jó nyomon jár: szerinte a zenedobozok kódolt üzenetet rejtenek, amelyből pontosan megtudható, hová rejtettek el egy mesés vagyont érő zsákmányt...


1946 Roy William Neill krimi, thriller 17 3,8
Terror by Night (1946)

Terror by Night
Félelem a sötétben

Egy felbecsülhetetlen értékű gyémánt. Fölöttébb gyanús utasok. Egy rejtelmes vonatút. És egy megoldatlan gyilkosság. Hogy mi bennük a közös? Ezek az alkotóelemei egy hihetetlenül izgalmas rejtélyek, melyben Basil Rathbonet láthatjuk Scherlock Holmes szerepében és Nigle Bruce-t pedig Dr. Watson szerepében. Holmes és Watson feladata, hogy elkísérje a Rhodesia csillagát Edingburgh-ba. Ezúttal egy olyan zavarbaejtő esetet kell megoldaniuk, ahol úgy fest, mindenkinek meg van a megfelelő oka a gyilkosságra és a lopásra.


1946 Roy William Neill krimi 17 3,5