Bovaryné adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Madame Bovary (1933)

Madame Bovary
Bovaryné


1933 Jean Renoir dráma 3 ?

Madame Bovary
Bováryné, a vágyak asszonya

Gustave Flaubert 1857-es Madame Bovary regényének adaptációja.


1937 Gerhard Lamprecht dráma
Madame Bovary (1949)

Madame Bovary
 

Jennifer Jones, James Mason és Van Heflin játszanak Flaubert klasszikusának ezen átdolgozásában, mely egy feleség tiltott szenvedélyiről szól a XIX. századi Franciaországban.


1949 Vincente Minnelli dráma 4 ?
Die nackte Bovary (1969)

Die nackte Bovary
The Sins of Madame Bovary


1969 Hans Schott-Schöbinger dráma 1 ?

Madame Bovary
 


1975 Rodney Bennett dráma, minisorozat
Madame Bovary (1991)

Madame Bovary
Bovaryné

A jómódú férje mellett unalmában romantikus regényekbe és szerelmi kalandokba menekülő Bovaryné tragikus sorsa. A paraszt családból származó Emma Rouault szeretne kiemelkedni a szülői ház rabságából, ezért hozzámegy egy orvoshoz, Charles Bovaryhoz. Emma hamarosan megunja a házaséletet és titkos szerelmi viszonyokba bonyolódik, mértéktelen költekezésbe fog, majd végső elkeseredésében öngyilkosságot kísérel meg.


1991 Claude Chabrol dráma 30 3,6
Madame Bovary (2000)

Madame Bovary
Bovaryné

Charles Bovary, a nemrég megözvegyült vidéki orvos feleségül veszi Emmát, egy módos parasztgazda szép és nagyravágyó lányát. Emmának már az esküvő után rá kell jönnie arra, hogy férjében nem találja meg a szenvedélyt, amire vágyott. Gyűlöli a gyenge jellemeket, kiábrándul tutyimutyi férjéből, romantikára vágyik.


2000 Tim Fywell dráma, minisorozat, szerelmi történet 16 3,4
Madame Bovary (2014)

Madame Bovary
 

Charles Bovary, a nemrég megözvegyült vidéki orvos feleségül veszi Emmát, egy módos parasztgazda szép és nagyravágyó lányát. Emma szerelmes regényeken nőtt fel, ezért tüzes romantikáról és szenvedélyes szerelemről álmodozik, de már az esküvő után rá kell jönnie arra, hogy férjében nem találja meg a szenvedélyt, amire vágyott.
Gyűlöli a gyenge jellemeket, kiábrándul tutyimutyi férjéből, romantikára vágyik. Sikertelenül próbál kitörni a hétköznapok szürke egyhangúságából. Mivel felesége folyton gyengélkedik, Bovary úgy gondolja, levegőváltozásra van szüksége, ezért elköltöznek, ahol Emma más férfiakhoz menekülve keresi az életéből hiányzó szenvedélyt.


2014 Sophie Barthes dráma 15 3,3