Gall Force

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Gall Force: Eternal Story (1986)

Gall Force: Eternal Story
Gall Force 1.

Két nép harcol egymással a világűr hidegében. A Solenoidok (úgy néznek ki, mint az emberek, csak mind nők) és a Paranoidok (folyadék alapú idegenek, akik humanoid formát is tudnak ölteni). A háború emberemlékezet óta tart, mindkét faj "hozzászokott" már, békekötésről szó sem lehet.

A Solenoid flotta egy csata után fénysebességre gyorsulva vonul tovább, mikor is az egyik hadihajó, a Star Leaf leszakad tőlük. A fedélzeten maradt 7 nő magára marad a súlyosan sérült hajón. Céljuk, hogy eljussanak egy bolygóra, a Chaos-ra, amit mesterségesen alkottak és a Solenoidok új otthonuknak szántak. Útjuk persze nem zökkenőmentes. A Paranoidok megtámadják őket, mindkét oldalon lesznek áldozatok. A történet előrehaladtával viszont olyasmi derül ki, ami mindkét nép sorsát megváltoztathatja, így minden tekintet a Star Leaf megmaradt legénysége felé fordul. A lányoknak ki kell tartaniuk, ki kell állniuk a megpróbáltatásokat, hisz talán ők fogják eldönteni az ismert világok sorsát.


1986 Akiyama Katsuhito animáció, anime, sci-fi 3 ?
Gall Force: Destruction (1987)

Gall Force: Destruction
Gall Force 2.

Tíz évvel az első rész vége után a hibernálódott Lufy-t, a Star Leaf egyik túlélőjét megtalálja egy Solenoid űrhajó és a fedélzeten újjáélesztik. Ott szembesül az előző részben megvalósult "Fajokat Egyesítő Terv"-el, amit a legénység néhány tagja, név szerint: Shildy, Amy, Spea és az android Catty árult el neki. A Solenoidok és Paranoidok közti háború azóta is tart. A Solenoidok egy mindent elsöprő fegyverrel egy végső csapást készülnek mérni ellenségeikre a Naprendszer harmadik bolygójánál, ami veszélyezteti a bolygón kialakult új létforma jövőjét.

Lufynak most döntenie kell. Vagy hű marad népéhez és harcol a Paranoidok ellen, vagy segít a maroknyi kis csapatnak megállítani a pusztítást. Vajon megmenekül a kis kék bolygó és annak új lakói?


1987 Akiyama Katsuhito animáció, anime 1 ?
Gall Force: Stardust War (1988)

Gall Force: Stardust War
Gall Force 3.

A Naprendszer pusztulásának megakadályozása után Lufi és barátai most új bajnak néznek elébe. A Solenoidok és a Paranoidok az elhagyatott Sigma Narse rendszerben arra készülnek, hogy egyszer és mindenkorra véget vetnek a köztük dúló háborúnak egy utolsó vérig menő csatában. Mindkét fél be akarja vetni egymás ellen a saját bolygórombolójaikat, ami mindkét fél pusztulását eredményezné. A katasztrófa elkerülésért a maroknyi kis csapat Nebulart kapitány vezetésével elmegy a közeli Embryo bolygóra, ahol talán meglelik a megoldást.

Vajon elkerülhető, hogy a két faj kipusztítsa egymást?


1988 Akiyama Katsuhito akciófilm, animáció, anime, ...
Gall Force: Chikyû shô (1989)

Gall Force: Chikyû shô
Gall Force: Earth Chapter

A háború a Földön tovább folytatódik az emberek és az MME-k közt. A helyszín továbbra is a poszt-apokaliptikus Ausztrália. A történet középpontjában pedig ismét Sandy Newman és egysége áll, akik a nagy túlerő ellenére kitartva várják az erősítést a Marsról. A földi ellenállók elkeseredésükben még atomfegyvereket is be akarnak vetni. De a marsiak máshogy képzelik a földi háború sorsát. Egy ismerős szereplő is feltűnik, aki megpróbálja meggyőzni a két felet, hogy harc nélkül is lehet békében élni. A Föld sorsát eldöntő végső csata pedig rohamosan közeledik, ahol eldől, ki lesz a bolygó ura.


1989 Akiyama Katsuhito animáció, anime, minisorozat, ... 1 ?
Rhea Gall Force (1989)

Rhea Gall Force
Gall Force 4

A 21-dik században a földiek felfedeztek egy elhagyatott idegen technológiát a Holdon. Az újonnan felfedezett technológiát a "Nyugati" és a "Keleti" blokk fegyverek kifejlesztésére használta, beleértve egy mesterséges életformát, amit a Paranoidokról mintáztak. 2085-re a Harmadik Világháború feldúlta Földön a megmaradt emberek a túlélésért küzdenek a feltámadt Paranoidok seregei ellen, akik az emberiség ellen fordultak, és akiket csak MME-knek neveznek. Már csak a Hold és a Mars maradt, mint az utolsó biztonságos hely az emberek számára.

A történet Ausztráliában játszódik. Főszereplőnk pedig Sandy, egy gyalogsági szakaszvezető, aki társaival együtt nap mint nap kockára teszi életét az MME-k elleni harcokban. A földi ellenállók egy nap utasítást kapnak a Marsról, hogy egy nagyszabású hadművelet előkészítéséhez evakuáljanak 30.000 menekültet a Földről. Az akció az Exodus Hadművelet fedőnevet kapja. A hadművelet sikerét azonban akadályozzák a két blokk közti ellentétek.


1989 Akiyama Katsuhito akciófilm, animáció, anime, ...
Gall Force: Shin seiki hen (1991)

Gall Force: Shin seiki hen
Gall Force: New Era

Már 200 év telt el az MME-k legyőzése óta. A Földön visszaállt az élet a normális kerékvágásba, bár a háború miatt még nem teljesen lakható. A visszatelepült emberek ezért hatalmas ecropoloszokban élnek, míg a bolygót újra lakhatóvá teszik. Ehhez a békéhez azonban nem vezetett rögmentes út. A yumanok, akiket genetikai úton hoztak létre, fellázadtak az emberek ellen és háborút indítottak. A háborút elvesztették, de azóta ellentétben állnak az emberekkel. Egy ilyen yuman Nova, aki hogy beteljesítse a yumanok régi vezérének álmát, egy rejtélyes segítővel szövetkezve lassan hatalma alá keríti a Naprendszer összes számítógépes hálózatát. A gépeket pedig az emberek ellen fordítja. És ezzel mindenhol kitör a káosz és a pusztítás. A rejtélyes segítő pedig hamarosan feltárja valódi szándékait.

Mielőtt elszabadult volna a pokol, egy Catty nevű lány egy ál okból összehív 5 lányt egy elhagyott körzetbe. Miután a lányok megérkeznek, Catty elmagyarázza nekik a helyzetet, majd evakuálja őket a bolygóról. Az úticéljuk viszont ismeretlen és nem kevés veszélyt tartogat számukra.


1991 Akiyama Katsuhito akciófilm, animáció, anime, ...
Gall Force: The Revolution (1996)

Gall Force: The Revolution
 

Ismét a kizárólag nőstény egyedekből álló Solenoid faj harcait kísérhetjük figyelemmel. Az ellenség azonban nem egy másik faj, sem minden életet kiirtani szándékozó robotok, hanem saját maguk: egy időtlen idők óta tartó, soha véget nem érő polgárháború közepébe csöppenünk, amit az East Force és a West Force vív egymás ellen.

Hőseink a régi jó ismerősök. Patty, Lumy, Rabby és Elsa az East Force egyik cirkálója, a Star Leaf fedélzetén harcolnak. Az ász pilóta Luffy a West Force egyik vadászában kerül velük szembe - és szenved vereséget, életében először. De a csata itt váratlan véget ér: az East Force zászlóshajója elsüti Star Blasterét, egy csapásra megsemmisítve mindkét gigantikus flottát. A parancsnok, Pfizer, csak jót mosolyog ezen: muszáj volt...

A Star Leaf csak hajszál híján menekül meg a robbanásból - úgy, hogy dezertálnak a csatából... a sértődött Luffy követi őket, így menekülve meg a halál torkából. Hamarosan egy furcsa űrbázis jeleit fogják, amire leszállnak. Kiderül, hogy a háborúellenes szervezet, a Conch bázisa. A vezetők, Catty és Pony megpróbálják rávenni a potyautasokat: segítsenek nekik megállítani a végtelen polgárháborút...


1996 Fukushima Hiroyuki animáció, anime, kalandfilm, ...