A sátán kutyája adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Der Hund von Baskerville
 


1914 Rudolf Meinert horror, krimi

The Hound of the Baskervilles
 


1932 Gareth Gundrey horror, krimi
The Hound of the Baskervilles (1939)

The Hound of the Baskervilles
A Sátán kutyája

Sherlock Holmes és Dr. Watson egy ősi átok nyomában járnak. A legenda szerint a Baskervilles család tagjaira egy hatalmas, démoni kutya vadászik. Mikor a birtok ura rejtélyes körülmények közt elhalálozik, Holmes attól fél, hogy az Amerikából hazaérkező fiára is hasonló sors vár.


1939 Sidney Lanfield horror, krimi, thriller 7 ?
The Hound of the Baskervilles (1959)

The Hound of the Baskervilles
A Sátán kutyája

Különös haláleset ügyében keresik fel Sherlock Holmes-t. A nemrégiben elhunyt Sir Charles Baskervilles végrendeletének gondozója egy furcsa, régi papirosra lelt. Az írás szerint Baskerville lakóit immár kétszáz éve átok sújtja: azóta, hogy a kastély hajdani urát Hugo De Baskerville-t egy sátáni külsejű kutya szétmarcangolta a birtok közeli lápban. A legenda szerint a kutya azóta is kísérti a család tagjait. Habár a nemrégiben elhunyt Sir Charles Baskerville halálát szívbénulás okozta, amikor hajnalban rátaláltak, eltorzult vonásaiból látható volt, hogy iszonyú félelem rántotta görcsbe a szívét. Sir Charles megszállottan hitt a legendában és éjszakánként hallotta is a kutya eszelős üvöltését a láp felől. Akkor még a doktor is úgy vélte, mindez egy gyenge egészségű idős ember beteges képzelgése. De most már nem annyira bizonyos ebben... Ráadásul Sir Henry Baskervilles, a család utolsó sarja, alighogy megérkezik Dartmoorba, rejtélyes üzenetet kap, melyben egy ismeretlen arra figyelmezteti, ha kedves az élete, jobb, ha távol tartja magát Dartmoortól. Nem sokkal azután, hogy megérkezik a Baskervilles kastélyba, furcsa fények villannak fel a láp felől, s felhangzik egy hátborzongató üvöltés... Sir Sherlock Holmes fogja kideríteni, hogy vajon miféle szerzet lehet a Sátán kutyája?


1959 Terence Fisher horror, krimi 38 3,4
The Hound of the Baskervilles (1978)

The Hound of the Baskervilles
A sátán kutyája

Sherlock Holmes-ot a híres nyomozót felkeresi otthonában Mortimer, egy Devonshire-i orvos. Sir Charles Baskerville haláláról számol be, melynek körülményei igen titokzatosak, köszönhetően egy régi legendának, mely a Baskerville család átkáról, a férfi tagok végzetét okozó sátáni kutyáról szól. Mortimer úgy véli, hogy a család utolsó sarja, Sir Henry élete is veszélybe került, ezért kéri a híres nyomozó segítségét. Sherlock Holmes pedig bebizonyítja, hogy nagyon is emberi a gonoszság. Nem pedig egy pokolbéli szörnyeteg ármánykodik a devoni kisvárosban!


1978 Paul Morrissey horror, krimi, vígjáték 7 ?

The Hound of the Baskervilles
A sátán kutyája


1982 Peter Duguid minisorozat 1 ?
The Hound of the Baskervilles (1988)

The Hound of the Baskervilles
A Sátán kutyája

Dr. Mortimer, egy barátságos, ifjú orvos különös haláleset ügyében keresi fel a Baker Street 221/b számú ház lakóját, Sherlock Holmes-t. A nemrégiben elhunyt Sir Charles Baskervilles végrendeletének gondozójaként egy furcsa, régi papirosra lelt. Az írás szerint Baskerville lakóit immár kétszáz éve átok sújtja: azóta, hogy a kastély hajdani urát Hugo De Baskerville-t egy sátáni külsejű kutya szétmarcangolta a birtok közeli lápban. A legenda szerint a kutya azóta is kisérti a család tagjait. Habár a nemrégiben elhunyt Sir Charles Baskerville halálát szívbénulás okozta, amikor hajnalban rátaláltak, eltorzult vonásaiból látható volt, hogy iszonyú félelem rántotta görcsbe a szívét. Sir Charles megszállottan hitt a legendában és éjszakánként hallotta is a kutya eszelős üvöltését a láp felől. Akkor még a doktor is úgy vélte, mindez egy gyenge egészségű idős ember beteges képzelgése. De most már nem annyira bizonyos ebben... Ráadásul Sir Henry Baskervilles, a család utolsó sarja, alighogy megérkezik Dartmoorba, rejtélyes üzenetet kap, melyben egy ismeretlen arra figyelmezteti, ha kedves az élete, jobb, ha távol tartja magát Dartmoortól. Valaki követi minden lépését, s az első reggel eltűnnek a cipői a szállodaszobából... Nem sokkal azután, hogy megérkezik a Baskervilles kastélyba, furcsa fények villannak fel a láp felől, s felhangzik az a hátborzongató hang is, a Sátán kutyájának üvöltése. Sir Sherlock Holmes és hű társa, Doktor Watson munkához lát...


1988 Brian Mills dráma, horror, krimi 51 4,1
The Hound of the Baskervilles (2000)

The Hound of the Baskervilles
Sherlock Holmes: A Baskerville-i agár

Egy nap vidéki körorvos keresi fel Sherlock Holmest, a híres detektívet Baker Street-i otthonában. Beszámol páciense és barátja, Sir Baskerville halálának különös körülményeiről. Látogatása során elmeséli azt az évszázados legendát, amely szerint a Baskerville családot szörnyű átok sújtja: valamennyi leszármazottjára véres, borzalmas halál vár; a ködös és kietlen lápvidéken egy ördögi lény ólálkodik, arra várva, hogy lecsapjon áldozatára. Holmes megbízza hű segítőtársát, Dr. Watsont, hogy kísérje el az ifjú örököst Baskerville Hallba és segítsen fényt deríteni a rejtélyre. A komor kastély és a körülötte elterülő kihalt pusztaság mintha valóban természetfeletti titkokat rejtene. Csakhogy Sherlock Holmes szerint a nyomok bűntényre utalnak.


2000 Rodney Gibbons dráma, horror, krimi 9 ?
The Hound of the Baskervilles (2002)

The Hound of the Baskervilles
A sátán kutyája

Dartmoor környékén - a családi legenda szerint - évszázadok óta kísérti a Baskerville családot a "sátán kutyája". Sir Charles hirtelen halála után annak orvosa, Dr. Mortimer, Sherlock Holmes segítségét kéri a titokzatos haláleset miatt, és az örökös, Sir Henry védelmében. A híres nyomozó kezdetben mesének hiszi a "sátán kutyájá-"nak történetét. A dartmoori lápvidéken folytatott kutatásai azonban megdöbbentő titokra derítenek fényt.


2002 David Attwood dráma, horror, krimi 23 3,3