Dr. Seuss adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
How the Grinch Stole Christmas! (1966)

How the Grinch Stole Christmas!
 

A megkeseredett, gyűlölködő Grincset semmi sem bosszantja fel jobban, mint hogy a közeli falucska, Whoville népe önfeledten készül a karácsony megünneplésére. Télapónak öltözik, kutyájára rénszarvas-maskarát aggat, s becsörtet a faluba, hogy ellopja az összes karácsonyi ajándékot...
A falubéliek nagy szerencséjére az álnok terv dugába dől, amint a Grincs szembe találja magát egy kislány, bizonyos Cindy Lou ártatlan, ábrándos karácsony-várásával.

A Chuck Jones, Boris Karloff és Dr. Seuss kiapadhatatlan tehetségét ötvöző filmre nem várhatott más sors, mint hogy azonnal klasszikussá válik...


1966 Ben Washam - Chuck Jones animáció, fantasy, rövidfilm, ... 24 3,8
How the Grinch Stole Christmas (2000)

How the Grinch Stole Christmas
A Grincs

Egy aprócska hópihében, a havas táj rejtekében bújik meg Kifalva, a pisze orrú Kik birodalma. A Kik kedvenc ünnepe a Karácsony, lázasan készülődnek hát a Szentséges Éjre. Az utcák és a házak díszben állnak, mindenki ajándékokért rohangál. A kis Cindy nem érti, minek ez a nagy felhajtás...
Ám van valaki, aki ferde szemmel nézi a nagy nyüzsgést. Elég a nevét kimondani, és máris a hideg futkos minden Ki hátán. Fenn lakik a közeli Kobak-hegyen, a barlangjában, ki nem állhatja a Karácsonyt. Ő a Grincs! A kis Cindy azonban nem hisz a Grincsről szóló legendáknak, és azt akarja, hogy a rettegett zöld mumust válasszák meg Kifalva Karácsonyi Mókamajszterének. Felkerekedik hát, hogy ő maga adja át a meghívót a mogorva, morc manónak.


2000 Ron Howard fantasy, vígjáték 805 3,0
The Cat in the Hat (2003)

The Cat in the Hat
A Macska - Le a kalappal!

Ez a nap egészen különleges Konrád és Sally számára - bár eleinte egyáltalán nem úgy tűnik. A testvérpár civakodik, a tenyérbemászó szomszéd katonaiskolával fenyeget, anya síkideg, és elmegy a dolgozóba, átjön az álmatag pótmama, és még az eső is elered. Nyomorúságosabb napot elképzelni is nehezen lehetne. Csakhogy ekkor felbukkan ...a MACSKA!!! Hogyhogy milyen macska? Olyan rendes macska macska, csak egy kicsit nagyobbacska, alig két méteres, és ami még lényeges, hogy király a dumája, és be nem áll a szája, és van egy csíkos kalapja! Na, ez a MACSKA napja!


2003 Bo Welch fantasy, kalandfilm, vígjáték 157 1,7
Horton Hears a Who! (2008)

Horton Hears a Who!
Horton

Miért van nagy füle egy elefántnak? Nem is kérdés, számtalan haszna van, de egyebek közt arra is jó, hogy viselője meghallja mindazt, amit más nem. Amikor Horton segélykiáltást hall egy porszem felől, hamar kifüleli, hogy a levegőben szálló pöttyön élet van: ott épült fel a szuperkicsi Kifalva, melynek lakó a hiperszuperkicsi kik. Horton összebarátkozik Kifalva polgármesterével (akinek 96 lánya és egy fia van, fürdőszobája meg egy sem). Szükség is van a barátságukra. Sokan vannak, akik elpusztítanák a porszemet. Egy gyermekétől nehezen megváló kenguru és szövetségese, Vlad, a keselyű egyszerre tör a porszem és az elefánt elveszejtésére. A dzsungelben egy pötty sincs már biztonságban. Hát még egy elefánt!


2008 Jimmy Hayward - Steve Martino animáció, kalandfilm 318 3,3
The Lorax (2012)

The Lorax
Lorax

Egy tizenkét éves fiú az egyetlen dolgot kutatja, ami segíthet neki elnyerni álmai nőjének szívét. Megtalálásához utána kell járnia egy zsémbes, de jópofa teremtmény, a Lorax történetének.


2012 Chris Renaud - Kyle Balda animáció, fantasy, vígjáték 185 3,1
The Grinch (2018)

The Grinch
A Grincs

Egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti.


2018 Scott Mosier - Yarrow Cheney animáció, fantasy, musical, ... 104 3,3