Nicholas Sparks adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Message in a Bottle (1999)

Message in a Bottle
Üzenet a palackban

Theresa éppen túlesett egy fájdalmas váláson, és két dolog maradt számára, ami kitölti életét: kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. A világ felé mutatott eltökélt arca nyugalmat sejtet, de valójában csak távoli álarc, mely elrejti valós érzéseit: csődbe jutott kapcsolata felett érzett elkeseredettségét és szilárd elhatározását, soha többé nem engedi, hogy bárki is fájdalmat okozzon neki. Egy magányos hétvégén azonban, amíg kisfia az apját látogatja meg, élete regényes fordulatot vesz. Tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenet, G. aláírással. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfibe, akit sosem látott. Aztán ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után.
A keresés végül sikerrel jár, és kiderül, hogy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. A szomorú sorokat bizonyos Garret Blake vetette papírra, Észak-Carolinában él és vitorláshajók építésével foglalkozik. A férfi imádott felesége halála óta nem találja helyét az emberek között, és az apjával töltött időt leszámítva szinte teljes magányban tölti napjait. Dodge, az apa megpróbálja kizökkenteni fiát a gyász szorításából, és emlékezteti, hogy választania kell a múlt és jövő között. S e jövőt talán éppen Theresa jelenti...


1999 Luis Mandoki dráma, szerelmi történet 172 3,3
A Walk to Remember (2002)

A Walk to Remember
Séta a múltba

Landon Carter a gondtalan aranyifjú életét éli a középiskolában. Élvezi népszerűségét, és sorra ki is használja. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landon-t büntetésként szociális szolgálatra ítélik. Többek között ő felel az iskola tavaszi előadásának színreviteléért. Kénytelen segítséget szerezni valahonnan. A többiek nevetsége tárgyává válik, amikor kiválasztja maga mellé Jamie Sullivant. A visszahúzódó lány amolyan szürke kis egér, de Landon érzi, hogy az esze a helyén van, és most az kell. A próbák során Jamie is ki tud végre bontakozni, kiderül, hogy csodásan tud énekelni, ráadásul a szíve is a helyén van...


2002 Adam Shankman dráma, szerelmi történet 264 3,5
The Notebook (2004)

The Notebook
Szerelmünk lapjai

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.


2004 Nick Cassavetes dráma, szerelmi történet 790 3,9
Nights in Rodanthe (2008)

Nights in Rodanthe
Éjjel a parton

Adrienne (Diane Lane) nyugalomra vágyik. A házassága elromlott, a lánya kamaszodik- ő egyre kevésbé találja helyét, és úgy érzi, rövid időre muszáj távol kerülnie a hétköznapjaitól. Ezért fogadja el egy barátja meghívását, akinek van egy kis motelje Észak-Karolinában a tenger partján. Átmenetileg vállalja a csodás tengerparti szálló irányítását, de nincs is nehéz dolga: a fogadó egyetlen vendége egy orvos (Richard Gere), aki élete legnagyobb problémájára keresi a választ. Csupán egy éjszakát töltene itt, de a tenger felől vihar közeledik. Az orkán összezárja a hétvégére a férfit és a nőt. Belső nyugtalanságuk és a külső vihar között két csodálatos napot töltenek együtt. Hogy azután minden folytatódjon tovább ugyanúgy vagy megváltozzon örökre.


2008 George C. Wolfe dráma, szerelmi történet 138 2,9
Dear John (2010)

Dear John
Kedves John!

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Carolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket. Megtalálják egymásban, ami hiányzott az életükből, pedig nem is tudtak róla. John előtt azonban még egy év katonai szolgálat áll külhonban, ezért megígérik egymásnak, hogy levelezni fognak és nem veszítik el egymást akármi is lesz.


2010 Lasse Hallström dráma, szerelmi történet 282 3,1
The Last Song (2010)

The Last Song
Az utolsó dal

Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják.


2010 Julie Anne Robinson dráma, szerelmi történet 123 2,8
The Lucky One (2012)

The Lucky One
Szerencsecsillag

Egy tengerészgyalogos három kiküldetés után hazatérve Észak-Karolinába elhatározza, hogy megkeresi az ismeretlen nőt, akit szerencsehozójának érzett a háború alatt.


2012 Scott Hicks dráma, szerelmi történet 104 2,8
Safe Haven (2013)

Safe Haven
Menedék

Egy titokzatos fiatal nő érkezik Észak-Karolina egyik kisvárosába, ahol megtalálja az igaz szerelmet egy magányos apuka személyében.


2013 Lasse Hallström dráma, szerelmi történet, thriller 122 3,1
The Best of Me (2014)

The Best of Me
Vissza hozzád

Az egykori középiskolai szerelmespár, Amanda Collier és Dawson Cole 20 év elteltével találkoznak újra, egy közös barátjuk temetésén, amikor visszatérnek a kisvárosba, ahol a kamaszkorukat töltötték. A keserédes találkozás feléleszti az első szerelem valójában soha ki nem aludt lángját. De hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy azok az erők is működnek még, amelyek annak idején szétválasztották őket, sőt talán még erősebbek, mint annak idején. Az évtizedeken átívelő szerelmi történet mesél az első szerelem múlhatatlan hatalmáról és arról is, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeni, ha megkapjuk az a bizonyos hőn óhajtott második lehetőséget. Vajon az igaz szerelem képes-e felülírni a múltat?


2014 Michael Hoffman dráma, szerelmi történet 85 3,0
The Longest Ride (2015)

The Longest Ride
Hosszú utazás

Ira Levinson autójával átszakítja az út menti szalagkorlátot, és az árokban landol; a kilencvenegy éves, rákbeteg férfi feleleveníti egy nem mindennapi szerelem és házasság történetét.

Két fiatal között szerelem szövődik, ám kérdéses, hogy két ily különböző, ilyen eltérő családi háttérrel és érdeklődéssel rendelkező ember megtalálhatja-e egymás mellett a boldogságot.

A sors úgy hozza, hogy a két pár története különös módon egybefonódik.


2015 George Tillman Jr. dráma, szerelmi történet 63 3,3
The Choice (2016)

The Choice
Válaszúton

Travis és Gabby akkor találkoznak, mikor szomszédok lesznek egy kis tengerparti városkában. Romantikus kapcsolatukat az élet meghatározó momentumai próba elé állítják.


2016 Ross Katz dráma, szerelmi történet 35 2,7