Cartouche

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Cartouche (1962)

Cartouche
 

Cartuoche egy tolvajbanda fejeként próbál igazságot szolgáltatni a szegényeknek. Barátai és egy kivételesen szép cigánylánnyal az oldalán kisebb-nagyobb sikereket aratnak. Belmondo igazán testhezálló szerepet kapott, hiszen rendkívüli humorát és akrobatikus tehetségét villogtathatja a filmben.


1962 Philippe de Broca dráma, kalandfilm, vígjáték 95 3,9
Cartouche, le brigand magnifique (2009)

Cartouche, le brigand magnifique
Cartouche, a jólelkű útonálló

Cartouche, a szívtipró fiatalember elhatározza, hogy jó útra tér. Az esküvője előtti nap azonban összetűzésbe kerül a király adószedőivel, akik terhes menyasszonyát megölik, őt pedig elhurcolják gályarabnak. 8 évvel később egy tolvajbanda fejeként látjuk viszont, aki próbál igazságot szolgáltatni a szegényeknek és bosszút állni szerelme gyilkosain. A sármos és kiváló humorú, karizmatikus Cartouche-nak egyetlen hibája az, hogy nem bír ellenállni a szép nőknek. Pedig éppen elég akad népsanyargató ellenségei környezetében is... Elsősorban Juliette, a rendőrfőnök húga, akit Cartouche másik halálos ellensége, D'Argenson belügyminiszter akar feleségül venni...
Juliette rájön, hogy az élet egészen másmilyen, mint amilyennek a zárdában képzelte, Cartouche pedig nem gyilkos szörnyeteg, ahogy bátyja és jövendőbelije lefestették előtte, hanem a nyomorgó nép jótevője. A rendőrfőnök és emberei tűzharcban elfogják Cartouche-t, és halálra ítélik, ám titkos jóakarók az utolsó pillanatban megszöktetik.


2009 Henri Helman történelmi film 1 ?