Ördöngösök adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Les Diaboliques (1955)

Les Diaboliques
Ördöngösök

A háború után felvirágzó "fekete film" méltán világhíres klasszikusa ez a krimi-adaptáció, amely az ötvenes években játszódik egy francia kisváros sivár iskolájában. Michel, az igazgató zsarnok-szadista szigorral uralkodik a diákokon, a tanári karon és szívbeteg feleségén, Christinán, akié az iskola. Az elgyötört nejnek talpraesett kolléganője, Nicole segít megvalósítani a lassan megérlelődő gyilkos gondolatot. De a sokkolóan bemutatott gyilkosság csak kezdete ennek az izgalmakban bővelkedő, fordulatos és mesterien feszült filmnek...


1955 Henri-Georges Clouzot dráma, film noir, horror, ... 221 4,4
Lo spettro (1963)

Lo spettro
The Ghost

A feleség és szeretője meggyilkolják a férjet. Nem sokkal ezután furcsa dolgok kezdenek történni, és kérdésessé válik, vajon a férj tényleg meghalt, vagy visszatért a túlvilágról, hogy kísértse gyilkosait.


1963 Riccardo Freda horror 1 ?
Diabolique (1996)

Diabolique
Az ördög háromszöge

A gyönyörű, szexi Nicole és a halkbeszédű, félénk Mia közös vonása, hogy ugyanazt a férfit szeretik. Nicole az ördögi vonzerővel megáldott férfinek a szeretője, és képtelen elhagyni, míg Mia, Guy felesége már öngyilkosságot is elkövetett férje sorozatos hűtlensége miatt. Amikor a két asszony felfedezi, hogy osztozni kénytelenek az ördögi férfin, furcsa tervet szőnek, méghozzá közösen: Guynak vesznie kell! A helyszínen hamarosan megjelenik egy nyomozónő Guy eltűnése ügyében. És bizonyos jelek arra utalnak, hogy a férfi esetleg mégsem halt meg.


1996 Jeremiah S. Chechik dráma, horror, thriller 111 3,0