Dr. Moreau

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Island of Lost Souls (1932)

Island of Lost Souls
Elveszett lelkek szigete

A hajótörést szenvedett Edward Parker tengerész, csapába esik egy távoli szigeten a déli tengereken, ahol egy őrült orvos rémes genetikai kísérleteket végez. Parker felfedezi, hogy a bennszülöttek már inkább állati, mint emberi tulajdonságokkal rendelkeznek.


1932 Erle C. Kenton horror, kalandfilm, sci-fi 31 3,8
The Island of Dr. Moreau (1977)

The Island of Dr. Moreau
Dr. Moreau szigete

Az 1933-as Elveszett lelkek szigete adaptációja, amelyben egy megtébolyult orvos éveket tölt egy magányos trópusi szigeten, ahol állatokat akar emberré változtatni.


1977 Don Taylor (I) horror, kalandfilm, sci-fi, ... 50 3,2
The Island of Dr. Moreau (1996)

The Island of Dr. Moreau
Dr. Moreau szigete

Edward Douglas túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget a Csendes-óceán déli részén, és napokig csak hánykolódik a végeláthatatlan vizeken. Szerencséjére megmenti egy Montgomery nevű férfi, akivel egy közeli szigetre hajózik. A sziget békésnek és lakatlannak tűnik első látásra, de Edward hamarosan furcsa dolgokat tapasztal. Kiderül, hogy a sziget tulajdonosa, Dr. Moreau, a Nobel-díjas genetikus. A szigetet kísérleti célokra használja, mégpedig embereket keresztez állatokkal. Földje ezért telis-tele van szörnyszülöttekkel, amitől Edward először halálra rémül. Bár bezárják, sikerül megszöknie, és szemtanúja lesz egy új szörnyeteg születésének a professzor laboratóriumában. Találkozik Aissával is, a professzor gyönyörű szép lányával, akivel egymásba szeretnek. A lány megígéri Edwardnak, hogy segít elmenekülnie a szigetről. Közben a szörnyek egy csapata fellázad...


1996 John Frankenheimer - Richard Stanley horror, sci-fi, thriller 323 2,5