Don Camillo

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Don Camillo (1952)

Don Camillo
Don Camillo kis világa

Don Camillo, a vidéki plébános ma is rendkívül szórakoztató története egy vidéki kisvárosban, a II. világháború utáni ideológiai zűrzavarban. Az észak-olasz kisvárosban új idők köszöntenek be, amikor a kommunisták veszik át a hatalmat. A falu papja akarva-akaratlanul is az események középpontjába kerül, pedig mást sem akar, mint kimaradni a kalamajkából.


1952 Julien Duvivier vígjáték 32 4,1
Le Retour de Don Camillo (1953)

Le Retour de Don Camillo
Don Camillo visszatér

Don Camillo (Fernandel), az olasz kisváros papja - a polgármesterrel való összetűzéseinek köszönhetően - egy időre kénytelen volt felcserélni rezidenciáját egy másik városka plébániájára. Nem sokáig, mert kiderül, hogy nélküle nem élet az élet, így a helybéliek fellázadnak, hogy visszakapják a papot.


1953 Julien Duvivier vígjáték 23 3,8
Don Camillo e l'on. Peppone (1955)

Don Camillo e l'on. Peppone
Don Camillo és a tiszteletreméltó Peppone

Don Camillo, kisváros papja folytatja csatáját Peppone, a kommunista polgármester ellen. Kettőjük harca akkor éleződik ki igazán, amikor elérkeznek a választások.


1955 Carmine Gallone vígjáték 15 3,9
Don Camillo monsignore ma non troppo (1961)

Don Camillo monsignore ma non troppo
Don Camillo Monsignore... de nem túlságosan

Don Camillo most püspök, Peppone pedig szenátor. A harc köztük ugyanolyan éles, mint mikor falusi pap és jegyző voltak. Don Camillo megtudja, hogy Peppone a régi templom helyére közösségi házat építtetne, ez újraéleszti a régi viszályt.


1961 Carmine Gallone vígjáték 15 3,7
Il Compagno Don Camillo (1965)

Il Compagno Don Camillo
Don Camillo elvtárs

Don Camillo ezúttal Moszkvába utazik, de nem egyedül, hanem örök ellenfelével, a kommunista polgármesterrel. Peppone és felesége, a pap társaságában, a dicső Szovjetúnió üdvözlésére készül - mindenki a maga módján...


1965 Luigi Comencini vígjáték 19 3,7