Egy férfi és egy nő

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Un homme et une femme (1966)

Un homme et une femme
Egy férfi és egy nő

Gyermekeik internátusában találkozik Anne és Jean-Louis. Mindketten tragikus körülmények közt veszítették el házastársukat. Ettől elsősorban Anne szenved nagyon, olyannyira, hogy menekül is az új kapcsolat elől. Ennek ellenére Jean-Louis nem adja fel, s végül sikerül meghódítania Anne-t.


1966 Claude Lelouch dráma, szerelmi történet 87 4,0
Un homme et une femme, 20 ans déja (1986)

Un homme et une femme, 20 ans déja
Egy férfi és egy nő 20 év múlva

Az igazi szerelemnek nem árt az idő: a hatvanas évek egyik legismertebb szerelmespárja, a kétszeres Oscar-díjas Egy férfi és egy nő című filmből ismert Anne és Jean-Louis ismét találkozik. A nőből híres filmproducer lett, a férfinak pedig minden gondolatát a Párizs-Dakar rally foglalja le. 20 év múltán újra fellobban köztük a szerelem lángja, amely talán forróbb, mint valaha.
Claude Lelouch gyönyörű filmjében megismétlődik a csoda: azok, akik az igazi érzelmeket, örökzöld slágereket szeretik, biztosan nem csalódnak ebben a filmben sem.


1986 Claude Lelouch dráma, szerelmi történet 5 ?
Les plus belles années d'une vie (2019)

Les plus belles années d'une vie
 

Egy idős férfi az öregek otthonában álmodozik élete nagy szerelméről, aki meglátogatja, de a férfi nem ismeri meg. Vagy mégis? Álom és valóság, nosztalgia és költészet keveredik, miközben felvillannak a fiatalkori emlékek is.


2019 Claude Lelouch dráma 3 ?