A suttyók visszavágnak

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Revenge of the Nerds (1984)

Revenge of the Nerds
A suttyók visszavágnak

Mi történik akkor, ha egy kisváros kis egyetemén a szemüveges, lúdtalpas, izomszegény és gátlásos mama kedvenceinek egy csapata megelégeli a napbarnította és mellesleg igen össztartó izompacsirták uralmát? Saját testvériséget próbálnak alakítani: helyrehoznak egy lerobbant házat, elnyerik az egyetlen csupa feketéből álló testvériség nem túl lelkes védnökségét, és győzelmüket hatalmas bulival igyekeznek megünnepelni. Ám suttyóból nem lesz szalonna, így a bulira a szexi lányok helyett persze csupa mogorva, unalmas csaj érkezik. Ráadásul ellenlábasaik egy csapat disznót is beterelnek a bulizók közé. Több se kell a suttyóknak: nagy nehezen kivívott becsületük megvédéséért bosszút esküsznek.


1984 Jeff Kanew vígjáték 29 3,3
Revenge of the Nerds 2: Nerds in Paradise (1987)

Revenge of the Nerds 2: Nerds in Paradise
A suttyók visszavágnak 2.: Gyagyás nyaralás

A hős suttyók ismét megpróbálják bebizonyítani, hogy többet érnek, mint izmos, csinos és jólfésült ellenfeleik. Indul az utánozhatatlan poénparádé! Az egyenlőtlen küzdelemben természetesen a gyengébb fog győzni, de addig még mindkét tábor igyekszik annyi borsot törni a másik orra alá, amennyit csak bír. Tréfák, csínyek, kitolások és viccek - mindent elkövetnek, ami eszüktől és rosszindulatuktól telik. Márpedig a suttyók arról híresek, hogy mindkettőből sok jutott nekik.


1987 Joe Roth vígjáték 11 2,7
Revenge of the Nerds III: The Next Generation (1992)

Revenge of the Nerds III: The Next Generation
A suttyók visszavágnak 3.: Sutty-utódok

Az alma nem esik messze a fájától, s ha valami, akkor ez fokozottan igaz a Tesókra, akik szakasztott olyan szerencsétlenek, mint őseik. A sutty-utódok, azaz az újgenerációs Tesók ezúttal az egykor jó hírnévnek örvendő Adams főiskolát szállják meg, magukra vonva ezzel a nép haragját. A főiskolán és környékén természetesen elszabadul a pokol, s megkezdődik a Tesók teljeskörű szivatása.


1992 Roland Mesa vígjáték 5 ?
Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love (1994)

Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love
A suttyók visszavágnak 4.: Házasodj, suttyó!

Dudley nősülni készül, ám Jennie újgazdag szülei nincsenek elragadtatva attól, hogy egy Tesó kerüljön a családba. Jennie apja politikai karrierjét féltve szövetkezik pénzéhes unokafivérével, hogy közös egymásnak ugrasszák a szerelmeseket, s ezáltal megakadályozzák az esküvőt. Dudley hűséges barátai, a Tesók azonban, Lewis vezetésével leleplezik az összeesküvést és Dudley apósáról is felfedik a szörnyű titkot.


1994 Steve Zacharias vígjáték 3 ?