Disney: Tarzan

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Tarzan (1999)

Tarzan
 

Egy gorillacsapat elárvult, magára hagyott csecsemőt talál a dzsungelben, magához veszi és felneveli őt. Tarzan boldogan él közöttük két barátja, Terk, a nagyszájú majomkölyök és Tantor, a nem túl éles eszű elefánt társaságában. Az idillt egy kutatóexpedíció érkezése zavarja meg. A zavaró tényezők egyikét Jane-nek hívják. A tűzrőlpattant tudóskisasszony találkozik és gyorsan összebarátkozik a majomemberrel. Az ő társaságában Tarzan egyre kevésbé biztos abban, hogy az egész életét a dzsungelben akarná leélni. A másik probléma Clayton, a zsoldoskatona, akit a tudósok védelmére szerződtettek, ám neki egészen más tervei vannak. Ő is a gorillákat keresi, csakhogy ő nem megfigyelni, hanem foglyul ejteni és eladni szeretné őket...


1999 Chris Buck - Kevin Lima animáció, dráma, kalandfilm, ... 504 3,7
Tarzan II (2005)

Tarzan II
Tarzan 2

A Walt Disney Stúdió lendületes stílusban dolgozta fel a Tarzan-legendát az 1999-ben készült világsikerű klasszikusban. Olyan nagy volt a lendület, hogy a nézők alig láthattak valamit Tarzan gyerekkori kalandjaiból. Az alkotók most úgy döntöttek, hogy egy előzményeket bemutató új, egész estés Tarzan rajzfilmben végre a kis majomember vidám történetét is jobban megismertetik velünk!
Tarzan csetlő-botló kis csupasz fiúcska keresi a helyét új családjában, a majmok között. Kétségbeesetten próbálja utánozni fogadott szüleit és szőrös, izgága mostoha-testvéreit, de hiába igyekszik, ő más, mint a többiek? A kisfiú először elkeseredik, de szerencsére új barátja, a vidám Zugor megtanítja neki, hogy a másságot nem kell szégyellnie!


2005 Brian Smith animáció, kalandfilm, vígjáték 21 2,4