A sejt

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Cell (2000)

The Cell
A sejt

Catherine Deane, egy gyermekpszichológus, aki egy új és meglehetősen radikális terápiával próbálkozik, melynek lényege, hogy páciense agyába belépve megpróbálja megtalálni, mi okozhatja annak pszichés problémáit. Eddig ezt a módszert egyetlen esetben próbálta ki, egy kómába esett gyermeket próbált visszahozni az életbe. Amikor egy veszélyes sorozatgyilkos, Carl Stargher kómába esik Catherine-nek újra meg kell tennie a rendkívül veszélyes utazást. A sorozatgyilkos utolsó áldozata még életben van, a rendőröknek pedig csak pár órájuk maradt arra, hogy megtalálják. Catherine tehát belép egy zavarodott elmébe, egy őrült és kiszámíthatatlan fantáziavilágba, ahonnan lehet, hogy soha többé nincs visszatérés.


2000 Tarsem Singh sci-fi, thriller 457 3,5
The Cell 2 (2009)

The Cell 2
A Sejt 2

Képzelj el egy olyan sorozatgyilkost, aki a klinikai halál állapotába juttatja áldozatait, majd újra és újra visszahozza őket az életbe, amíg a halálért nem kezdenek könyörögni. Legújabb kiszemeltje Maya Casteneda, a gyönyörű nyomozó azonban kiszabadul kínzója karmai közül, és bosszút esküszik. Mikor a gyilkos újra feltűnik, az FBI megkeresi Mayát, hogy segítsen kézre keríteni a szörnyeteget. A nő ugyanis rájön, hogy az egyetlen mód a gyilkos megtalálására, ha behatol annak elméjébe.
A kockázat azonban nem csekély: Maya a valóságban is az életével fizet, ha a gyilkos a képzeletében végez vele! A sejthez hasonlóan A sejt 2. is hátborzongató sci-fi thriller, mely a legrettenetesebb helyre vezeti a nézôt: egy elmebeteg fantáziavilágába. A filmben feltűnik Chris Bruno, Frank Whaley és Bart Johnson is.


2009 Tim Iacofano sci-fi, thriller 35 1,6