Pocahontas

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Pocahontas (1995)

Pocahontas
 

John Smith, aki a pénzéhes angol telepesekkel együtt érkezik az Újvilágba, egészen más, mint az útitársai. Az aranynál sokkal jobban érdekli az a furcsa, titokzatos világ, ahol élni fog. Egyik felfedezőútja során megpillantja Pocahontast, a szépséges indián hercegnőt, és az élete egy csapásra új értelmet nyer. A lány - törzse tilalma ellenére - bizalmába fogadja az idegent, és mókás barátaival, a mosómedvével és a kolibrival feltárja előtte a vadon titkait. A messzi, egzotikus tájakon játszódó történet a legfontosabb érzelmekről szól: az őszinte szeretetről, szerelemről és barátságról, mindezt romantikával, vidámsággal és mesés kalandokkal ötvözve.


1995 Eric Goldberg - Mike Gabriel animáció, dráma, kalandfilm, ... 624 3,6
Pocahontas II: Journey to a New World (1998)

Pocahontas II: Journey to a New World
Pocahontas 2. - Vár egy új világ

Walt Disney legbátrabb hősnőjének története most végre folytatódik, amikor Pocahontas új kalandra indul egy távoli, egzotikus helyre, Európába. Pocahontas hajóra száll, hogy az indiánok békeköveteként Angliába utazzon. Útján elkíséri kissé túlméretezett testőre, Utí és egy fess úriember, John Rolfe. Potyautasként három kis barátja is velük tart: Meeko, a mosómedve, Percy, a kiskutya és Flit, a kolibri.
A nagy vízen túl azonban nem csupán a virágzó London vár az okos és bátor Pocahontas-ra, de a kapzsi és gonosz Ratcliffe is, aki ellene van a békének. Miközben Pocahontas a királyi bálra készülődik, egyre jobban megkedveli John Rolfe-ot. Ám hirtelen feltűnik az első részből ismert, halottnak hitt John Smith. Az indián lánynak választania kell - két szerelem és két világ között...


1998 Bradley Raymond - Tom Ellery animáció, musical 69 2,8