Skorpiókirály

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Scorpion King (2002)

The Scorpion King
A skorpiókirály

A legendás egyiptomi harcos ihlette film 5000 évvel ezelőtt játszódik Gomorra hírhedt városában, ahol egy gonosz uralkodó elhatározza, hogy kiirtja a sivatag minden nomád népét. A néhány megmaradt törzsnek, akik sosem voltak szövetségesek, most egyesülniük kell, vagy elpusztulnak. Tudván, hogy ellenségük egy varázsló látomásaira támaszkodik, felbérelnek egy profi gyilkost, Mathayust (The Rock), hogy tegye el láb alól a látnokot. Miután behatolt az ellenséges táborba, Mathayus rájön, hogy a varázsló valójában egy gyönyörű nő. Ahelyett, hogy megölné, magával viszi a sivatag mélyére, tudva azt, hogy az uralkodó csatlósai minden áron megpróbálják kiszabadítani és visszavinni. A csatában súlyosan megsérülő Mathayusnak össze kell szednie az erejét, hogy a szövetségesek szedett-vedett csapatát visszavezesse Gomorrába egy végső összecsapásra.


2002 Chuck Russell akciófilm, fantasy, kalandfilm 437 2,7
The Scorpion King 2: Rise of a Warrior (2008)

The Scorpion King 2: Rise of a Warrior
A Skorpiókirály 2.: Harcos születik

Mikor a fiatal Mathayus apját a könyörtelen uralkodó a fiú szeme láttára gyilkolja meg, Mathayus bosszút esküszik és hamarosan ő lesz az ősi világ legrettegettebb harcosa.


2008 Russell Mulcahy akciófilm, fantasy, kalandfilm 86 1,7
The Scorpion King 3: Battle for Redemption (2012)

The Scorpion King 3: Battle for Redemption
A Skorpiókirály 3.: Harc a megváltásért

Uralkodásának kezdete óta Mathayus királysága megtört. A harcosnak most bérgyilkosként tengődve kell megvédenie birodalmát egy gonosz zsarnoktól és szellemharcosaitól, hogy visszanyerje egykori hatalmát és dicsőségét.


2012 Roel Reiné akciófilm, fantasy, kalandfilm 30 1,4
The Scorpion King: The Lost Throne (2015)

The Scorpion King: The Lost Throne
A Skorpiókirály 4: Harc a hatalomért

Amikor Mathayust elárulja egy megbízható barát, fel kell használnia az ereje és ravaszsága hogy túljárjon egy olyan félelmetes ellenfél eszén aki birtokolni akar egy legfelső ősi hatalmat.


2015 Mike Elliott kalandfilm 5 ?
Scorpion King: Book of Souls (2018)

Scorpion King: Book of Souls
 

A Sorpiókirály harcosaihoz ezúttal egy Tala nevű női harcos, nubi király testvére csatlakozik. Céljuk, hogy együtt keressenek egy legendás relikviát, melyet a "Lélek könyve" néven ismerünk, és amely lehetővé teszi számukra, hogy véget vessenek egy gonosz hadúr uralmának.


2018 Don Michael Paul akciófilm, fantasy, kalandfilm 3 ?