Carrie

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Carrie (1976)

Carrie
 

A jelentéktelen külsejű, gátlásos Carrie White sokat szenved iskolatársai otromba vicceitől. Otthon sincs nyugta, mert bigottan vallásos anyja még arra sem képes, hogy felvilágosítsa a női lét rejtelmeiről. Így nem csoda, hogy szinte összeomlik, amikor a zuhanyozóban szembesül az első menstruációját kísérő jelenségekkel. A többiek irgalmatlanul kigúnyolják, amit már a tanárnő sem tűrhet. Megbünteti a főkolomposokat. Egyikük, Sue Snell megbánta már, amit tett és ráveszi a barátját, Tommyt, hogy legyen Carrie partnere az iskolai bálon. Ám Chris, a másik lány, nem hagyja annyiban: bosszút forral és a fiújával együtt gonosz tervet szőnek Carrie ellen. Ám egy dologgal nem számolnak: hogy Carrie-nek különleges, emberfeletti képességei vannak. A bálteremben hamarosan elszabadul a pokol...


1976 Brian De Palma dráma, fantasy, horror, ... 445 3,7
The Rage: Carrie 2 (1999)

The Rage: Carrie 2
Düh: Carrie 2.

Rachel nem olyan, mint a többiek a gimiben. Nem bandázik a menő arcokkal, nem jár menő cuccokban, nem pörög a menő bulikban. Önként zárja magát saját burkába.
Ám ez a biztonságos világ darabjaira omlik, mikor legjobb barátnője, Lisa öngyilkosságot követ el. Rachel megtudja, hogy Lisát a népszerű focicsapat szexuális hódításokra kihegyezett játéka hajszolta a halálba. De a focisták vezetője, Mark gyanítani kezdi, hogy Rachel véget vet szórakozásuknak, mert bizonyítékot akar szolgáltatni a rendőrségnek. Mark kegyetlen trükköt eszel ki, amivel nem csak meg fogja alázni a lányt, de örökre meghúzza a határvonalat a lány világa és az övék között.
Csakhogy Rachelben van valami, amiről senki, de még maga Rachel sem tud: iszonyatos telekinetikus erő birtokában van...


1999 Katt Shea fantasy, horror, thriller 59 2,2
Carrie (2002)

Carrie
Stephen King: Carrie

Carrie kilóg a sorból. Félénk, visszahúzódó és szeplős, nem tartozik a népszerű lányok közé az iskolában, mi több: rendszeresen ő a céltáblája a többiek otromba tréfáinak. Carrie otthon is szenved. Fanatikusan vallásos anyja szinte megnyomorítja a lelkét. Talán éppen a mindenhol ránehezedő stressz hatására a lány megváltozik. Nő benne a feszültség, az elfojtott indulat és egyre erősebb lesz gyerekkora óta jelentkező, rejtett képessége. Carrie telekinetikus adottságával pusztán összpontosítással is képes tárgyakat megmozdítani, összetörni, vagy lángra lobbantani, de a lány egyelőre még ura önmagának. Osztálytársnői azonban újabb, minden eddiginél gorombább tréfára készülnek az iskolai bálon, amely felszabadítja Carrie minden elfojtott dühét és szörnyű következményekkel jár.


2002 David Carson dráma, horror, thriller 96 3,1
Carrie (2013)

Carrie
 

Miután az őt piszkálók túl messzire merészkednek, a visszahúzódó gimnazista lány újonnan szerzett telekinetikus képességével vág vissza.


2013 Kimberly Peirce dráma, horror 273 2,9