Fehér Agyar

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Zanna Bianca (1973)

Zanna Bianca
Farkasvér

Fehér Agyart, a vadonban született, félig farkas, félig németjuhász keveréket fogságba ejti egy vadászat során Charlie, az indián vadász. Fia, Mitsah és Fehér Agyar nagyon megkedvelik egymást, a kisfiú igazi barátra talál a vadonban nevelkedett négylábúban. Charlie azonban nem nézi jó szemmel fia ragaszkodását Fehér Agyarhoz, mert úgy gondolja, hogy az állat kiszámíthatatlan. Az egyik alkalommal azonban az megmenti Mitsah életét, így a dolgok megváltoznak. Fehér Agyar az emberekhez kerül, innentől aztán kalandok sora vár hőseinkre.


1973 Lucio Fulci kalandfilm, western 17 2,9
Il ritorno di Zanna Bianca (1974)

Il ritorno di Zanna Bianca
Fehér Agyar visszatér

A film a sok nézőt vonzó Fehér Agyar folytatása, ugyanazokkal a sztárokkal a főszerepben. Egy hűséges farkaskutya indián gazdáit megölik a szívtelen prémvadászok. A fagyhaláltól és a farkasoktól egy öreg aranyásó menti meg. Az unokája véletlenül fedezi fel, hogy a kutya nem más, mint az alaszkai hómezők legendás Fehér Agyara, akit Jason Scott regénye tett híressé. Együtt indulnak a hegyek közé, kutyáik azonban elszöknek tőlük. Csak Fehér Agyar marad velük, és megmenti az életüket. Lakott helyre vonszolja őket, ahol a kisfiú megismerkedik és összebarátkozik Fehér Agyar egykori gazdájával, Scottal. Amikor az egyik aranyásó összemarcangolt holttestét megtalálják a közelben, feldühödött társai Fehér Agyart hibáztatják, és majdnem agyonverik...


1974 Lucio Fulci kalandfilm 10 3,1

La spacconata
Fehér agyar és az aranyásók


1974 Alfonso Brescia kalandfilm 4 ?

Zanna bianca alla riscossa
Fehér Agyar - A mentőakció

Egy aranyásó, hogy megbosszulja barátja halálát, felveszi annak nevét és személyazonosságát - így ő lesz a barátja fiának apja és kutyájának gazdája is. Egyiküknek sem könnyű alkalmazkodnia az új helyzethez, ráadásul szembe kell szállniuk a mindenre elszánt gyilkosokkal is.


1974 Tonino Ricci kalandfilm, western 2 ?

Zanna Bianca e il cacciatore solitario
Fehér agyar és a magányos vadász

Danielt, a prémvadászt, aki hűséges kutyájával, Fehér Agyarral épp a városba tart, hogy a prémjeit eladja, betemeti a lavina. A hóomlást a vígkedélyű, részeges Dollár puskalövése okozta. Fehér Agyar az ő segítségével ássa ki gazdáját a hó alól. Együtt folytatják útjukat. Egy reggel farkascsorda támadja meg őket, Dollár és Fehér Agyar súlyosan megsebesül a harcban. Egy közeli farm tulajdonosnője néhány napra befogadja őket. A szép fiatalasszony egy éve vesztette el a férjét, azóta kisfiával és indián szolgálójával él a farmon, melyet a környék ura, a szívtelen Ferguson bármi áron meg akar szerezni magának...


1975 Alfonso Brescia dráma, kalandfilm, western
White Fang (1991)

White Fang
Fehér Agyar

Jacket, 1898-ban az aranyláz űzi Alaszkába. Itt találkozik Fehér Agyarral. A farkas-kutya keverékkölyköt először békés indiánok nevelik, ám új gazdája, Beauty Smith cseppet sem kesztyűs kézzel bánik vele. A kegyetlen bánásmód hatására a kedves, szelíd állat szinte vérszomjas fenevaddá válik. Egy brutális kutyaviadal után a fiatal Jack Fehér Agyar segítségére siet, s nemcsak megmenti, hanem lassan, lépésről-lépésre, megpróbálja visszaszerezni az állat emberekbe vetett hitét, megnyerni a bizalmát. Smith azonban továbbra is igényt tart Fehér Agyarra.


1991 Randal Kleiser dráma, kalandfilm 185 3,6
White Fang II: Myth of the White Wolf (1994)

White Fang II: Myth of the White Wolf
Fehér Agyar 2.: A fehér farkas mítosza

Fehér Agyar, a kutya-farkas keverék kalandjai folytatódnak. Az alaszkai viszontagságok után délebbre költözik, a kézművesiparukról híres haida indiánok földjére. Ebben a furcsa, kalandokkal és veszélyekkel teli világban Fehér Agyar kénytelen az ösztöneire hagyatkozni, hogy segítségére siethessen a büszke, helybeli embereknek. Megmenti gazdáját, Henry Caseyt, és ezzel életre kelti a fehér farkas legendáját.


1994 Ken Olin kalandfilm 40 3,1