Romero Dead-filmjei

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Night of the Living Dead (1968)

Night of the Living Dead
Az élőhalottak éjszakája

Hét ember kénytelen elbarikádozni magát egy temető közelében fekvő házban, mert a halottak feltámadtak, és az élők húsát eszik.


1968 George A. Romero exploitation, horror, thriller 287 4,2
Dawn of the Dead (1978)

Dawn of the Dead
Holtak hajnala

Miért és hol kezdődött, senki nem tudja...
Bárhol is történt, az egész világ egy éjszaka leforgása alatt rémálommá vált. Az emberiséget egy ismeretlen és legyőzhetetlen kór fertőzte meg: a holtak többé nem voltak holtak..Testek tátongtak egy cafat véres hús után sóvárogva, az élő emberek iránti kielégíthetetlen, mohó vágyukat követve...

Philadelphiában egy tévécsatorna két munkatársa, Stephen és Francine a tudósítás - és a biztos felzabálás - helyett a menekülést választja. Két kommandós rendőr csapódik hozzájuk, akik a rendfenntertás helyett választják a menekülést. Ellopják a tévéállomás helikopterét és azzal próbálnak meg egy biztonságosnak látszó helyet találni. A szedett-vedett kis csapat néhány élőhalott megsemmisítése után a huszadik század katedrálisainak egyikébe, egy elhagyatott, üres bevásárló központba fészkeli be magát. Ott akarják meghúzni magukat, amíg a krízis véget nem ér. A külvilág egyre pokolibbá válik, a foszladozó zombik egyre növekvő serege fáradhatatlanul ostromolja a bevásárló központot a friss húsért. De az élőket nem csak a vérszomjas, éhségtől hörgő, és a központba egyre többször behatoló élőhalottak fenyegetik. Vészesen fogy élelem, kialszik a villany és az ivóvíznek is hiján vannak.

Az élők megütköznek az élőhalottakkal, egymással, és saját félelmeikkel.


1978 George A. Romero akciófilm, horror, szatíra 289 4,0
Day of the Dead (1985)

Day of the Dead
A holtak napja

Az élőholtak eluralkodtak a földön és csak egy maroknyi ember éli túl. Ez a tudósokból és katonákból álló csapat egy elhagyatott rakétakilövőállomáson barikádozta el magát, ahol a vezető tudós groteszk kísérleteketvégez azzal a céllal, hogy kontrollálni tudja a kiéhezetten portyázó zombikat. A feszültség elviselhetetlenné válik, különösen, mikor az önjelölt, pszichésen zavart katonai vezető rájön, néhány emberét felhasználták a zombi kísérletekhez. Az utolsó leheletig tartó küzdelem vége a horror legsötétebb napja, amit a világ valaha is látott...


1985 George A. Romero akciófilm, horror, sci-fi, ... 200 3,7
Land of the Dead (2005)

Land of the Dead
A holtak földje

A Holtak földje a legendás rendező, George A. Romero régóta várt visszatérése ahhoz a horror műfajhoz, melyet ő teremtett Az élőhalottak éjszakájával, majd folytatott a Holtak hajnalával és a Holtak napjával.
Ebben az új mesében Romero a modern világ felzaklató vízióját nyújtja, ahol az élőholtak bolyonganak a kihalt, sivár tájakon, és az élők megpróbálnak "normális" életet élni az erőddé alakított város falai mögött. Új társadalmat épített egy maréknyi könyörtelen, megalkuvó vállalkozó, akik a felhőkarcolók tornyaiban laknak, magasan az alant húzódó utcák keservesen küszködő élete felett. Ám a városfalakon kívül gyűlik a holtak serege. Belül anarchia van kibontakozóban. Mivel a város puszta túlélése a tét, egy csapat kemény zsoldost toboroznak harcra, hogy megvédjék az élőket a holtak hadától.


2005 George A. Romero akciófilm, horror 302 3,2
Diary of the Dead (2007)

Diary of the Dead
Holtak naplója

Egy csapat egyetemista horrorfilmet készít, ám közben valódi élőhalottak lepik el a filmet. Egyikük mindent rögzít kamerájával, miközben menekülnek a zombik elől.


2007 George A. Romero horror 207 2,7
Survival of the Dead (2009)

Survival of the Dead
Túlélni a holtakat

Észak-Amerika partjainál egy kis szigeten elözönlenek az élőhalottak. A túlélők számára minden nap a védekezéssel és várakozással telik, hátha megérkezik az ellenszer...


2009 George A. Romero horror 51 2,2