Takiguchi Yasuhiko adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Seppuku (1962)

Seppuku
Harakiri

Amióta Japánban béke van, elszegényedett roninok ezrei járják az országot. Egyikük, Hanshiro, azért járul egy nagynevű klán vezetője elé, hogy harakirit követhessen el udvarán, így szamurájként halhasson meg, elkerülve a céltalan életet. Hamarosan kiderül azonban, hogy egy, a klán által korábban harakirire kényszerített ronin közel állt Hanshiróhoz, és miközben a szertartás egyre húzódik, mind többet tudunk meg az egykori szamuráj múltjáról és motivációiról.


1962 Kobayashi Masaki dráma 271 4,7
Jôi-uchi: Hairyô tsuma shimatsu (1967)

Jôi-uchi: Hairyô tsuma shimatsu
Szamurájlázadás

A XVIII. századi Japánban egy klán vezére arra kényszeríti egyik szamuráját, Ishaburót, hogy fiát adja az ő kitagadott asszonnyához, Ichihez. Amikor a vezér elsőszülött fia később meghal, Ichi gyeremeke lesz az örökös, akinek anyja nem élhet az úr szolgálóival. Ishaburo és fia azonban már megszerették a nőt, és semmiképpen nem hajlandók eleget tenni a klánvezér felháborító kérésének.


1967 Kobayashi Masaki dráma 70 4,5
Ichimei (2011)

Ichimei
Hara-Kiri: Death of a Samurai

Egy gazdátlan, szegény szamuráj felbukkan egy nagy klán kapui előtt, és azt kéri, hadd követhessen el seppukut a belső udvaron, hogy nemes körülmények közt vessen véget céltalan és nélkülöző életének. Valójában azonban más tervei vannak...


2011 Miike Takashi dráma 12 3,7