TRON

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
TRON (1982)

TRON
TRON, avagy a számítógép lázadása

Flynn fiatal számítógép-zseni, aki játékprogramok fejlesztésével foglalkozik. Balszerencséjére egy komputer-kalóz célpontjává válik, aki egy új lézeres letapogató berendezés segítségével adathalmazzá változtatja Flynn-t, és digitális „lényként” újrateremti a számítógép 3-dimenziós, grafikus világában. A villámgyors, és halálos játékok szemkápráztatóan színes világában Flynn segítségére siet Tron, egy digitális „katona”, aki hátborzongatóan izgalmas kalandokon és veszélyeken keresztül igyekszik eljuttatni Flynn-t a központi processzorhoz, ahol a programozó talán kiiktathatja az életére törő gépeket és lényeket irányító szoftvert!


1982 Steven Lisberger akciófilm, sci-fi, thriller 285 3,3
TRON: Legacy (2010)

TRON: Legacy
TRON: Örökség

A Tron: Örökség egy olyan 3D-s high-tech történet egy elképesztő digitális világról, melyhez fogható eddig nem volt látható a mozivásznon. Sam Flynn-t, az önfejű 27 éves fiút nem hagyja nyugodni apja, az egykoron a világ legjobb videojáték fejlesztőjeként számon tartott Kevin Flynn rejtélyes eltűnése.
Amikor Sam egy különös szignál után kezd el nyomozni, amit a régi Flynn Játékteremből küldenek - és csakis az apjától érkezhet - hirtelen egy digitális világba csöppen, ahol Kevint 20 éve tartják fogságban. A félelmet nem ismerő harcosnő Quorra segítségével apa és fia nekivág az élet-halál útnak az elképesztő kiber-univerzumban, amit Kevin saját maga alkotott. A különös kiber-világ igencsak megelőzte korát, az elképzelhetetlen járgányokkal, fegyverekkel, látványvilággal és a könyörtelen gazemberrel, aki mindent megtesz, hogy megakadályozza Flynnék szökését.


2010 Joseph Kosinski akciófilm, kalandfilm, sci-fi 540 3,0