Airplane

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Airplane! (1980)

Airplane!
 

Az Airport filmek mulatságos és kacagtató paródiája, melyben a repülőgép legénységét leveri a lábáról valamiféle vírus, és az utasok kénytelenek egy volt háborús pilótára bízni az életüket, aki még nem heverte ki a háború megpróbáltatásait, és csak remélhető, hogy le tud szállni a repülővel. Az utasok sem könnyítik meg igazán a helyzetet, mindenki más lelki avagy testi hibákkal van megáldva, ám a feladatot közösen kell megoldaniuk...


1980 David Zucker - Jerry Zucker - Jim Abrahams paródia, szatíra, szerelmi történet, ... 751 4,0
Airplane II: The Sequel (1982)

Airplane II: The Sequel
Airplane 2. - A folytatás

Egy őrült bombamerénylő van a fedélzeten, ez első holdjárat mindjárt megsemmisíti saját magát, a hajtóművek nem működnek, és ami a legrosszabb, a legénység rájön, hogy abszolút elfogyott a kávéjuk! Újra itt az Airplane! eszement bolondozása, ahogy Robert Hays és Julie Hagerty teljesen kirepülnek az ózonból, hogy visszatérjenek fergeteges korábbi szerepükben.
Az őrültek csapatában van még Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr és még sokan mások. Vajon Hays képes újra úrrá lenni a helyzeten - koffein nélkül? Kapcsold be a biztonsági öveket, mert olyan út vár rád, amit soha sem felejtesz el!


1982 Ken Finkleman paródia, sci-fi, szerelmi történet, ... 266 3,5