A kísérlet remake-ek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Das Experiment (2001)

Das Experiment
A kísérlet

A film alapjául az 1971-es hírhedt Stanford-i börtönkísérlet szolgál. A kutatólaborban egy valódi börtönt modelleznek, cellákkal, rácsokkal és megfigyelő kamerákkal felszerelve. Két héten keresztül 20 férfi játssza el a börtönőrök és a rabok szerepét, miközben a tudósok az agresszív viselkedést vizsgálják. A rabok el vannak zárva, és látszólag enyhe megkötések vonatkoznak rájuk, az őrök pedig azt az utasítást kapják, hogy fizikai erőszak nélkül próbáljanak meg rendet tartani. A résztvevők közül bárki bármikor kiléphet, de a szereplőknek fizetett díjat ebben az esetben nem veheti fel.
Az első napokban a két csoport közötti hangulat inkább csak bizonytalan, de ahogy telik az idő egyre több valódi konfliktus alakul ki, az őrök pedig egyre drasztikusabb korlátozásokat vezetnek be a fegyelem megtartása érdekében. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kísérlet túl jól sikerült.


2001 Oliver Hirschbiegel dráma, thriller 706 4,1
The Experiment (2010)

The Experiment
A kísérlet

Egy pszichológiai kísérlet keretein belül 26 férfi kerül kiválasztásra, hogy börtönben töltsenek el egy kis időt. Némelyikükből őr lesz, némelyikükből rab...


2010 Paul Scheuring dráma, thriller 167 3,1