I Know This Much Is True (2020) ☆ 👁

Ez minden, amit tudok

(Derek Cianfrance)

amerikai dráma, minisorozat

4,5
★★★★☆
57 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-06-11 07:59:37 pelu (5) #3

Szerintem igazán remek sorozat, finom, kiemelkedő rendezéssel. Betonsúlyos a cselekmény, amit valóban nehéz emészteni, de nálam éppen azért működött, mert remekül lavírozott hol a giccsbehajlás, néhol pedig valóban a paródia határán, de mindvégig elkerülve azt és megmaradva egy súlyos történetnek. A 21 gramm zseniális, de abban azért szerintem jobban kivannak domborítva az érzelmes részek, és ott tényleg szakadnia kell a léleknek és nyílnia a könnycsapoknak. Ez visszafogottabb annál, és ez Cianfrance érdeme. Nem győzöm dicsérni, h mennyire remek a rendezése. Ez az alkotás az ő és Ruffalo kiemelkedő munkájának az eredménye.

Kell hozzá gyomor és türelem, de ha ez megvan hozzá, akkor egy ritkasággal találkozik az ember. Tényleg betonkemény drámával, ami végül azért jólesik a léleknek, és sokáig velünk marad.

2021-03-02 21:36:01 Dió (3) #2

Ahogy wim is leírta, a képeket, a színészválasztást és Mark Ruffalo betonkemény alakítását nagy dicséret illeti, ugyanakkor ez a dráma sok volt. Ez biztos szubjektív, de számomra nem tudta olyan felépítetten és indokoltan adagolni ezt az elképesztő mennyiségű fájdalmat és tragédiát, mint például azt anno a 21 gramm tette. Főleg az utolsó epizódban már egyszerűen annyira elszállt a forgatókönyvírókkal a ló, és annyira "csak hogy még egyet rúgjunk bele" alapon verték szabályosan agyon Ruffalo karakterét ezzel a görög tragédiának is beillő sorscsapás-áradattal, hogy én azt egy ponton már nem tudtam komolyan venni, és az egész önmaga paródiájába fordult. A fő történetszál a testvérpárossal, illetve az a mellékszál Kathryn Hahn karakterével a fenti problémámat félretéve amúgy mind nagyon jó, ugyanakkor a finálé csavarját ezekbe megint csak nem sikerült elég jól bekötni szerintem (vagy csak túl fáradt voltam már addigra a sok drámázás miatt). Ha befejezték volna ott, hogy Ruffalo karaktere kezdheti a nulláról azzal, hogy most meg az apját kell ápolnia, lehet megadtam volna a gyenge négyest, de így nálam is marad az erős hármas.

2021-01-24 15:17:54 wim (3) #1

Nehezen tudtam eldönteni, (gyenge) 4-est vagy (erős) 3-ast nyomjak rá, valahol a kettő között van. Nyomasztó családtörténet, középpontjában egy ikerpárral, akiket Mark Ruffalo játszik, zseniálisan (nem olvastam utána, nekem mindvégig meggyőződésem volt, hogy két különböző színészt látok). Ólomnehéz, nyomasztó dráma családi kötelékekről, testvéri felelősségről, önzésről és megbocsátásról.
Pozitív: jó színészválasztás, erős alakítások, árnyalt karakterek (Juliette Lewis-t mondjuk, nem sorolnám ide).
Negatív: néha elég sablonos, hatásvadász módon flashback-ezik, néha túlságosan érzelmes (majdnem érzelgős), a családot érő "csapásdömping" pedig már túlzás, egy pont után nem lehet komolyan venni.