The Rental (2020) ☆ 👁

A titkok háza

(Dave Franco)

amerikai horror, thriller

3,3
★★★☆☆
86 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-07-22 09:49:37 fempolip (3) #14

Nekem ez egy közepes alkotás. Valahogy nem tudtam megszeretni. A látvány szép, de azon kívül semmit nem találtam benne.

2021-09-16 09:05:48 Ubul (4) #13

nagyon tetszett az atmoszféra, amit felépítettek ezzel a ködös, éjszakába átmenős, elég baljóslatú környezettel. Dan Stevens nálam mostanság közel top szinészek között van, lehetne már egy tényleg kiugró filmje is, sajnos ez se volt az. A cselekmény építgetése, szövögetése megint egy korrekt , nem annyira rétestészta jellegű volt és a film hossza is épp elég lett erre.
Tetszett, amit már megemlítettek lejjebb is, hogy

nem volt húzva egy-egy karakter haláltusája. Kalapács a fejbe, kész. Kis futás után leesett a szikláról, kész, vége. Persze az emberben felmerül az, hogy ezek a gyilkosságok miért is kellettek, hisz ha elmennek a házból, akkor is letudja szerelni a kamerákat, és viszi magával tovább. Vagyis akkor most van egy kukkolónk, vagy egy sorozatgyilkosunk, vagy mindkettő? Mert amit Dió is ír, nincs benne így logika.

Az viszont fun volt, hogy nem mutatták meg, kiről volt szó, hisz a cselekmény szempontjából lényegtelen

2020-12-15 07:18:55 Dió (5) #12

Biztos lehet, mindazonáltal ez nem változtat azon, hogy ettől még szerintem felesleges volt és olcsón nézett ki, de mint mondtam apróság. :)

előzmény: Mikkey (#11)

2020-12-15 06:58:03 Mikkey (4) #11

a végső képsorokat nem lehet felfogni úgy is, hogy világszerte hány hasonló eset történhet nap mint nap? Nehéz egy személyhez kötni ennyi esetet

2020-12-14 22:55:06 Dió (5) #10

Attól, hogy a Honeymoonnál egyszer fatálisan eltért a véleményünk, még sok más filmben egyet tudtunk érteni utána, sőt, pont a kissé szélsőséges filmek kapcsán szoktunk egyezni sokszor, amiket mindenki le- vagy felhúz. :)

A spoileres rész:
Az, hogy kiderül, a hőseink csak egy csapat voltak a sokból, egyáltalán nem zavar, ez egy fasza csavar. De ez már abból kiderül, amikor a film legvégén a többi megfigyelt házban tengő-lengő emberkét mutatják, akiket a kukkoló megfigyel. Én csak a film legeslegeslegeslegutolsó egy másodpercére mondom, hogy nem kellett volna, ahol azt mutatják, hogy az egyik megfigyelt nő alszik a bérelt szobájában éjjel, a kukkoló pedig Freddie Kruegerként támad rá, majd vágás. A korábbi lakókat (főhőseinktől eltekintve) "csak" megfigyelte. Arra a nőre a végén miért támadt rá? Nem csak hogy indokolatlan volt sztori szempontból, de ezzel az olcsó jump-scare-es Kruegeres rárohanással még baromi hülyén is nézett ki.
Ez természetesen csak apróság. Egy másodperc miatt nem fogok levonni egy osztályzatot. :)

előzmény: Rorschach (#9)

2020-12-14 18:45:12 Rorschach (4) #9

Már pusztán azért is fel voltam készülve a karóra, mert láttam az ötösöd :) Félre ne érts, ez nem egy diss, csak emlékszem még, általában mennyire nem egyezik a véleményünk a hasonló filmek terén.

A jegyet amúgy abszolút megértem, ha egyben nézem végig és haladok a hangulattal, ahogy kell, még lehet, az én kezem is megszaladt volna. Néha egyébként is elég egy tisztességgel levezényelt, jobbára makulátlan film az ötöshöz, nem feltétlen kell a világot is megváltani.

A spoilerben említett rész pedig engem nem zavart.
Ott beigazolódott, amit kikövetkeztettél addig, hogy a hőseink csak egy csapat voltak a sokból.

előzmény: Dió (#8)

2020-12-14 17:36:59 Dió (5) #8

Sejtettem, hogy itt egyezni fog a véleményünk. Az általad írtakhoz már csak annyit tennék hozzá, hogy hangulat- és feszültség-építésből is jelesre vizsgázott Franco Jr. Nekem csak a legutolsó snitt nem tetszett amikor kukkolónk rátámad egy random kukkoltra - kire és miért? Ez miért volt a filmben? Ezt leszámítva a nagy meglepődésben (mert ettől a "rendezőtől" ilyet nem vártam) nálam még egy kegyelemötösre is futotta. Mármint semmi pionírkodás nincs benne, ami objektíven nézve ötöst érdemelne, de egyszeri szórakozásra ez olyan meglepően és tökéletes alkalmas volt, hogy valahogy megcsúszott a kezem azon az osztályzaton.

előzmény: Rorschach (#7)

2020-12-14 15:51:18 Rorschach (4) #7

Akármennyire ellenszenves nekem mindkét Franco-tesó, azt most el kell ismernem, hogy a Rental egy meglepően igényes film. Elég sokat sikerült kihoznia a "gyarló emberek elmennek egy isten háta mögötti házikóba" formulából, és azután sem esett darabjaira, hogy beindult a váljunk szét-maraton. Sőt!

Kiválóan működik addig is a film, de az külön tetszett, hogy a gyakás mindenféle fárasztó huzavonától mentes, rém egyszerű mederben zajlik - elkap a kalapácsos bácsi és csókolom. Imádtam azt is, hogy nincs egy húsz perces vesszőfutás a final girllel, aminek a végén csodával határos módon megmenekül a csaj, hanem sikeresen leszédül a tengerparti szikláról és vége az egész kergetőzésnek. Külön plusz pont azért, ahogy a mészáros modus operandiját bemutatták nekünk az epilógusban, illetve azért is, hogy nem mutatták meg az átlag John Smith-t a maszk alatt.

Az utolsó harmad ezen fogásai miatt annyira a szívembe zártam a filmet, hogy meg kell kínáljam egy bivalyerős négyessel.

2020-12-06 04:38:30 The Cortez (4) #6

Pár éve, amikor kivettünk egy pecót a Balatonon, akkor pont azt mondtam a többieknek, hogy mi van ha...
Az alapötlet kiváló és nyugtalanító, a megvalósítás pedig első rendezéshez mérten tökéletes. Már rögtön az elején ki lehet találni, hogy mi fog történni a közepén, de ez semmit nem von le a mű élvezeti értékéből. A sztori első fele a karakterekre megy rá, a második részében pedig egy keményen feszült thrillert kapunk, amiben egy duplán szorult helyzetből kell kimászniuk valahogy a főhősöknek. A játékidő vége felé haladva válik egyértelművé, hogy mennyire egy okos, jól megírt filmet rakott le James Franco öccse az asztalra, aki vitathatatlanul sokkal ügyesebb rendezőnek, mint színésznek.
Negatívumok (merthogy azok is vannak): nem mentes a polkorrektségtől + látható benne egy erőltetett, felesleges feszkófokozó jelenet.

2020-11-21 17:47:51 Xuja (4) #5

Szépen felépített, lassú és intelligens thriller (minimális horroros beütéssel), ahol nem is a szereplőkre fenyegető külső ellenség az érdekes, hanem sokkal inkább a karakterek közti kapcsolatok, viszonyok és ellentétek. Ez az erősség egyben gyengeség is, mert miután kiderülnek a titkok és robban a bomba, utána már nem sok izgalom marad. A lezárás - bár stílusos - de nem túl emlékezetes.

2020-07-30 09:46:03 hollyaudreyanne (3) #4

Nem igazán értem, hogy mi olyan megosztó a végében.
Nagyobb csavart vártak az emberek? Esetleg azt, hogy nem egy elmebeteg idegen, hanem valaki közülük a gyilkos? Szerintem pont az tette teljesen vállalhatóvá, hogy semmi ilyesmit nem erőltettek bele. Az is pozitív, hogy a szereplők nem mentek át szuperhősbe. Talán ha összefognak, van esélyük, de az első egy óra pont a széthullásukat alapozta meg.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy jövő héten is emlékezni fogok még erre a filmre, de viszonylag kellemes másfél órás időtöltés volt.

2020-07-25 14:20:59 Benny Bug (4) #3

IMDb-n is dekára ennyi a leírás, akkor gondoltam minek bővítsem. :D
Amúgy rohadt jó ez a film. Nem mond semmi újat, de talán nem is kell, mivel a meglévő összetevőket épp megfelelő arányban és érzékkel adagolja. Nagyon lassú film, az első óra elmegy karakterépítéssel és drámával, miközben olyan témákat pedzegetnek mint a párkapcsolati problémák vagy a rasszizmus (utóbbit nem tolakodó módon, nem telepszik rá, ha valaki esetleg emiatt nem nézné meg). Elképesztően faszán van felépítve az atmoszféra, egyre nyugtalanítóbb lesz, ahogy telnek a percek, a képi világ pedig igényes, öröm ránézni. A lezárás (ahogy gyakorlatilag az egész film) megosztó lesz, de nekem épp így tetszett, ekkor már bejön a képbe a horror-thriller vonal és bizony megérte a lassú alapozás.
Dan Stevens most is jó formáját hozzá, Jeremy Allen White tehetsége a Shameless óta számomra nem kérdéses, Allison Brie-ba pedig egy kicsit szerelmes lettem. :P
Nincs bajom színészileg a fiatalabb Franco-gyerekkel, de látva ezt a mozit, azt sem bánnám, ha maradna rendezésnél, ez most kegyetlenül betalált. A 6 alatti IMDb pontszámnak pedig most (sem) érdemes hinni.

előzmény: Interracial Facial Creampie (#2)

2020-07-25 10:54:11 Interracial Facial Creampie (?) #2

---

előzmény: Benny Bug (#1)

2020-07-25 03:05:54 Benny Bug (4) #1

Leírásnak mehet:
Két pár kibérel egy nyaralót, ahol hétvégi pihenésüket szeretnék eltölteni.