The Rental (2020) ☆ 👁

(Dave Franco)

amerikai horror, thriller

3,4
★★★☆☆
24 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-11-21 17:47:51 Xuja (4) #5

Szépen felépített, lassú és intelligens thriller (minimális horroros beütéssel), ahol nem is a szereplőkre fenyegető külső ellenség az érdekes, hanem sokkal inkább a karakterek közti kapcsolatok, viszonyok és ellentétek. Ez az erősség egyben gyengeség is, mert miután kiderülnek a titkok és robban a bomba, utána már nem sok izgalom marad. A lezárás - bár stílusos - de nem túl emlékezetes.

2020-07-30 09:46:03 hollyaudreyanne (3) #4

Nem igazán értem, hogy mi olyan megosztó a végében.
Nagyobb csavart vártak az emberek? Esetleg azt, hogy nem egy elmebeteg idegen, hanem valaki közülük a gyilkos? Szerintem pont az tette teljesen vállalhatóvá, hogy semmi ilyesmit nem erőltettek bele. Az is pozitív, hogy a szereplők nem mentek át szuperhősbe. Talán ha összefognak, van esélyük, de az első egy óra pont a széthullásukat alapozta meg.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy jövő héten is emlékezni fogok még erre a filmre, de viszonylag kellemes másfél órás időtöltés volt.

2020-07-25 14:20:59 Benny Bug (4) #3

IMDb-n is dekára ennyi a leírás, akkor gondoltam minek bővítsem. :D
Amúgy rohadt jó ez a film. Nem mond semmi újat, de talán nem is kell, mivel a meglévő összetevőket épp megfelelő arányban és érzékkel adagolja. Nagyon lassú film, az első óra elmegy karakterépítéssel és drámával, miközben olyan témákat pedzegetnek mint a párkapcsolati problémák vagy a rasszizmus (utóbbit nem tolakodó módon, nem telepszik rá, ha valaki esetleg emiatt nem nézné meg). Elképesztően faszán van felépítve az atmoszféra, egyre nyugtalanítóbb lesz, ahogy telnek a percek, a képi világ pedig igényes, öröm ránézni. A lezárás (ahogy gyakorlatilag az egész film) megosztó lesz, de nekem épp így tetszett, ekkor már bejön a képbe a horror-thriller vonal és bizony megérte a lassú alapozás.
Dan Stevens most is jó formáját hozzá, Jeremy Allen White tehetsége a Shameless óta számomra nem kérdéses, Allison Brie-ba pedig egy kicsit szerelmes lettem. :P
Nincs bajom színészileg a fiatalabb Franco-gyerekkel, de látva ezt a mozit, azt sem bánnám, ha maradna rendezésnél, ez most kegyetlenül betalált. A 6 alatti IMDb pontszámnak pedig most (sem) érdemes hinni.

előzmény: Interracial Facial Creampie (#2)

2020-07-25 10:54:11 Interracial Facial Creampie (?) #2

Ehhez még jöhetne egy kevés szöveg, ami esetleg úgy kezdődik, hogy: "az idilli hangulatot váratlan események döntik romba" / "ekkor még nem sejtik, hogy..." / "ám a természet erői ellenük fordulnak" stb. A vége meg lehetne az, hogy "James Franco mára annyira kínos figura lett, hogy még a saját öccse filmjében sem kapott szerepet". :)

előzmény: Benny Bug (#1)

2020-07-25 03:05:54 Benny Bug (4) #1

Leírásnak mehet:
Két pár kibérel egy nyaralót, ahol hétvégi pihenésüket szeretnék eltölteni.