Reminiscence (2021) ☆ 👁

Új múlt

(Lisa Joy)

amerikai sci-fi, szerelmi történet, thriller

3,1
★★★☆☆
73 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-10-06 17:50:35 kovi1970 (2) #6

Noir fasság. Többször megremegett az ujjam, hogy beletekerek.
A "főnős" azzal indít, hogy egy mozdulattal lenyomja a szökött rabot. Utána meg mindenki péppé veri?

2021-09-02 02:06:11 Doc (3) #5

Kezdjük az elején, ez nem scifi, nem szerelmi történet, és nem is igazán thriller.
Ez egy enyhén melodramatikus, klasszikus magánnyomozó-történet, ahol a keményöklű magánszimat lemerül az alvilágba, hogy megmentse akit meg kell menteni és bosszút álljon a rosszakon.
Nekem a leírásból úgy tűnt hogy ez valamiféle időutazást is tartalmazó sztori - erről szó sincs, sőt az agyakban turkálás is leginkább csak köntös.
A főszereplő egy kissé puhapöcs: például amikor elkapja Cyrus Boothet, simán lábon lőhetné, majd a masinával kiszedhetné belőle amit tudni akar. Ehelyett épületek között ugrál...

Nézhető film, mostanában nem túl gyakori műfajban, szépen fényképezve.
Nem folytatás, (azt hiszem) nem remake - korrekt noir detektívfilm.
Közepesen eredeti - a sztori voltaképpen annyi, hogy a gazdag pali hivatalos örököse meg akarja öletni a balkézről valót.

Összesítve: oké/szódával elmegy.

Nincs stáblistás jelenet.

2021-09-01 23:28:56 Horváth Szabolcs (2) #4

Egy óra után sem tudtam azonosulni egyetlen szereplővel. A szálak kibogozása számomra teljesen unalmas és érdektelen volt. A párbeszédek gyengék, a látvány nem szól nagyot, a történet kesze-kusza. Az utolsó fél órában már csak arra vártam had menjünk haza.

2021-08-26 15:44:26 Avednay (3) #3

Csatlakozom az előttem szólókhoz: olyan üdítően ritka élmény a film a műfajából kifolyólag, hogy a hibái ellenére is tudtam szeretni. A sci-fi környezet és a film noir annyira jól működik együtt, hogy én simán megnéznék egy ebben a világban játszódó spin off sorozatot.
A sok pátoszos, Oravetz-Coelho-díjas szöveg tényleg fárasztó volt benne, illetve nekem Hugh Jackman karaktere emiatt a sok nyűglődése miatt annyira nem jött be, noir hősnek nem volt elég tökös. Rebecca Fergusson nagyon jó femme fatale, de a kedvencem Thandie Newton karaktere, ő aztán tökös volt. Na, vele kérnék egy spin off sorozatot. :)

2021-08-22 22:39:51 miraculum (4) #2

Nagyon kényelmes, hogy már az első kommenttel leírtad amit én is gondolok a filmről. Imádtam minden percét, szívem szerint még egy ötöst is megérne, pont azért mert annyira ritka vendég manapság az ilyen film, pedig sokkal több hasonló hozzáállással készített alkotásra lenne szükség. De kiegyezek egy erős négyessel, sajnos szerintem nemigen fogja megtalálni a maga közönségét első nekifutásra, hosszabb távon viszont az se kizárt hogy valamennyire kultfilm is válhat belőle.

előzmény: Benny Bug (#1)

2021-08-22 01:13:24 Benny Bug (4) #1

Néhány dialógus annyira életszerű, hogy akár valamelyen képeslapról is kerülhetett volna a filmbe (értsd: semennyire) és az egyes fordulatok sem szolgáltatnak sok meglepetést. A film íve ha nem is teljes egészében, de nagyrészt kiszámítható. Ugyanakkor mégis gond nélkül vágom rá a négyest, mert olyan jó, hogy a mai világban mozikba mernek küldeni egy filmet, ami nem franchise/valamilyen cinematic univerzum, se nem reboot/remake, egyszerűen megáll a saját lábán, nem is rosszul. Érdekes a jövőképe, ugyanakkor ez leginkább csak jól kinéző díszlet, mert az Új múlt valódi arca szerencsére nem tehetséges kockák CGI-munkájával teletömött üres látványgiccs, hanem színészeire támaszkodó, helyenként erősen gondolatébresztő neo-noir sci-fi beütéssel. Olyan ritka vendég ez a műfaj manapság a vásznon - de még streamingen is-, hogy hiába megy végig annak főbb elemein kiszámíthatóan, mégis őszintén jó szívvel tudtam élvezni azt. Mert szépen fényképezett, tud mit mondani, miközben megmarad blockbuster-nek, mégsem az agysorvasztó, hanem sokkal inkább a jobb arányokkal rendelkező fajtából. Hugh Jackman telitalálat a kiégett, ugyanakkor mélyen belül érző karaktere bőrében, Rebecca Fergusson pedig tökéletes femme fatale, hisz egyszerre csábító, törékeny és végtelenül elragadó. Ha nagyon szigorúan értékelném, erős hármas mondanék, viszont a mai sztenderdek ismeretében üdítően jólesett egy ilyen kicsit oldschool cucc, hogy nem tudok - és nem is nagyon akarok - négy alá menni. Messze nem mestermű, ugyanakkor tagadhatatlan hogy kellemesen meg tudott lepni.