Wrath of Man (2021) ☆ 👁

Egy igazán dühös ember

(Guy Ritchie)

amerikai-angol akciófilm, krimi, thriller

3,4
★★★☆☆
329 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-02-11 10:26:41 Mityu (?) #20


"telefont is mikor csempészték a pénzes táskába, jaj ne már"


Ezt éppenséggel mutatják. Nekem inkább az a kérdés, hogy
honnan tudta H, hogy a fia gyilkosa PONT AZT a táskát fogja hazavinni?
Hisze elvileg elosztogatták a zsét, bármelyik táska kerülhetett bárkihez. De lehet, hogy félreértek valamit.

előzmény: Ubul (#3)

2022-07-21 07:06:54 sptt (4) #19

Nagyon jól, izgalmasan kezdődő akciófilm, az időbeli ugrások ezúttal kivételesen nem elvesznek, hanem hozzáadnak a filmhez. Később viszont az akciójelenetek a film cselekményére negatív hatással vannak, gyakorlatilag a forgatókönyv megszűnik létezni. A vége kicsit összecsapott, kicsit elnagyolt, mintha az utolsó fél órát úgy kellett volna leforgatni, hogy siessünk, mert mindjárt kezdődik az operatőrök sztrájkja. Ez a film többet érdemelt volna ennél a befejezésnél. 7/10

2022-05-03 06:48:38 Poleon (2) #18

Csalódás ez a film. Egy százhúszezredik bosszúfilm, amiben valaki elveszíti a fiát. Statham újabb ChuckNorrist megszégyenítő menetelése. Nevetséges klisékkel teleb.szott film, nem is értem ezt a mestertől. Felejtős.

2022-04-08 21:42:09 BonnyJohnny (3) #17

Zseniálisan indul, aztán Statham felbukkanása után már csak jó (nem miatta, csak, hát azt a szintet már nem tudja tartani), aztán, mikor kibújik a Statham a zsákból már csak közepes. Mikor elmélyül a múltban, kifejezetten unalmassá válik (legalábbis az elejéhez képest), a végen a párhuzamos vágásokkal kifejezetten szétzilálja a nagy akciót, a vége meg ugye kapa, ezzel nagyjából egyetértés van lentebb is.

2022-01-12 16:55:31 marcilu (2) #16

Oké, nyilván nem én vagyok a célközönség, de ez az állandó "kemények és lazák vagyunk" beszédstíl miért kell bele? Annyira életszerűtlen, és kizökkentő, hogy _folyamatosan_ így beszélnek.

2021-12-23 23:51:56 Gruden Gergo (4) #15

A serthetetlen vasemberekre reagalva, lattad a harmadik John Wick-et (tudom, hogy lattad, meg is adtad ra a karot :D )? Ott pl sokkal idegesitobb volt a "vasemberek" serthetetlensege es azok legyozese.
Javaslom figyelmedbe (ez tavalyi video, es az akkori technologiat mutatja be, legalabbis amirol lehet tudni): https://www.youtube.com/watch?v=iAH3_GSkN4M
Ha nem menne az angol, akkor roviden. A mostani ruhak:
- kivul fem, kozepen egy anyag ami utes/sokk hatasara megszilardul, belul pedig egy folyadek, ami gombnomasra kokemeny lesz
- a sisak tele van kamerakkal es folyamatosan figyel es jelez, ha latnod kell valamit
- ha eltorik a labad, akkor a ruha automatikusan osszeszorit es egy sint kepez, tovabba fajdalomcsillapitot es adrenalint lo be. Ha barhol megserulsz a ruha felgujodik es nyomast gyakorol a sebre, elallitva a verzest
- gazmaszkok amin semmilyen gaz nem jut at, de tudsz vele enni es inni
- testen kivuli csontvazak, amikkel 5-10x erosebb es gyorsabb leszel
- az olyan alap dolgokrol ne is beszeljunk, hogy melegben lehut, hidegben felmelegit, nem azik at, stb....

Szoval igen, lehet, hogy tulzasnak tunik, de nem az. Ez maga a valosag. Az egyetlen tulzas, hogy ezek ellenere is elvereznek. Dehat igy jar aki Statham ellen van nem? :)

előzmény: Rorschach (#1)

2021-12-23 23:24:09 Gruden Gergo (4) #14

Bevallom, nem volt 5-os, de nem tudom, hogy mit kellett volna kihagyni/hozzatenni, hogy jobb legyen, illetve nem sok ilyen jo akciofilm van. Nalam alapbol plusz pont, hogy amikor meg kellett/akartak olni valakit, akkor azt habozas nelkul le is lottek, nem pocsoltek, nem beszeltek melle amig kiszabadult, nem volt folosleges locsogas.
Azert erte meg megmutatni H bandajat, hogy lassuk, hogy ki is o es valami magyarazza azt, hogy miert kepes arra amire, mi a motivacioja, a hattere illetve mit tettek elotte, mielott a Fortico-hoz kerult. Szerintem ezzel nem volt gond, tovabba a film vegen a bandajabol jonnek erte, tehat a "melo" lezartaval visszament hozzajuk.
A bandajanak azt mondta, hogy Londonba megy, szoval reszemrol logikus, hogy addig ugykodnek tovabb. Emlitik is, hogy 3 honapnyi felderites megy karba, ha nem nezi meg, hogy az adott auto jobbra vagy balra kanyarodik, szoval amikor H elment, gondolom ujra nekilattak dolgozni es pusztan a sors keze volt, hogy pont azt az autot akartak kirabolni. O pedig azert nem olte meg oket mert felismerte a motorot, a modszert, stb ezert eleg volt csak levenni a kendot.
A Dena-s szalat en sem nagyon ertem, vele tenyleg nem kezdtek semmit, de talan arra jo volt, hogy kicsit osszemelegedtek, de ot is siman, hidegverrel lelovik.

Szoval ja, nem sajnalom az 5-ost.

előzmény: Hicks (#13)

2021-12-23 20:37:55 Hicks (4) #13

Minek mutatják be a bandáját ha utána nem kezdenek velük semmit?
A pénz szállító kirablása miközben a Főnök bent ült, az előre eltervezett volt? Ha nem, a bandája önjáró lett? Megannyi kérdés.

2021-08-08 12:57:44 DevilTakeU (3) #12

Tipikus Jason Statham film? Hogyne. Tipikus Guy Ritchie film? Korántsem,a Wrath of Man-t gyakorlatilag így,ebben a formában bárki más is megrendezhette volna akár,Philip G. Atwell-től kezdve Roger Donaldsonon át Louis Leterrier-ig bezárólag (jó,Uwe Boll kivétel!),majdnem ugyanezzel a végeredménnyel. A Ritchie-esszencia - bármit is jelentsen az - végképp elillant,számomra már az Úriemberekben sem volt meg negyedannyi sem belőle,mint a mester bármelyik korábbi gengszterizmusában (jó,a Revolver kivétel!),ráadásul a Wrath of Man - szentségtörés! - remake,még ha csupán csak az alapokat vette is át Nicolas Boukhrief 2004-es,zseniális című Le convoyeur (Cash Truck) filmjéből. A gall rendező ezúttal csupán a forgatókönyvet szállította,nyilván a változtatások nagy része produceri "kérésre" történt.

Maga a történet bizonyos szempontból szögegyenes,bizonyos szempontból viszont feleslegesen túlbonyolított,gondolok itt az H. (Statham) múltjával kapcsolatos,sejtelmes utalgatásokra: egyszer olyan mintha a kormány embere lenne,aztán kiderül hogy saját bandája van,akik egy fosztogatás alkalmával pont a már beépült főnökükbe ütköznek,ezért inkább - alig gyanúsan - felhúzzák a nyúlcipőt,komoly összeköttetésekkel saját múltat kanyarít magának,stb.,ezzel kapcsolatban mindenképpen érzek némi zavart az erőben,engem kirántott az addig felépítettekből. Pont a papírvékonyan,de valamennyire mégiscsak belebegtetett múltja miatt az egész beépüléses dolog tök felesleges volt,már bocs ha tévednék,de gengszterfőnökök nem így szokták intézni a családi ügyeket,emiatt viszont én a film felétől rendesen értetlenkedtem,sőt,bosszankodtam. Más szereplő sajnos szót sem érdemel,sem McCallany,sem Donovan,Andy Garcia és Josh Hartnett pedig egyenesen pazarlás,főleg utóbbi,az a srác,aki pár éve még főszerepeket játszott,nem hiszem hogy ilyen semmi kis öt percekre lenne hivatott. Eastwood most sem győzött meg,tucatkarakter,a 22 Bridges-t hoznám fel példának,Taylor Kitsch sokkal emlékezetesebb volt hasonló szerepben.

Az IMDb 7.2 számomra totál érthetetlen,ennél sokkal jobb Statham-filmek állnak 7 pont alatt (Killer Elite,Safe,War),az ugyanennyin álló The Bank Job meg minimum egy egész ponttal jobb: hangulatosabb,stílusosabb,izgalmasabb. Pedig azt Donaldson rendezte,nem Ritchie.

5.5/10

2021-07-05 00:42:31 tomside (3) #11

Josh Hartnett tök jó színész.
A filmről pedig, hogy nekem a zárás szar, nem jön át a dráma sehogy.
H. bandáját pedig megismertük azért… hogy utána ne is lássuk őket. Velük izgibb lett volna.

2021-06-16 12:47:21 kaamir (5) #10

Elsősorban az, ahogy az információt adagolja a film, és ahogy egy kulcsjelenetet több szempontból is megnézhetünk, ahol ráadásul a film stílusa is újra és újra megváltozik némileg.

előzmény: Ubul (#9)

2021-06-16 12:14:00 Ubul (4) #9

az "innovatív dramaturgia megoldásokkal " részben írt dolognál mire gondoltál konkrétan, mi volt az innovatív?

előzmény: kaamir (#8)

2021-06-16 11:13:50 kaamir (5) #8

Guy Ritchie az Úriemberek után ismét egy fantasztikus filmet tett le az asztalra. Iskolapéldája, hogy hogyan kell egy faék egyszerű történetet izgalmas és innovatív dramaturgia megoldásokkal és időkezeléssel feldobni. Christopher Benstead ihletett zenéje igazán emberfeletti hangulatot ad a filmnek.

2021-06-12 19:13:09 Dió (4) #7

Én sem láttam benne Guy Ritchiet, egy jó filmet viszont igen. Mármint az első egy óra szerintem tényleg nagyon jó, igazából még meg is lepett. Nekem legalábbis nagyon bejött, ahogy az ezúttal teljesen indokoltan felszabdalt idősíkok között váltogattak, úgy adagolva így az apró infómorzsákat, hogy abból a hatvanadik perc környékére egy igen baró thrilleres-akciófilmes alapkonfliktus kerekedjen. Sajnos ezt végül egy egyszerű (bár legalább látványosan megcsinált) shootout fináléba torkoltatták, illetve azt sem igazán értettem (ezt valaki megírná?) hogy a főgenyó egyáltalán mivel vette rá Stathamet arra, hogy az autójában becsempéssze őket?

2021-06-11 23:57:06 Rorschach (4) #6

"nem éppen "gájricsis" film, viszont inkább csináljon ezer ilyet, mint még egy csili-vili, de belül üres és lélektelen Aladdint"

Ámen.

előzmény: Benny Bug (#5)

2021-06-11 22:14:04 Benny Bug (4) #5

Simán az elmúlt évek legjobb Jason Statham-filmje. Itt tényleg elhittem, hogy ő maga a legyőzhetetlen egyszemélyes hadsereg, miközben mégsem lett belőle szuperhős vagy halhatatlan. Kellett hozzá Ritchie is, aki ezúttal sem él megszokott rendezői kézjegyeivel, viszont olyan szikár, kőkemény, jól megrendezett slowburn akció-thriller ez, hogy annyira nem is hiányoltam. Mint említettem, nem éppen "gájricsis" film, viszont inkább csináljon ezer ilyet, mint még egy csili-vili, de belül üres és lélektelen Aladdint. Logikailag persze bele lehet kötni nem is egy helyen, de most inkább nem teszem. Fasza film, minden téren megdolgozott a négyesért. Komáltam, na.

2021-06-09 13:44:39 gomez1000 (4) #4

Azért az vicces, hogy a film végén
H Septico-s kabátban megy igazságot szolgáltatni, hiszen nem is volt már szolgálatban :D
Mellesleg a máj, tüdő, lép, szív lövésnél nem is a májat találja el, hanem az ellenkező oldalt.
Vajon nem tudták, hogy nem azon az oldalon van az ember mája ? Vagy csak szimplán elk☆rták...

2021-06-08 08:06:53 Ubul (4) #3

egyetértek, bár nekem még így is megért egy gyenge 4-est adni rá (kár hogy nem tükrözi a gyenge-erős kifejezés ezt , csupán 4 :D)
ettől függetlenül dühös vagyok Ritchie-re, mert kezdett szétesni nálam az egész a végére, pl
Dana szála tök felesleges volt így, nem futott ki sehova se

Meg a telefont is mikor csempészték a pénzes táskába, jaj ne már

Ettől függetlenül nem volt rossz, csak lehetett volna kicsit koherensebb az egész.

előzmény: gomez1000 (#2)

2021-06-06 11:12:00 gomez1000 (4) #2

Marha jól indul, közepén stagnál, végére visszaesik.
Az elején akkora adrenalin löket volt, hogy nem hittem el, hogy ennyire kifullad a végére. Mellesleg a cím találó, viszont a jól felturbózott hatást erősen lefojtja a furcsán kezelt történet, ami egy jóideig főhősünk körül forog, aztán meg nem. Ez egy majdnem zseniális alkotás, az utóbbi évek egyik legjobb akció filmje lehetett volna. De a vége akkorát húz lefelé az egészen, hogy simán unalomba fullad. Nem hiszem el, hogy nem látták a készítők, hogy mekkora ziccert hagytak ki. Némelyik jelenet sokszor megnézhető, szinte hibátlan. A film egésze sajnos nem.

2021-06-05 16:55:05 Rorschach (4) #1

Messze nem hibátlan (a sérthetetlen vasemberek például majdnem kikergettek a világból), de nagyon tudtam értékelni, hogy ez a film pontosan az, aminek tűnik, annak pedig egész fasza. A négyest Guy Ritchie miatt kapja, aki kiválóan összerakta a Wrath of Mant - ez egy nagyon nem rá jellemző mozi, mégis úgy megszerkesztette, hogy jóformán nem enged felállni előle.