Wrath of Man (2021) ☆ 👁

Egy igazán dühös ember

(Guy Ritchie)

amerikai-angol akciófilm, dráma, krimi, thriller

3,3
★★★☆☆
65 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-06-12 19:13:09 Dió (4) #7

Én sem láttam benne Guy Ritchiet, egy jó filmet viszont igen. Mármint az első egy óra szerintem tényleg nagyon jó, igazából még meg is lepett. Nekem legalábbis nagyon bejött, ahogy az ezúttal teljesen indokoltan felszabdalt idősíkok között váltogattak, úgy adagolva így az apró infómorzsákat, hogy abból a hatvanadik perc környékére egy igen baró thrilleres-akciófilmes alapkonfliktus kerekedjen. Sajnos ezt végül egy egyszerű (bár legalább látványosan megcsinált) shootout fináléba torkoltatták, illetve azt sem igazán értettem (ezt valaki megírná?) hogy a főgenyó egyáltalán mivel vette rá Stathamet arra, hogy az autójában becsempéssze őket?

2021-06-11 23:57:06 Rorschach (4) #6

"nem éppen "gájricsis" film, viszont inkább csináljon ezer ilyet, mint még egy csili-vili, de belül üres és lélektelen Aladdint"

Ámen.

előzmény: Benny Bug (#5)

2021-06-11 22:14:04 Benny Bug (4) #5

Simán az elmúlt évek legjobb Jason Statham-filmje. Itt tényleg elhittem, hogy ő maga a legyőzhetetlen egyszemélyes hadsereg, miközben mégsem lett belőle szuperhős vagy halhatatlan. Kellett hozzá Ritchie is, aki ezúttal sem él megszokott rendezői kézjegyeivel, viszont olyan szikár, kőkemény, jól megrendezett slowburn akció-thriller ez, hogy annyira nem is hiányoltam. Mint említettem, nem éppen "gájricsis" film, viszont inkább csináljon ezer ilyet, mint még egy csili-vili, de belül üres és lélektelen Aladdint. Logikailag persze bele lehet kötni nem is egy helyen, de most inkább nem teszem. Fasza film, minden téren megdolgozott a négyesért. Komáltam, na.

2021-06-09 13:44:39 gomez1000 (3) #4

Azért az vicces, hogy a film végén
H Septico-s kabátban megy igazságot szolgáltatni, hiszen nem is volt már szolgálatban :D
Mellesleg a máj, tüdő, lép, szív lövésnél nem is a májat találja el, hanem az ellenkező oldalt.
Vajon nem tudták, hogy nem azon az oldalon van az ember mája ? Vagy csak szimplán elk☆rták...

2021-06-08 08:06:53 Ubul (4) #3

egyetértek, bár nekem még így is megért egy gyenge 4-est adni rá (kár hogy nem tükrözi a gyenge-erős kifejezés ezt , csupán 4 :D)
ettől függetlenül dühös vagyok Ritchie-re, mert kezdett szétesni nálam az egész a végére, pl
Dana szála tök felesleges volt így, nem futott ki sehova se

Meg a telefont is mikor csempészték a pénzes táskába, jaj ne már

Ettől függetlenül nem volt rossz, csak lehetett volna kicsit koherensebb az egész.

előzmény: gomez1000 (#2)

2021-06-06 11:12:00 gomez1000 (3) #2

Marha jól indul, közepén stagnál, végére visszaesik.
Az elején akkora adrenalin löket volt, hogy nem hittem el, hogy ennyire kifullad a végére. Mellesleg a cím találó, viszont a jól felturbózott hatást erősen lefojtja a furcsán kezelt történet, ami egy jóideig főhősünk körül forog, aztán meg nem. Ez egy majdnem zseniális alkotás, az utóbbi évek egyik legjobb akció filmje lehetett volna. De a vége akkorát húz lefelé az egészen, hogy simán unalomba fullad. Nem hiszem el, hogy nem látták a készítők, hogy mekkora ziccert hagytak ki. Némelyik jelenet sokszor megnézhető, szinte hibátlan. A film egésze sajnos nem.

2021-06-05 16:55:05 Rorschach (4) #1

Messze nem hibátlan (a sérthetetlen vasemberek például majdnem kikergettek a világból), de nagyon tudtam értékelni, hogy ez a film pontosan az, aminek tűnik, annak pedig egész fasza. A négyest Guy Ritchie miatt kapja, aki kiválóan összerakta a Wrath of Mant - ez egy nagyon nem rá jellemző mozi, mégis úgy megszerkesztette, hogy jóformán nem enged felállni előle.