The Suicide Squad (2021) ☆ 👁

The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

(James Gunn)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi, vígjáték

3,4
★★★☆☆
273 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-06-08 14:42:42 sptt (3) #30

A szuperhősös filmek azok, amiket nagy duzzogva megnézek és többnyire nem kell csalódnom. Nem várok túl sokat, de azt magabiztosan hozzák; kiszámítható alapok és történet, rengeteg akció és CGI, semmi váratlan, egy-két közepes poén, rosszabb esetben némi gusztustalankodás, közepes színészi teljesítmények. Ha ennél jobb egy mozi (ld. pl. X-Men 1, Deadpool - haha), akkor már boldogság van. Ez nem jobb. A felsorolásból csak az nem stimmel, hogy ebben van egy Margot Robbie, aki mindenképp kiemelkedik a középszerűségből, a nő zseniális. De ettől még a film nem lesz sem jobb, sem rosszabb, mint az átlag. 6/10

2022-05-22 22:21:18 Gasz András (2) #29

Egyetértek ezért is csodálkozom amikor sokan ezt a mennyekig emelik pedig ugyanolyan fos sajnos :(

előzmény: David (#28)

2022-02-07 20:32:59 David (2) #28

Ugyanolyan szar, mint az első. Félrészegen néztem végig egy repülőjáraton. A feléig fel sem tűnt, hogy arabon hagytam a nyelvet. Ha nincs ingyen pia, lehet nem bírtam volna végig.

2021-12-17 00:26:05 SoZi (4) #27

Igen, kösz, ez az! Ezért nem tudott ötös lenni. Éreztem, hogy valami újabbat látok, de valahogy mégsem. Ja, remekül leírtad, a Meki-faktor.

előzmény: budaik (#26)

2021-12-15 10:29:58 budaik (3) #26

Valóban jobb, mint az első rész. Bár ahhoz nem kell sok. Viszont ugyanaz a kellemetlen érzésem volt, mint ezeknél a sorozatgyártott képregény filmeknél, hogy ez meki. Szinte láttam , hogy kellenek a karakterek , ilyen meg olyan. Ezt tudja ne azt... De igazából ugyanolyan dramaturgiai pontok vannak. Kb mint a romkomok. Meg lehet mondani hogy hanyadik percben minek kell történni... Szóval maximálisan a keretek között marad. De ha valaki unja már ezeket a kereteket, akkor ezt is vegye figyelembe...

2021-11-06 11:11:31 Dió (1) #25

Bár olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől, egyszerű filmrajongói indíttatásból meg szoktam nézni az összes képregényfilmet, általában csendben rájuk vágva a hármast, és nem panaszkodva, hogy nem nekem találták ki őket. Kivéve a 2021-es suicide squadot, ami – főleg a turbopozitív kritikák tükrében – akkora rakat fosként csapódott le nálam, hogy elnézést, ezt most ki kell írnom magamból.

Először is a sztori olyan, mintha valaki egy súlyosabb herointrip lefelé ívelő ágán szarta volna ki azt egy rakat részeg társaságában: fejcsóválást indukáló kezdés (ok, kiírják a filmből a szereplők 70%-át az első 5 percben, de minek – nem vicces, nem drámai, nem ad semmit), totál értelmetlen és tétnélküli akciók, annyira abszurd jelenetek, amik már bele sem férnek a szándékosan komolyan vehetetlen kategóriába, az egész élén pedig valami kis csillagszörnyeket szaró nagy csillagszörny áll, ami hiába nézhetett ki emészthetően a képregényben, ha a jelek szerint nagyvászonra adaptálhatatlan. A trendi képi megoldásokat mintha tízéveseknek szánták volna, a minden irányból premier plánban dőlő olcsó bazári erőszak pedig olyan esetlenül, értelmetlenül, szadistán és ízléstelenül van a film szolgálatába állítva és néha viccesnek eladva, hogy attól nem fel, hanem kifordult a gyomrom. Külön szívfájdalom volt nem utolsósorban az is, hogy talán a polka dotokat szóró faszi és a folyton elalvó patkányszelidítő csajt leszámítva szabályosan taszító az összes karakter, és kb. annyi élet szorult beléjük, mint egy üres sótartóba (élülön a veszprémi állatkert legelfuseráltabb szegleteit valami nagyon félrement nickelodeon rajzfilmmel keresztező patkányemberrel és a cápafaszival).

Nagyon ritkán van, hogy filmet nem tudok végigülni, illemből sokszor még a kapán landoló sértéseket is végigszenvedem, de ezt valahogy fél órával a vége előtt le kellett lőni, mert túl kedvesek voltak számomra az agysejtjeim, minthogy erre pazaroljam és pusztítsam őket. Biztos velem van a baj, hogy nem látom a minőségi emelkedést az elsőhöz képest, szóval úgy látszik, ennek nem én voltam a célközönsége. Mindez ugyanakkor sajnos nem változtat semmit a véleményemen, hogy magam részéről továbbra is sajnálattal konstatálom, amikor a 21. század nézőközönsége egy ilyen filmet talál szórakoztatónak, és értetlenül tárom szét a karomat azt illetően, hogy mi lesz így ebből 50 év múlva.

2021-10-06 20:43:57 BonnyJohnny (4) #24

Továbbra is a Hell to pay a legjobb Suicide Squad film szerintem, de ez is megérdemli a jó osztályzatot. És ez az első, ami igazán, a DC szuiperhős filmjei közül. Bár én a Wonder Womenre is négyest adtam, annál azért rezeg a léc, itt egyértelmű az osztályzat. Igaz, ez azt is jelenti, hogy köze sincs a sokak által várt zseniális fimhez. Éppenséggel Gunn az MCU-ban bemutatott problémás csapatról szóló filmjétől is elmarad.
Ettől függetlenül nálam (érdekes módon) a DC legrosszabb és legjobb filmje is Suicide Squad. :D

2021-08-28 22:12:41 The Cortez (3) #23

A szinte minden szempontból botrányos első rész folytatása, egyben soft rebootja. Az előzőnél egyértelműen jobb, ám ahhoz kevés, hogy szuperlatívuszokban kelljen
áradozni róla.
Lényegében ugyanaz történt, mint a Snyder cut esetében: ott a rendező igaz szar effektekkel, de feljavította a korábbi nézhetetlen verziót valamivel nézhetőbbre, aztán rengetegen a gatyájukba élveztek a végeredmény láttán. Valójában ez a film fényévekkel faszább lett az elődjéhez képest, viszont a vizuális trükkök sokszor itt is borzasztóan igénytelenek. A vérengzős részek gyakran pocsékul néznek ki, viszont a közelharcok, Harley Quinn egyszemélyes csapatása, valamint az őrült finálé dinamikusra + látványosra sikeredtek. A karakterekkel láthatóan többet foglalkoznak, ez az első olyan DC-mű, amelyben Margó Robi nem irritálóan fos Harley-ként, a track-ek kiválóak, a feliratok rohadtul stílusosan, illetve kreatívan úsznak be a vászonra, a poénok-beugatások közül 1-2-n fel lehet röhögni, ugyanakkor alapból elég fárasztó humora van a leginkább a Deadpool világára hajazó mozinak.
A Warner átcsalta James Gunnt a Marveltől (pont, mint anno Joss Whedont), aki megint szabad kezet kapott, ráadásul magával hozott pár arcot a másik stúdiótól. Ez utóbbi ékes bizonyítéka annak, hogy semmiféle konkurenciaharc nincs a két cég között, bár ez azért már korábban is nyilvánvaló volt.

2021-08-25 12:08:44 tomside (4) #22

Szívből örülök, hogy van végre egy tényleg jó DC-film is.

2021-08-12 21:28:41 ender1112 (4) #21

Az előzőnél jobb, de messze nem tökéletes, a logika és a hangulat időnként megbicsaklik, az utóbbi különösen zavaró. Na meg miért lesz a végére egy rakat szupergonoszból szuperhős hirtelen?
Nézzétek meg inkább a Harley Quinn sorozatot újra ;)

2021-08-10 22:31:29 mrfaktor (5) #20

Zseniális volt az egész, hihetetlen látvány, zéró üres járat, nyomába sincs az első rész ennek, amit tegnap néztem meg pótlás gyanánt. Én nem tudom ki mit szivott, hogy ezt rosszabbnak véli az elsőnél.

2021-08-10 17:39:59 Lady Ópium (?) #19

2021-08-10 12:41:01 Lady Ópium (?) #18

SPOILER:

Kajak nem értem, h ez mitől akkora csúcs, de hát ugye ízlések és pofonok.
Ez a Csillag akció, meg ahogy elszabadult a nagy gumicsillag a végén, repkedtek belőle a sok kiscsilik, rátapadva az emberek arcára, kicsit olyan Alien feelingem lett hirtelen!:)
Idris Elba játéka tetszett, persze vele elfogult vagyok, nem ő tehet róla, h a forgatókönyv egy nagy szar lett.

előzmény: Umberto (#17)

2021-08-10 12:35:41 Umberto (2) #17

Végre valaki, akinek szintén nem tetszett, amit látott. Bevallom, én nem láttam az előzőhöz képest semmi mást vagy jobbat. Ugyanolyan stílusos-látványos ökörség, tele kínos poénokkal, egybites sztorival.

2021-08-10 12:19:20 Lady Ópium (?) #16

Akár lehetett volna jó is....de ez igazi bóvli film lett.
Gunn mennyen szabira.

2021-08-10 07:44:13 dittike (5) #15

Margot Robbie egyszerűen verhetetlenül szenvedélyes, naív és brutális egyszerre az itt alakított szupernő szerepében.

2021-08-09 17:34:46 VVega (4) #14

Szórakoztató és működőképes, a DC-nél igazából már ennyivel is túlteljesített minden korábbi filmet. Vicces, jól áll neki a vér és a káromkodás, egy szereplő sincs biztonságban. Persze mulandó móka, illetve minden elemét megcsinálták már jobban más szuperhősfilmek, de kit érdekel? Ez egy jó nyári popcornmozi.

2021-08-09 15:44:04 Fatupi (4) #13

Én nem értem mi történt az emberiséggel, de a sokadik olyan hozzászólásba botlok, miszerint nyomába sem ér az első résznek (???)

2021-08-09 15:10:24 Xuja (?) #12

Értem, köszi. Még egy kérdés: ha érdekel a film, akkor melyik eddigi DC mozikon kell keresztülverekednem magam, hogy teljes élményt kapjak?

előzmény: (I)Driss (#4)

2021-08-07 10:13:42 Rorschach (4) #11

Ugyan én a lenti dicshimnuszt kicsit túlzásnak érzem, ez tényleg egy jó film volt. Azzal együtt is, hogy az elején épp csak ki nem nyomtam a tryhardsága miatt. Amennyire erőlködött, hogy sikerüljön a hangulatteremtés ott, annyira ment ez természetesen később - gyakorlatilag minél tovább néztem, annál feljebb evickélt a film, gyengusz kettesről elég korrekt négyessé.

Látszik az Öngyilkos osztagon, hogy Gunn keze munkája, amivel szerintem kb. mindent el is mondtam. A szerethető zsiványok közti csapatdinaminka viszi a hátán az egészet, ízig-vérig Guardians-hatása van, talán a kelleténél kicsit erősebben is. Az egyetlen lényegi különbség a naaagy, vérförös, fuckokba burkolt R betű, ami egyszerre áldás és átok is lett szerintem.

Iszonyat üdítő, hogy nem kell finomkodni, jöhet a csonkolás meg a beszólások, emellett olyan dolgokkal is szolgál a film, amikre a Marvelnél tényleg de tényleg soha a büdös életben nem adnának zöld jelzést. Viszont nem mindig éreztem azt, hogy sikerült megállni a jóízlés határain belül. Becsúszott néhány elég deadpoolos jelenet a maga színvonaltalan koleszhumorával (főleg amíg a címig eljutunk), talán a kevesebb kicsit több lett volna. Ha így el tud szaladni a gyeplő Gunn-nal, én speciel nem bánom, hogy a konkurencia a PG-13 keretei közt tartja.

Azonban mindezekkel együtt is jól sikerült a Suicide Squad, ami örvendetes, ha a DC eddigi vergődésének tudatában nézzük ezt a filmet. Bőven elég felidézni az öt évvel ezelőtti, ugyanezen című émelyítő moslékot, amihez képest ez a film Az aranypolgár. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy önmagában az a tény, hogy a DC egy, a konkurenciától élelmesen elcsaklizott alkotóval sikeresen kiizzadta magából az első élvezhető filmjét sok évnyi hamvába holt próbálkozás és nézhetetlen szarkupac után, még nem kéne, hogy örömünnepre adjon okot. Egy fecske elég ritkán csinál nyarat.

2021-08-07 10:01:53 pointless (4) #10

A trailer alapján kicsit aggódtam a csoffadt menyét meg a cápasrác láttán, de James Gunn megint jó filmet tett le az asztalra. A 2016-os verziónál messze jobb, bár én azt se átkozom, annak is megvolt a maga bája, de ez sokkal inkább hasonlít a Galaxis őrzőire, mint arra.
A GotG 1-2-ből már láthattuk, hogy Gunn remek érzékkel mozgat defektes karaktereket, és itt is előkerülnek a szülőkkel való kapcsolatok, lelkizés, persze csakis töménytelen elborult, kreatív, néhol brutális akcióval vegyítve, remek humorral fűszerezve. Igazán szórakoztató filmecske.

Harley Quinn-nek kellett bele húzónévnek, én nem igazán értem, miért is népszerű karakter (leszámítva, hogy jó nő), de ez a kiszámíthatatlan őrültsége szerintem egyfilmes vonás, neki ez meg már a harmadik. Ebben a filmben sem árnyalták. A Joker iránti rajongása talán a legérdekesebb, de itt ugye Joker sincs. Egynek persze nem rossz, csak nem látom mi emelné ki a Squadból. Bloodsport múltja, jelleme sokkal jobban érdekelt volna például.

A stílus olyan James Gunnos, ha bejön, ezt is szeretni fogod. Nekem a feliratok megjelenítései nagyon tetszettek, voltak elég kreatívak is.

Összességében a 2016-os Suicide Squadnál jóval jobb, de a Galaxis őrzőitől elmarad. Bár ezzel azt hiszem nem mondtam sokat.

2021-08-06 16:18:01 Bence01 (4) #9

Az új Suicide Squad eddig simán az év legjobb blockbusterje és egyértelműen a DC eddigi legjobb filmje. Hihetetlenül pörög, az akciók kiválóan vannak megrendezve, baromi szórakoztatóak, a karakterek pedig tökéletesek és kellőképp őrültek. Az "Itt senki nincs biztonságban" feltevés csak félig igaz, ugyanis látszik hogy melyek azok a karakterek akik valószínűleg túlélik a mozi bonyodalmait. Ilyen tekintetben viszonylag kiszámítható, infantilis fekete humora viszont kiszámíthatatlanul vicces és szórakoztató. Bő 2 órás igazi fun ride, tele akciókkal, zseniális humorral és megannyi karakterpillanattal. Ilyennek kéne minden blockbusternek lennie! Messze kiemelkedik a tucat szuperhős-akciófilmek közül és az év eddigi filmtermése közül is. Nem hinném hogy látni fogok idén ennél szórakoztatóbb filmet. Gunn végre kiteljesedhetett, én pedig imádom azt a beteg elméjét! KELL, MÉG, MÉG!!!!
Első megtekintésre 4es, de valószínűleg újrázásnal följebb fog kúszni :D

2021-08-06 00:12:02 Benny Bug (4) #8

Az év egyik legélvezetesebb filmje. Mindent lazán tud, amit sótlan elődje nagy erőlködés árán sem volt képes hozni. Lám, ez történik ha egy kreatív alkotó szabad kezet kap. James Gunn megcsinálta, méghozzá nem is akárhogyan. Látva Az öngyilkos osztagot, azért vagyok szomorú, mert rádöbbenek, mennyi lehetőség volna a képregényfilmekben, amit akarva-akaratlanul sem használnak ki. Laza, humoros és döbbenetesen pimasz, miközben valamennyit megtart a DC-re részben jellemző sötétebb hangvételből is. Senki nincs biztonságban, a nézőtéren azonban mindenki jól szórakozik. R-rated, amit maximálisan - meg még azon túl is -kihasznál: történnek a válogatott durvaságok, jönnek a (jó értelemben vett) WTF-momentumok, mégsem érződik öncélúnak vagy hatásvadásznak. Ez az osztag elsősorban a műfaj megszokott és unalmasan bejáratott kliséit késztette öngyilkosságra, de nem is akárhogyan. Nincs konkrét főszereplő, meg itt mindenki mentálisan sérült, őrült vagy elmebeteg, mégis elérték, hogy a legtöbbjükkel tudjak szimpatizálni. Ja, közben még a klasszikus háborús filmek stílusával is nyakon önti az egészet. A végéből lehetett volna nyesni itt-ott, ugyanakkor a négyesem nem "kegyelem"-kategória. Újranézés után akár feljebb is mehet. Nézzétek, csak ajánlani tudom, mert ugyan nem akar többet, mint szórakoztatni, de azt annyira prímán meg nagy szívvel csinálja, hogy legszívesebben megsimogatnám a vásznat utána. Vérbeli menőség. Az év egyik legfaszább guilty pleasure-élménye.

2021-08-05 23:43:46 Zorkovics (4) #7

Nagyon friss még az élmény, de ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy sokkal összeszedettebb ez a film, mint az elődje. Imádtam minden pillanatát. Amint megjelenik 4K BluRay lemezen megy a polcra.

2021-08-05 21:57:12 (I)Driss (5) #6

Azt nyilatkozták, hogy őt még vissza akarják hozni, csak Smith most nem ért rá. Ezért is lett Bloodsport Idris Elba szerepe, eredetileg rá akarták újracastingolni Deadshot karakterét.

előzmény: TheDriver (#5)

2021-08-05 19:28:28 TheDriver (4) #5

szerintem inkább reboot, pont azért mert semmi nem derül ki Deadshot karakteréről, nem utalnak vissza rá semmit...

előzmény: (I)Driss (#4)

2021-08-05 13:34:31 (I)Driss (5) #4

Inkább folytatás, hiszen négy karakter ugye visszatér a 2016-os filmből, bár az ottani hátterük és küldetésük nem nagyon kerül szóba, egy aprócska Joker-utalást leszámítva Harley részéről.

előzmény: Xuja (#3)

2021-08-05 13:17:33 Xuja (?) #3

Amúgy ez most az 5 évvel korábbi film rebootja? Vagy folytatás? Vagy ilyen félig remake mint Snyder Igazság ligája?

2021-08-05 00:32:06 (I)Driss (5) #2

Pontosan az ilyen filmekért találták fel a mozit.

2021-04-15 20:41:37 Joeker81 (3) #1

Az öngyilkos osztag szinkronos előzetesét is (jól) megkaptuk, itt...hát..öhmm..miért érzem úgy, hogy sok szempontból ez az év lesz a leggyatrább filmek terén is.