10 jours sans maman (2020) ☆ 👁

23 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-10-14 20:26:43 sajoferenc (2) #7

A téma jó, de a film sajnos nem

2023-08-24 08:41:16 kovi1970 (1) #6

Röviden és tömören, ez egy jacques foches.
A franciák kocsit is úgy csinálnak mint filmeket?

2023-07-02 21:31:48 critixx (1) #5

Kiválóan leírtad ezt a filmet. Mondjuk ez egy argentin film remake-je, az ötlet nem a franciáktól származik, de ettől függetlenül nagyon gyenge és (nem a jó értelemben) röhejes.

előzmény: Joeker81 (#4)

2023-07-01 15:46:31 Joeker81 (2) #4

Ismét egy francia "vígjáték", ami szerint az humoros, ha szegény újgazdag/felső középosztálybeli gondja nincsen család "problémáin" lehet nevetni. A gond az, hogy se nem humoros, se nem hihető, illetve az ő "problémáik" még csak meg se közelítik az emberek többségének valós problémáit. Két olyan értéket egyáltalán nem teremtő karakter van a középpontban, amit az emberek többsége rühell - ügyvéd és HR vezető - és az ő elkényeztetett csemetéik, tipikusan olyan emberek akik mindenkit lexarnak. Már ez érdektelen, ahogy az alap konfliktus is, hogy szegény háztartásbeli, tökéletes anyuci, aki házvezetőnőt is tart, elfáradt 4 gyerek "nevelésében", ezért hirtelen, hopp lelép nyaralni 10 napra görögbe', hátrahagyva a nélküle azonnal diszfunkcionálissá váló (vele is az volt, de hát a látszat a minden ugye) családot egy olyan férfira, aki nemhogy apának és vezető beosztásra alkalmatlan, de még az életre is. A "humor" további forrása, hogy a két kretén vezetőbeosztású figura, tehát az apa, és a nála jóval fiatalabb, a helyére pályázó törtető DiCaprio névre hallgató macsó, aki 1 év alatt elérte azt, amit ennek a nyomorult "keményen küzdő" lúzernek nem sikerült 18 év alatt azon versenyzik seggnyalásban a főnök felé, hogy egy fiatal "proli" bolti eladólányt, aki "ellopott" pár csavart(!) mikképpen lehetne megalázni, azaz egymásra licitálnak, hogy mennyit vonjanak le a fizetéséből, hány napra küldjék el fizetés nélkülire és végül legnagyobb licitként kirúgják-e. Aztán a "nyomorult" tanárokba és nevelőkbe is belerúg a főszereplő, ami szintén "humor" forrásnak szántak, hogy ez a semmirekellő nem bír a saját 4 gyerekével, és mi az hogy a tanároknak van olyan napja, amikor nem tanítanak, és azonnal vegye be a gyerekeket, mert ő kikészült és szeretne pihenni, tv-t nézni. Itt szerencsére kap egy fricskát a tanártól, kimondja amit végig gondol a néző is:"Szóval túlterhelt? Nem én mondtam, hogy csináljon 4 gyereket! Én nem kértem semmit. Azért akartam az oktatásban dolgozni, mert imádom. Erre a végén tökkelütöttek vesznek körül! Akar látni egy képet rólam a pályám kezdetén? Friss voltam, hamvas, egy igazi bombázó, 56 kiló és nem volt rá szükség, hogy kifessem magam, hogy megbámuljanak. Szóval, már megbocsásson, de a maga sirámait, mert a felesége épp utazgat, momentán magasról leszarom!" Azért érezzük, hogy ez a film nem gondolja komolyan amit a tanár mond, nem szatíra, de még csak társadalmi kritika sincs benne, tényleg el akarja hitetni, hogy humoros és vicces az egész, miután még a főszereplő is egy vicces fejbólintással elhessegeti ezt a kritikát is, éreztetve, hogy ő még inkább lexar másokat. Ótvar, szemellenzős alkotás! És akkora "siker" lett, hogy a prolik nézhetik a folytatást hamarosan...

2020-03-09 22:16:36 Doc (1) #3

Szoktam moziba járni. Ha egy filmre kíváncsi vagyok, és adják a moziban, akkor előnyben részesítem azt.
Ennél a konkrét filmnél pedig annyi volt, hogy francia vígjáték (ez nálam jó kezdés) és a leírás alapján érdekes film.

előzmény: Mikkey (#2)

2020-03-08 18:09:41 Mikkey (?) #2

Mi tudott rávenni egy mozis megtekintésre? :))

előzmény: Doc (#1)

2020-03-08 16:26:34 Doc (1) #1

Többször felmerült bennem, hogy kijövök a moziból - ezt kellett volna tennem már az elsőnél...
Pocsék.
Ahhoz képest hogy vígjáték, még mosolyt sem igen sikerült az arcomra csalnia.
Már az alaphelyzet is unalmas ÉS hihetetlen volt - ráadásul ezt az alapötletet már több filmben is láttam.
Anyuci - aki persze nagyon szexi - folyamatosan menedzseli a káoszt. Még véletlen sincs semmi rendszer a dolgokban, ami négy gyereknél roppant hihető.
Majd egyszercsak elutazik film végéig, és ráhagyja az egészet apucira - aki HR-főnök és orbitális lúzer. Ő viszont nem ért az emberekhez, a saját gyerekeit semennyire sem ismeri. Még az iskolájuk nevét sem tudja - nyilván anyuci nem csak szexi, de roppant egészséges is. A fickó természetesen képtelen bármi rendet tartani, ehhez kell egy bébiszitter, aki viszont azonnal átlát és menedzsel mindent. És, tá-dám, ez a bébiszitter az a csaj akit ő rúgott ki a cégétől. És így tovább, egészen a happy endig.

Ez akkor sem lenne vicces, ha hihető lenne. Abszurd humornak viszont nagyon-nagyon kevés.