Melinda and Melinda (2004) ☆ 👁

Melinda és Melinda

(Woody Allen)

amerikai dráma, szerelmi történet, vígjáték

3,1
★★★☆☆
125 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-04-11 21:37:43 Jereváni Rádió (2) #5

Unalmas. A tragédia verzió lapos, a komédia verzió még laposabb. Mindkét sztori nagyon hasonló(an unalmas), középtájt komoly erőfeszítés kellett tennem, hogy eldöntsem egy-egy jelenetnél, most éppen melyik verziót nézem, a komolyt vagy a komolytalant. Pedig az alapötlet kifejezetten jó volt, gondoljunk csak bele, milyen lenne ugyanazon elemekből csinálni egy Hannah és nővérei/Szeptember/Egy másik asszony szintű történetet meg egy Szentivánéji szexkomédia/Annie Hall/Éjfélkor Párizsban szintűt. Izgalmas lenne. De Woody kihagyja a sarkításokat, és még azt a sablonosságot sem üti meg, mint a Csak az a szexben vagy a Férfit látok álmaidbannál megvolt. Egyszerűen nem írta meg jól a forgatókönyvet, kihozott egy szürke, unalmas sztorit. Első csalódásom a mestertől, ami azért voltaképpen nem rossz, mert ez volt a 33. film, amit láttam tőle.

2008-11-27 00:52:18 s.csaba (2) #4

Minden évben dob egy filmet az öreg, a nagy számok törvénye alapján lesz amelyik jó is lesz.

2/5

2007-10-12 23:28:01 zéel (4) #3

És ha már Bartók Bélát szóba hoztam, akkor ne feledkezzünk meg a film remek fotográfusáról, Zsigmond Vilmos-ról sem!

előzmény: zéel (#2)

2007-10-12 22:45:28 zéel (4) #2

Az ÉLET tragédia vagy komédia? Vagy csak attól függ, hogyan nézzük a dolgokat? - filozofál Woody Allen az élet nagy kérdésein. Ezúttal, sajnos, csak mint rendező.
Persze rendezőnek sem rossz!:)
Ebben a filmjében ugyan nem dőlnek a poénok, de nem baj, azért így is szeretjük. Pláne, hogy még egy Bartók vonós-négyest is bemutat a nagyvilágnak!

2005-07-08 08:09:19 Daemiaen (3) #1

Melinda és Melinda (Melinda And Melinda, 2004, forgalmazza: InterCom)

Woody Allenről nemrég még azt tartották, hogy a 2000-es évekre letett komolyabb ambícióiró, és a habkönnyű komédiák felé fordult. Erre volt tavaly a Csak az a szex, idén pedig a dupla Melinda. A Csak az a szexben ugyan játszott, bár leginkább Jason Biggs játszotta őt, a Melindában nem szerepel, viszont nagyon drámai hangot ütött meg. Pedig az első öt perc alapján az egyik Melindás sztorinak komédiának kellene lennie, és tényleg csak Will Ferrell tehet róla, hogy el-elmosolyodunk olykor. Sajnos a szerelem és saját maga agyonelemzése ezúttal nem várt mélységek helyett hülyeségeket eredményez, az állandó kérdéseire ő sem tud válaszolni, aminek leginkább a végén van jelentősége, amikor is egycsapásra megold mindent mindkét történetben, mi pedig csak tátjuk a szánkat, hogy "Allentől ilyet???". Mindenesetre a hamisítatlan (Woodys) Manhattan ezúttal is megjelenik, sőt, talán a legutóbbi filmjei közül ebben van a legjobb színben.

5/10