Snake Eyes (2021) ☆ 👁

Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek

(Robert Schwentke)

amerikai-kanadai akciófilm, kalandfilm

2,3
★★☆☆☆
43 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-10-13 20:47:53 Gruden Gergo (2) #5

Érdekel is meg nem is, ezért megnéztem az előztest, pedig nem szoktam olyat: https://www.youtube.com/watch?v=Upk8OC8DPIs

Hát, már nincs is értelme megnéznem a flmet, mert kb minden "kulcsfontosságú" jelenetet lelőttek az előzetesben. Gratulálok az alkotóknak ;)

2021-08-19 17:54:50 Rorschach (1) #4

Nem hiszem, hogy ennek a filmnek így, ebben a formájában lenne létjogosultsága.

Ha bárkit kicsit is érdekelt volna a termék minősége, először is belegondolhattak volna, mekkora holt ötlet egy Snake Eyes előzményfilm. Ez csak az én magánvéleményem, de szerintem világon senkit sem érdekel egy G.I. Joe prequel arról a "karakterről", aki szó szerint egy büdös szót nem szól, csak megállás nélkül verekszik. Vajh' miért áll haragban a világgal, miért nem beszél? Bocs srácok, de ez teljesen érdektelen. Nem végeztek piackutatást? Ha végeztek, komolyan az lett a vége, hogy az univerzumépítés logikus következő lépése ez a film?

Amennyiben utóbbi történt, az egy elég erős jele annak, hogy ez a franchise jelenleg hol is tart. Egyetlen módja lett volna annak, hogy bárminemű érdeklődést kicsikarjanak a közönségből, és ne kelljen premier után három héttel jobb híján ferakni a netre a filmet valami apróért. Ha már úgyis mélyponton vannak a jogtulajok az egész Joe hajcihővel, akár megengedhettek volna maguknak valami merész, kreatív, egyéniség halvány jeleit mutató mozit - sőt, egyenesen kötelező lett volna megpróbálni meglepni a közönséget, hogy kimozdítsák a címet ebből a posványból.

Ehelyett mi van? Sablonos, unalmas, jellegtelen, fárasztó szar a Snake Eyes, amit, ha lenne önbecsülésem, még az első negyed óra után kilövök. Sokkal tovább mondjuk így sem jutottam...

Ha ennyire futja, nem is nagy baj, hogy tetszhalottak a G.I. Joe-filmek. Az élet túl rövid az ilyesmikhez.

Ó, és ráadásul Robert Schwentke rendezte, akinek ez az első munkája a zseniálisan jó Hauptmann óta... Csak abban reménykedem, hogy legalább markolt egy akkorát a mézes bödönből, amiből nyugodtan elkészíthet valami hasonló kaliberű, igazi filmet ezután. Akkor helyre kerül a világ egyensúlya, és végtére ennek a "filmnek" is volt némi haszna.

2021-07-25 20:29:16 bambula (2) #3

Egy két órás semmilyen akciófilm,amiben van kb. 3 akciójelenet.
Nem értem,hogy ezt a nagyjából 80 millióba kerülő filmet miért nem dobta inkább streamingre a Paramount.
Mint ahogy azt sem értem,hogy amíg nincs egy jó forgatókönyv,jó ötlettel,addig miért erőltetik a G.I. Joe filmeket.


Csak tudnám,hogy melyik régi film sztorijára emlékeztet engem nagyon ennek a filmnek a története.

2021-07-25 04:37:57 Jason13 (2) #2

Manapság ha az ember szétnéz a filmes palettán, többségében már jól bejáratott címek folytatásaival vagy éppen feldolgozásaival találhatja szembe magát. Ez nem nagy újdonság, évek óta azon vannak a nagy stúdiók, hogy a maximumot sajtolják ki ismert termékeikből.
A legújabb nagy költségvetésű produkció a Paramount boszorkánykonyhájából érkezett a mozik vásznaira Kígyószem címmel, ami nem csak egy karakter eredettörténete, de egy belengetett G.I. Joe univerzum első lépcsőfoka is.
Évekkel ezelőtt már volt két próbálkozás arra, hogy a Hasbro híres figuráit filmre adaptálják, de mindkettő alul teljesített a pénztáraknál és a kritikusoknál is.
Sebaj, a készítők fogtak egy közönség kedvenc figurát, írtak mögé egy olyan sztorit, ami kellően megágyaz az esetleges folytatásoknak és már jöhet is a várva várt siker. Legalábbis számomra ez a szellemiség tükröződött vissza a Kígyószem képkockáiról.
De akkor csapjunk is a lecsóba. Ez a film gyenge.
Ha már egy népszerű harcművész áll a történet középpontjában, alapvető dolog lenne az, hogy a látvány és az akciók megütnek minimum egy erős közepes szintet. Sajnos jelen esetünkben ennek az elvárásnak nem sikerült megfelelni. Leginkább az operatőri és vágási munkán zakózik el ez a „termék”, hiszen a közelharcok kapkodóak és nincsenek eléggé kitartva, hogy egyáltalán realizálni tudjuk, ki-kit gyepál éppen.
A gyors vágás és az idegbeteg kamerarángatás előjön a nagyobb zúzásoknál is, például autós üldözéseknél, melyek minőségén még a gyenge CGI is képes rontani.
Még mielőtt tovább haladnék a többi negatívumra, muszáj még ezen a témakörön rugóznom. Azt megértem, ha egy szuperprodukció erőltetett, logikátlan történettel rendelkezik, esetleg gyenge színészeket vonultat fel, de ha már a látvány terén se sikerül legalább a kötelezőt hozni, akkor fogalmazódik meg bennem a kérdés, hogy hova ment el a magas költségvetés? Az ehhez hasonló alkotásoknak legalább ilyen téren illene felmutatnia valamit, például épkézláb koreográfiát, kreatív operatőri munkát és igényes vágást. Viszont ha már erre se futja, akkor ott bajok vannak.
Vissza a filmhez. A sztori egyszerű, mint a faék, a forgatókönyvírók fogták a Holtpont beépülős alapgondolatát és ráhúzták Kígyószem eredetét, ami valljuk be, szintén nem egy dicséretes dolog. Azonban ha már nincs kreativitás, legalább a jól ismert sablonokat ügyesen lehetne egymásra ollózni. És itt jön a meglepő fordulat. A történet nagyjából a játékidő feléig még egészen működőképes. A karakterek sablonosak, de a maguk módján szerethetőek, érezhető némi feszültség is bizonyos képsorok alatt, helyenként pedig a helyszínek is egészen hangulatosak.
Tehát hiába bicsaklik meg a mozi a látvány oldaláról, némileg kárpótlást tud nyújtani az ezerszer látott, de mégis szórakoztató módon tálalt sztorijával.
Sőt, nekem kifejezetten tetszett az, hogy a címszereplő először egy gengszterfilmes szituációba keveredik, hogy aztán egy kiképzős/beépülős helyzetben találja magát, ahol felbukkannak ninjafilmes elemek is.
De ahogy már fentebb említettem, ez a formula nagyjából csak a játékidő feléig tud működni, azt követően ilyen téren is teljesen szétesik a produkció, köszönhetően a fantasy elemek felbukkanásának.
Ezek egyszerűen kiesnek az addig felépített cselekményvilágból és elképesztő hangulatromboló hatásuk van, nem mellesleg az érződik rajtuk, mintha az utolsó pillanatban lettek volna beleerőltetve a forgatókönyvbe, mondván „hát ez mégiscsak egy elszállt G.I. Joe film”.
Félreértés ne essék, míg idáig eljutunk, addig se egy realista dráma a Kígyószem, viszont valamilyen szinten komolyan veszi magát és próbál földhözragadtabb lenni, mint a két előzmény. Viszont ahogy megjelennek a fentebb említett elemek, teljes mértékben szétesik a film.
Ezen az se segített, hogy a cselekmény második felében bukkannak fel az erősebb utalások is a G.I. Joe alakulatra, melyek nagyon izzadságszagúra sikeredtek.
Nem volt elég néhány elejtett félmondat vagy kikacsintás, nem, külön karaktereket kellett behozni a Joe vonalról, akik semmi mást nem csinálnak, csak 5 perces jelenlétükkel próbálják kikövezni a folytatások előtt az utat.
Azon felül, hogy ez történetmesélési szempontból nézve röhejesre sikeredett, még kifejezetten bosszantó is volt, hiszen két tehetséges színészt sikerült így látványosan elpocsékolni, név szerint Samara Weaving-et (The Babysitter, Aki bújt) és Úrsula Corberó-t (A nagy pénzrablás). Nekik esélyük sem volt, hogy itt bármi emlékezeteset produkáljanak az üres pózőrködésen felül.
Szerencsére a főszereplő Henry Golding előnyösebb pozícióból indult, hiszen ő kapott maga mögé egy egyszerű figurát, akivel el lehetett indulni valamerre. Az ő háttere és motivációi nagyjából rendben voltak és a játékába se tudnék belekötni.
Ez nagyjából vonatkozik a Viharárnyat játszó Andrew Koji-ra is, bár az ő karakterívét eléggé elkapkodja a cselekmény utolsó harmada. Viszont még így is működőképes párost alkottak a főhőssel, baráti viszonyuk például egész szépen lett felépítve.
Ja, és el ne felejtsem, kb. 10-15 percre feltűnt Iko Uwais is (The Raid 1-2), akit az egyik kedvenc harcművészemként tartok számon, de mily meglepetés, őt se sikerült belepréselni egy épkézláb akciójelenetbe se.
Azért így belegondolva, vicces az, mennyi kapufát sikerült itt rúgniuk az alkotóknak. Adva volt egy tehetséges színészi gárda, akik nagy részét sikerült látványosan elpazarolni. A kezükben volt egy kultikus karakter, akinek egy egyszerű, de működőképes hátteret kellett volna adni, de ehelyett egy túlzsúfolt masszát sikerült mögé hányni.
Sőt, egy ügyes operatőr is tagja volt a stábnak Bojan Bazelli személyében, de őt meg gondolom minden forgatási nap előtt leitatták, hogy ilyen gyengén muzsikáltak az akciók.
Összegezve, a Kígyószem egy sok sebből vérző, iszonyat gyenge stúdiótermék, melyben vannak értékelhető húzások, de ezeket minden esetben felülírják az inkompetens forgatókönyvírói húzások, a gyenge látvány és az erőltetett előreutalások.
Mindenesetre, kíváncsi vagyok, lesznek-e ezek után újabb G.I. Joe történetek. Ha igen, remélem magasabb minőséget fognak megütni.

2021-07-23 23:21:53 Benny Bug (3) #1

Nem vagyok képben G.I. Joe-témában, az előzetes azonban nem tűnt rossznak, gondoltam akkor miért ne? Tulajdonképpen nem is csalódtam, egy chilles akciófilm az egész. Története csak vázként van jelen, a forgatókönyv sem acélos, Henry Golding viszont meglepően ügyesen áll helyt Kígyószem szerepében, megvan benne a karizma hozzá. A másik dolog, hogy a keleti kultúra mindig is vonzott, ez a harcművészeti-yakuzás-Japános vonal tehát mondhatni elég közel áll hozzám alapjáraton is. Nagyon kiszámítható persze, gyakorlatilag egy tipikus blockbuster, de legalább a trailer sem akart hazudni. Nem fogok hazudni: simán elvoltam vele, nem éreztem elnyújtottnak, az agyamat sem szívta le mint például egy Halálos iramban 9, jó megoldások is akadtak hellyel-közzel, úgyhogy nincs okom nem megadni rá a hármast. Mi több, nem is gyenge hármas, teljesen rendben volt ez a film.
Azért az csúnya dolog, hogy Samara Weaving jó ha 5-10 percet szerepel az egészben...