Pig (2021) ☆ 👁

Disznó

(Michael Sarnoski)

amerikai-angol dráma

3,5
★★★☆☆
170 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-08-27 17:08:32 sptt (3) #11

Lassan, csendesen csordogáló dráma, szépen kidolgozott karakterekkel. Ennek ellenére nálam hiányzott egy olyan momentum, amikor szépen beszippant a film, nem enged el, hanem odaszögez a székhez és nem bírom levenni a szemem a vászonról. Nálam nem volt ilyen pillanat, így végig járt az agyam különböző dolgokon, mert a film sebessége ezt lehetővé tette. Fentiektől függetlenül nem bánnám, ha Cage ügynöke a jövőben legalább ehhez a filmhez hasonló szintű mozikhoz szerződtetné csak le az ügyfelét, mert az öreg nem felejtette el a szakmát, ez most kiderült. 6/10

2022-01-13 19:23:47 Rorschach (5) #10

Bizony ám, hogy az :)

előzmény: manuva (#9)

2022-01-13 17:16:34 manuva (3) #9

Melyik ez a kulcsjelenet? Az éttermi beszélgetés a séffel, aki régen Cage-nek dolgozott?

előzmény: Rorschach (#8)

2022-01-13 17:04:25 Rorschach (5) #8

Sejtettem, hogy második megtekintés után beérik az ötödik csillag, és így is lett.

Szerintem a tavalyi év egyik legkülönlegesebb mozija a Pig egy kiváló Nic Cage-dzsel és egy olyan emlékezetbe vésődő kulcsjelenettel, ami minden versenytársat lepipált. Bevallom, ez a kedvenc 2021-es filmem, és - ugyan tudom, hogy a The Fathernek nem lesz ellenfele, de - én mind a filmet, mind a főszereplőt küldöm is Vapitire.

2022-01-12 09:41:06 Xuja (2) #7

Egyedi koncepciójú, lassú sodrású, ugyanakkor meglehetősen érdektelen dráma, némi indie beütéssel. A #4-es véleményét osztom én is, nem igazán tudott elkapni. Borzasztó felszínes és mesterkélt a drámája (az utolsó jelenet mondjuk tényleg meghatóra sikerült), nekem sokkal jobban tetszett volna egy akciódúsabb, humorosabb megközelítés ugyanebben a gasztrogengszteres közegben.

2021-10-10 21:11:41 Raul (3) #6

Nyilván az én hibám, de nem igazán tudtam belehelyezkedni a filmbe. Nagyon zavaró volt pl., hogy a főszereplő miután összevereti magát (de azt is minek, egy címért?), napokig nem képes legalább megmosakodni, de azért így is beengedik mindenféle puccos helyekre. Aztán a végén megmosakszik a patakban, gondolom ez egy ilyen megtisztulás/újrakezdés szimbólum akarna lenni? Aztán a kisgyerekes jelenetnek mi értelme volt? Mitől olyan félelmetes az az ember, akinek a házába csak úgy be lehet surranni főzőcskézni? Minek lopatta el a malacot? Ha annyira kellett neki, miért bízta olyanokra, akik kicsinálják?
Na mindegy nem is sorolom, kegyelemhármas.
5/10

2021-09-22 23:20:35 tomside (4) #5

3 év alatt ez már (legalább) a 3. jó Cage-mozi. Ha ez tendencia marad, részemről vállalhat akárhány Jiu Jitsut.

2021-08-04 15:48:52 unrealnoise (2) #4

Vontatott, unalmas, érdektelen filmes "blöff". Elhiszem, hogy valaki szerint egyedi, érdekes, stb, de én pl. pont lesz**tam kb. a filmben mindenkit és mindent. Nem érdekelt az egész, a karakterek és helyzetek unalmasak voltak, a beállítások meg üresek. Elfecsérelt másfél óra volt. Ennek se mélysége, se szórakoztató faktora nem volt, próbálom is elfelejteni... (Nem lesz nehéz...)

2021-07-22 15:46:45 Rorschach (5) #3

Az első két bekezdéseddel maximálisan egyetértek. Az utolsóval nem annyira, szerintem ez tipikusan az a film, ahol nem a mi, hanem a hogyan dominál, az pedig szerintem elég szépen ki lett munkálva.

Tény és való, a múlt traumái közt nincsenek nagy megfejtések, de az, ahogy a sérülések felszínre buknak (mind a fiúnál, mind az apjánál, mind Cage-nél), kiváló pillanatokat szül. Az éttermi nagyjelenet a séffel például akkora feszültségbomba, amilyenre nem voltam felkészülve, bele is égett az emlékezetembe.

Michael Sarnoski szerintem zseniális tehetség, első filmes létére is megingathatatlan magabiztosságot sugároz a Piggel. Kíváncsian várom a következő fogást (bocs).

előzmény: kaamir (#2)

2021-07-21 09:44:51 kaamir (3) #2

Hát, ez egy nagyon furcsa film. Egy olyan világban játszódik, ahol föld alatti harcosok klubját szerveznek a vendéglátósoknak, ahol egy 15 éve remeteként élő egykori séf akkora tiszteletnek örvend, mint az amerikai elnök, és ahol a szarvasgomba körül akkora alvilág van, mint a kokain körül. Nekem - furcsa mód - a Pixar Lecsója ugrott be a filmről - ott volt ekkora jelentősége a kajának. A Pigben ugyanis lényegében minden konfliktust és problémát az étel old meg.

Szóval van ez a nagyon furcsa miliő, amihez viszont remek hangulat és egy bitang jó Nic Cage társul. Nem lepődnék meg, ha Oscar-jelölést érne neki ez a szerep.

A dráma nekem ugyanakkor kicsit lapos ebben a filmben, főleg azért, mert a főhős múltja és terhe lerágott csont. A mellékszereplőkön is lett volna még mit csiszolni.

2021-07-19 15:34:12 Benny Bug (5) #1

Nic Cage barátunk végre megint odatette magát. A Pig nem egy John Wick-utánzat és központi témájának sem a bosszút teszi meg, hiába akad hasonlóság az alapcselekményben. Egy lassú sodrású, átélhető drámát kapunk, felesleges sallangok és hülyeségek nélkül. Szépen fényképezett, jól megrendezett, miközben nagyon is van mit mondania. Nem is keveset. Cage pedig ismételten bizonyította, hogy képes ő zseniális színészi teljesítményt nyújtani - hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül ebben a szűk másfél órában. A Pig minden elemében egyszerű, minimalista dráma, ugyanakkor tanítani lehetne, hogy mennyire profi és megalapozott minden egyes pillanatában. Tőlem megérdemli az ötöst, Cage ezen oldalát nagyon szívesen látnám többször is a jövőben.