Pig (2021) ☆ 👁

(Michael Sarnoski)

amerikai dráma

3,9
★★★★☆
39 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-07-22 15:46:45 Rorschach (4) #3

Az első két bekezdéseddel maximálisan egyetértek. Az utolsóval nem annyira, szerintem ez tipikusan az a film, ahol nem a mi, hanem a hogyan dominál, az pedig szerintem elég szépen ki lett munkálva.

Tény és való, a múlt traumái közt nincsenek nagy megfejtések, de az, ahogy a sérülések felszínre buknak (mind a fiúnál, mind az apjánál, mind Cage-nél), kiváló pillanatokat szül. Az éttermi nagyjelenet a séffel például akkora feszültségbomba, amilyenre nem voltam felkészülve, bele is égett az emlékezetembe.

Michael Sarnoski szerintem zseniális tehetség, első filmes létére is megingathatatlan magabiztosságot sugároz a Piggel. Kíváncsian várom a következő fogást (bocs).

előzmény: kaamir (#2)

2021-07-21 09:44:51 kaamir (3) #2

Hát, ez egy nagyon furcsa film. Egy olyan világban játszódik, ahol föld alatti harcosok klubját szerveznek a vendéglátósoknak, ahol egy 15 éve remeteként élő egykori séf akkora tiszteletnek örvend, mint az amerikai elnök, és ahol a szarvasgomba körül akkora alvilág van, mint a kokain körül. Nekem - furcsa mód - a Pixar Lecsója ugrott be a filmről - ott volt ekkora jelentősége a kajának. A Pigben ugyanis lényegében minden konfliktust és problémát az étel old meg.

Szóval van ez a nagyon furcsa miliő, amihez viszont remek hangulat és egy bitang jó Nic Cage társul. Nem lepődnék meg, ha Oscar-jelölést érne neki ez a szerep.

A dráma nekem ugyanakkor kicsit lapos ebben a filmben, főleg azért, mert a főhős múltja és terhe lerágott csont. A mellékszereplőkön is lett volna még mit csiszolni.

2021-07-19 15:34:12 Benny Bug (5) #1

Nic Cage barátunk végre megint odatette magát. A Pig nem egy John Wick-utánzat és központi témájának sem a bosszút teszi meg, hiába akad hasonlóság az alapcselekményben. Egy lassú sodrású, átélhető drámát kapunk, felesleges sallangok és hülyeségek nélkül. Szépen fényképezett, jól megrendezett, miközben nagyon is van mit mondania. Nem is keveset. Cage pedig ismételten bizonyította, hogy képes ő zseniális színészi teljesítményt nyújtani - hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül ebben a szűk másfél órában. A Pig minden elemében egyszerű, minimalista dráma, ugyanakkor tanítani lehetne, hogy mennyire profi és megalapozott minden egyes pillanatában. Tőlem megérdemli az ötöst, Cage ezen oldalát nagyon szívesen látnám többször is a jövőben.