I'm Thinking of Ending Things (2020) ☆ 👁

A befejezésen gondolkozom

(Charlie Kaufman)

amerikai dráma

3,5
★★★☆☆
174 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

barátnő: "Mindennek meg kell halnia. Ez az igazság. Az ember szereti azt hinni, hogy mindig van remény. Hogy legyőzhető a halál. És az egyedülálló emberi képzelgés, hogy a dolgok jobbra fordulnak, talán abból az egyedülálló felismerésből származik, hogy nem fordulnak jobbra. Nem lehet biztosan tudni. De gyanítom, az ember az egyetlen olyan állat, ami tudja, hogy halála elkerülhetetlen. Más állatok a jelenben élnek. Az emberek nem tudnak, ezért feltalálták a reményt."

Jake: Reménytelennek tűnik.
barátnő: Micsoda?
Jake: Az egész. Minden. Hogy öregnek érzed magad, leépül a tested, a hallásod, a látásod. Nem látsz, és téged se látnak. És annyi rossz döntést hoztál. A nagy hazugság.
barátnő: Milyen hazugság?
Jake: Nem tudom! Hogy... Jobb lesz. Hogy sosem késő. Hogy Istennek terve van veled. Hogy az életkor csak egy szám.
barátnő: Fogd be!
Jake: Hogy...hajnal előtt a legnagyobb a sötétség. Hogy...minden rosszban van valami jó, az Istenit neki. Hogy mindenkinek van egy párja valahol.
barátnő: Mind közhely.
Jake: És hogy Isten nem ad nagyobb terhet, mint amit elbírunk.

Barátnő: Megálltunk egy italra, aztán ez a fickó folyton bámult.
Ez egy nyűg.
A női lét velejárója. Még inni se lehet egyet. Egyfolytában bámulnak. Egy kukkantó volt! Tudja? Emlékszem, azt gondoltam, bárcsak itt lenne a barátom. Ami elég szomorú a maga módján. Nőként az egyetlen módja, hogy egy pasi békén hagyjon, ha egy másikkal vagy. Mintha le lennél foglalva, valakinek a tulajdona lennél.