Enola Holmes (2020) ☆ 👁

(Harry Bradbeer)

amerikai dráma, kalandfilm, krimi

2,8
★★★☆☆
106 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-10-15 23:26:24 BonnyJohnny (2) #8

Unalmas film, érdektelen történettel, értékelhetetlen karaktetekkel, sótlan alakításokkal, semmilyen képi világgal. (A zenéje az jó.)
A film egyszerűen képtelen felkelteni az érdeklődést. Valóban hallmarkos hangulatú az egész. A szereplőket nem igazán tudja megkedveltetni, elérni, hogy izguljunk értük, vagy egyáltalán érdekeljen a sorsuk.
Millie Bobby Brown kevés ahhoz, hogy egyedül elvigyen egy filmet a hátán. Helena Bonham Carter alibizik párat. Cavill pedig időnként álmosan belibben a képbe hogy bájgúnár módjára mosolyogjva mondjon valamit. Igazából legtöbbször érdektelen amit mond, de úgy is csak azért van itt, hogy tetszen a film célközönségének, és azt bomba biztosan hozza. Az, hogy korunk egyik legcharme-osabb színészét biodíszletté silányítja a film, erősebb feminista "teljesítmény", mint a tolakodó anakronisztikus jellemzők. (Utóbbiakra nem térnék ki.) Louis Partridge az aktuális Timothée Chalamet hasonmás (bár nem annyira menyétképű), akit végig kínlódás nézni, ráadásul teljesen méltatlan párja Enolának, akinek csak azért tetszik (már kezdettől fogva), mert jóképű. Újabb férfi biodíszlet. És attól, hogy biodíszletként a növények szakértője, csak még viccsebb. Adeel Akhtar nem válik kínossá, ami jó pont, Sam Claflin (aki amúgy fiatalabb, mint az öccsét játszó Cavill) pedig valóban jó Mycroft (a Mycrofthoz méltatlan dühkitöréséig).
Szóval mivel a film jobb pillanataiban is csak a nem rossz szintet tudja elérni, az egészre sajnos nem adhatok többet kettesnél.

2020-10-07 14:33:20 Bubu (2) #7

Ez a film maga a tragédia... Pedig mindössze annyi elvárással ültem le elé, hogy szórakoztasson. Nem sikerült.
Amiben sikeresnek nevezném, az az, hogy jól ismert karaktereket teljesen hazavágott. Egyedül Sam Claflin Mycroftja emlékeztetett az Arthur Conan Doyle által teremtett önelégült, egocentrikus sznob Mycroft Holmes-ára. Henry Cavillt egy zseniális színésznek tartom, de nem tudom, itt mi történt. Legjobb esetben is egy üres váz lett Sherlock-ból.
Millie Bobby Brown pedig legfinomabban fogalmazva is hiteltelen, egyszerűen sehogy sem illett ebbe a viktoriánus világba, sem az attitűdje, sem a tartása, mimikája. Plusz vannak színészek, akiknek jól áll a kiszólás a nézőhöz, de ő sajnos nem tartozik közéjük. Olyan tévé bemondónős hatása volt, mert semmi karizmája nem volt ehhez. Ráadásul túl sokszor próbált meg édesen kikacsintani és minden alkalommal elhasalt. Tudom, még fiatal, de láttam már nem egy gyerekszínészt ennél ezerszer jobban játszani...
A történet elindul, majd ejtik is a mozgatórugóját, hogy egy másik, tökéletesen érdektelen és sablonos szál uralkodjon el rajta és közben a mai gondolkodást erőltetik rá egy letűnt korra, de ettől nem éreztem egyáltalán modernnek a filmet, inkább erőltetettnek.
Ami tetszett, az a viktoriánus Anglia megjelenítése és az operatőri munka, amik egy gyönyörű miliőt teremtettek meg ehhez a nulla történethez. Kár értük...

2020-10-01 13:38:58 Benny Bug (4) #6

Kedves, aranyos film, valamint - nem utolsósorban - tökéletes szórakozás. Jó a hangulat, szép a képi világ, a viktoriánus Anglia pedig mindig is a gyengém volt. Vevő lennék folytatásra is, főleg ezzel a remek színészgárdával. Millie Bobby Brown-hoz nagyon illet a szerep, Cavill pedig remek Sherlock. A narráció abszolút nem zavart, bár a vége már el van nyújtva kicsit. Mindent összevetve viszont kellemes csalódás, tudom ajánlani.

2020-09-26 17:31:28 Kempesbaba (2) #5

Harmat gyenge lányregény bele erőltetve Arthur Conan Doyle világába.
Sherlock egy tejbetök piperkőc (az őt alakító Henry Cavill állandóan úgy néz, mint aki azt se tudja hol van), Mycroft egy hímsoviniszta kő konzervatív gyökér. Enola-t alakító Millie Bobby Brown-ra nem akarok semmi gonoszat írni, hisz előtte az élet, még bármi lehet belőle, maradjunk annyiban, hogy cuki.
A történet egy Holmes sztorihoz viszonyítva egyszerű, mint az ék, néhol nálam már-már unalomba fulladt.
Viszont itt is kapunk feminista erőlködést, és teljesen koridegennek ható elhelyezését minden féle rasszt képviselő karakternek (indiai Lestrade felügyelőt, fekete nőt, aki a saját teaháza emeletén titkos dzsiu-dzsicu edzéseket tart, persze kizárólag nőknek, a lány neveldében ázsiai nevelő hölgyeket, illetve tanítványokat, stb) Ezek nélkül is gyenge film lenne, de így, hogy még az aktuális -izmusokat is a képünkbe tolják, kvázi a történelmet meghamisítva, minden jóindulatomat elveszítették a készítők.
Jó lenne, ha a netflix végre a mennyiségi termelést átállítaná minőségire.

2020-09-24 15:41:21 Sántha Orsolya (2) #4

Annyira csalódott vagyok. Az utóbbi évek Sherlock Holmes adaptációi után itt ez az új csavar a történeten. Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin és Helena Bonham Carter!!! Hú, de vártam. Hú, de nagyot estem pofára. Unalmas. Sam Claflin játéka rendben van, Millie borzalmas, mint egy amatőr színtársulat nem túl tehetséges tagja, a többiek elmondják a szöveget és ennyi. Henry és Helena súlytalanok, komolyan. Az év csalódása. Nem érdekes, nem izgalmas, nem vicces, semmi.

2020-09-23 17:48:42 Interracial Facial Creampie (?) #3

A Netflix az új Hallmark.

2020-09-23 16:51:43 kilépett felhasználó (?) #2

Akik ilyeneket írnak, hogy gyengécske tévéfilm, meg hasonlók, azokat én személy szerint nem értem. Kissé anakronosztikus jelző. Mit takar? Hallmark? Vagy ami streaming és nem tetszett? Csak kérdezem.

2020-09-23 16:31:54 slawter (?) #1

TV filmnek elmegy. Néhány helyen eléggé rezeg a léc.