Ghostbusters: Afterlife (2021) ☆ 👁

Szellemirtók: Az örökség

(Jason Reitman)

amerikai akciófilm, fantasy, horror, krimi, sci-fi, vígjáték

3,1
★★★☆☆
15 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-24 21:15:08 Korben (?) #4

Az utolsó stáblistát jelenetet nem láthattam,mivel a film vetítése abbamaradt (kb. 2 perc ment le a végefőcímből). Most szabad ilyet??

2021-11-22 11:23:57 BalaKovesi (3) #3

A humora gyakran nem talált be, néha már zavaróan arrogánsak és flegmák voltak egyes szereplők (és nem is igazán voltak kidolgozva), valamint voltak pillanatok, amikor sajnos kicsit untam, ennek ellenére nem sajnáltam, hogy lassan építkezik a film, mivel van hangulata, ami azért elég sokat dob rajta. Olvastam én régebben, hogy az egyik eredeti szellemírtó már nem él, de a film nézése közben ez valahogy mégsem tudatosult bennem, a végénél éreztem meg, hogy ez a búcsú nem csak a karakternek szólt, hanem Harold Ramis-nak is. És bár kicsit többet mutatták az arcát a kelleténél, de szép búcsút kapott, és annak ellenére, hogy nem a kedvenceim a Ghostbusters-filmek (az első két rész 3-ason áll nálam), tisztán lehetett érezni, hogy van valami jelentőségteljes abban a jelenetben, amikor négyen egymás mellett állnak. Pont azt ecseteltem a filmről kijövet egy barátomnak, hogy ez a film szerintem bukni fog, a covid miatt eltolták a premiert, félbehagyták a marketingjét, azóta meg csak elvétve láttam reklámozni (egy mályvacukor plüssfigurát se láttam még a boltokban, pedig adná magát), nálunk is alig ültünk a vetítésen. Rosszul hittem, mivel kifejezetten jól fialt, bár a bevétel közel 75%-a az USA-ból származik, ezek szerint ott sokkal nagyobb kultusza van, lehet ott jobban is tolták a marketingjét. És hát tényleg lehetett érezni, hogy annak a búcsúnak súlya volt, és érző szívekre fog találni, ott mint filmrajongó magaménak éreztem ezt a franchiset, mégha alapjáraton nem is. Szóval aranyos film remek hangulattal, pár érdektelen központi karakterrel, egy felejthető történettel, és egy szép befejezéssel (és Winstone végre aktív szereplője volt a beszélgetéseknek, és nem nézték levegőnek). Az viszont nem egészen világos nekem a vége alapján, hogy akkor ez most egy új generáció bevezetése, vagy a régi karakterek visszahozatala akart lenni. Erős hármas, nálam nagyjából az első rész szintjén van.

+1 Paul Rudd

2021-11-22 01:48:23 Doc (2) #2

Nézhető, de bosszantó film.
Az ébredő Erő módszertant követték: fogtak egy egy jól megcsinált, összetett filmet, kicsit átírták a kerettörténetet és mindent kihajigáltak, amitől az eredeti film jó volt. A sztorit óvodás szintre egyszerűsítették, a sztori logikájából származó nehézségeket/akadályokat kidobták. Hozzáadtak egy nagy adag CGI-t és értelmetlen időhúzást. Az eredetiség szikráit gondosan kiirtották. Végül az eredeti szereplőkből benyomtak amennyit tudtak.
Az, hogy ez a film még így is nézhető, az eredeti történetet dicséri.
Pár kölyök összeverődik - ez persze hosszan mutatva.
Ezek a kölykök gond nélkül üzembe hozzák azt a felszerelést, ami az eredeti Szellemirtók után maradt.
Igaz, hogy azok fizikusok voltak, körbemértek egy igazi szellemet és így sikerült mindez - de sebaj.
Persze minden működik - kivéve a részecskegyorsítót. Azt viszont két kölyök is simán megjavítja.
Készen állnak a szellemvadászatra.
Harmadik nekifutásra el is kapnak egy szellemet - milyen jól fog az később jönni...
Több gyakorlás nem kell nekik, immár készen állnak az összecsapásra az újjászületett főgonosszal...
Minek is egy Ghostbusters filmbe szellemvadászat...

A mini habcsókemberek aranyosak, de semmi értelmük - mondjuk az sem nagyon derül ki hogy honnan jöttek és miért?
Az sem világos, hogy Gózernek miért árt, ha a kapu őrzőjét csapdába zárják?
Csipkejózsika is kimaradhatott volna.


Hozzátenném, hogy a 2016-os Ghostbusters film után a léc a padlón feküdt, lehetetlen volt leverni.

Két stáblistás jelenet van.
Az egyik viszonylag hamar: Dana Barrett áramozza Venkmant, nem különösebben jó.
A másik a legeslegvégén: Winston (az eredeti filmből a néger szellemirtó) meséli el hogyan lett gazdag, unalmas és érdektelen.

2021-04-24 01:05:31 Joeker81 (?) #1

Bill Murray reakciója totál aranyos, amikor Ivan Reitman megmutatja neki az új film egyik jelenetét, amiben megjelennek a mini Pufi Habcsók figurák, itt.