Dear Ruth (1947) ☆ 👁

(William D. Russell)

amerikai szerelmi történet, vígjáték

?,?
 
2 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-11-26 18:53:31 JcWh (5) #1

Ez az a film, aminek a két főszerepét játszó színész nevéből (William Holden és Joan Caulfield) alkotta meg J. D. Salinger a Zabhegyező hősének nevét Holden Caulfieldet - hiszik ezt sokan tévesen, hiszen a film bemutatása előtt pár évvel Salinger egyik publikált írásában már felbukkan ez a név. Mindenesetre elég furcsa egybeesés. :)

A filmről: Könnyed, szórakoztató és nagyon bájos kis vígjáték, ami simán lemossa a mai vígjátékok nagy részét a pályáról. Na nem mintha hatalmasakat lehetne nevetni egy több mint 70 éves vígjátékon, de fülig érő mosolygást és kuncogást kiváltó jelenetekből bőven akad benne és garantáltan nincs szekunder szégyenérzetet kiváltó szituáció sem. A film fő erejét a remek forgatókönyv mellett (ami egy színdarab filmes adaptációja) a legutolsó kis szerepben is remekelő színészgárda adja, élükön William Holdennel és Joan Caulfielddel, de gyakorlatilag tényleg mindenkit megemlíthetnék.

Bármilyen hihetetlen is, de az Alkony sugárút előtt az ezekhez hasonló vígjátékok képezték Bill Holden fő érvényesülési lehetőségeit. A stúdióvezetőknek csaknem 10 évükbe telt mire felfedezték Holden szépfiús külseje mögött lapuló hatalmas tehetséget. Holden nem igazán kedvelte karrierjének ezen szakaszát (1947-1950), de nekem mégis nagyon sok kedvenc filmem van ebből az érából.
Magyar feliratot készítettem a filmhez, nézzétek bátran.