Wendy (2020) ☆ 👁

(Benh Zeitlin)

amerikai dráma, fantasy

3,3
★★★☆☆
16 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-04-28 19:21:03 xaladu (?) #3

Április 30. 17h Távmozi (Május 2. és május 4. 17h is)
https://artmozi.hu/filmek/wendy

2020-11-21 10:04:52 Ágó (4) #2

Rég volt már ilyen bőr alá kúszó élményem. Pedig messze nem hibátlan film a Wendy... Viszont az a helyzet, hogy van ez a Benh Zeitlin gyerek, aki 8 éve letette az asztalra A messzi dél vadjait. Azóta pedig úgy vártuk legújabb filmjét, mint Nyilas Misi a pakkot.
A Wendy a több mint száz éve tartó Pán Péter feldolgozások legújabb darabja, egy egészen új nézőpontból. Zeitlin úgy nyilatkozott, hogy alkotása egy fiú (Pán Péter) és egy lány (Wendy) barátságát mutatja meg. Lehet, hogy másik filmet néztem, de nekem épp nem erről szólt ez a közel kétórás kaland, hanem sokkal inkább arról a belső küzdelemről, amit a címszereplő él át. Amíg az eredeti történet gyakorlatilag egyfajta alapigazságként kezeli, hogy gyereknek maradni hűdeszuper, addig Wendy egy idő után dilemmázik a Pán Péterhez húzó belső hang és az édesanyjához húzó emlékek, a visszatérés között. Ezen sajnos szerintem keveset segít, hogy Péter alakja totál ellenszenves; követelőző és egoista figura. Több közös pont kellett volna a címszereplővel. És ha már Wendy. Devin France valami elképesztő telitalálat, nagyon ritkán látni gyerekszínészt, aki ilyen erős jelenléttel bír, úgy vonzza a tekintetünket a vászonra, mint a mágnes.
A finálé varázslatosabb, mint bármi, amit a Disney Pán Péter címszó alatt előállított az elmúlt évszázadban, bár kicsit úgy éreztem, hogy Zeitlin csak az utolsó utáni pillanatban döntötte el, hogy milyen motívumokat hagy meg az eredeti történetből. Ennek annyi lehetett az oka, hogy láthatóan J. M. Barrie alapsztorijának összes elemével kezdeni akart valamit. Most nem írom le azt a bizonyos mondatot a kevesebbről meg a többről.
Még csak annyit, hogy a tervek szerint jövő februárban lesz a filmszínházak műsorán (nagyon-nagyon szurkolok a moziknak!!). Menjetek, nézzétek meg, mert tényleg elképesztő filmélmény. Zeitlin-t kineveztem magamban a realista fantasy mágusának, a filmzenei albumot (csillagos tízes!) pedig már vagy harmincszor hallgattam meg oda-vissza. Gyereknek lenni tényleg csodálatos, de felnőni az igazán nagy kaland. Köszi az élményt, Benh! :)

2020-10-26 09:25:19 dittike (5) #1

Legyek Ura és Hook kapitány parafrázis.