Csinibaba (1997) ☆ 👁

(Tímár Péter)

magyar musical, vígjáték

3,6
★★★☆☆
732 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Mozibemutató: 1997.02.20.
Nézőszám: 501,519 [4716 előadás!]


(forrás: filmévkönyv)

Nagy port felverő sajtóhír volt, hogy Szenes Iván beperelte őket szerzői jog megsértésért. A rendező ingerülten tiltakozott, hogy csak „a szokásos” malőr történt, lefelejtettek pár nevet a film végi listáról. Egyesek szerint ez kellett ahhoz, hogy a magyar rendezők rájöjjenek, a film végi lista nem a futottak még kategóriába tartozik, hanem komoly jogi jelentősége van.

PG

A rendező dühös volt, hogy az üdítőital cégek nem támogatták a filmet, így ingyen reklámot kaptak, míg az adott cég vezetői sajnálkoztak, hogy a rendező nem értette meg, hogy az reklámozási politikájuk már régóta a kisgyerekekre irányul, és ez a film nem kisgyerekeknek szól.

PG

Márton Gyula filmes dramaturg volt, akinek novellája (Bambi szalmaszállal) Rózsa János, az Objektív stúdió vezetőjének kezébe került, ő bízta meg Tímár Pétert, hogy készítsen belőle filmet. Tímárnak nem tetszett a mű, de végül megbarátkozott az ötlettel és írt belőle egy forgatókönyvet, jelentősen átalakítva az alapanyagot. A kész filmet látván a szerző felháborodott és perrel fenyegetett, aminek sajtóvisszhangja volt annak idején. Végül a film hatalmas sikere után az ügy hamar elhalt.