Coming 2 America (2021) ☆ 👁

Amerikába jöttem 2.

(Craig Brewer)

amerikai vígjáték

2,0
★★☆☆☆
90 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-07-17 14:05:13 Anonnim (2) #6

A film kritikán aluli, viszont a szinkronban is van egy nem túl jó pont. Nem értem szegény Szersén Gyulát élete utolsó heteiben miért kellet ilyen egészségi állapotban szinkronstúdióba hívni? A jellegzetes hangjára már szinte rá se lehetett ismerni, és hallatszott, ahogyan küszködik a szavakkal.

2021-11-12 17:01:15 JohnnyJohnny (1) #5

Ez közel nézhetetlen volt.

2021-08-04 10:56:12 sptt (2) #4

Amikor meghallottam, hogy elkészült ez a "retro-folytatás" is, az volt az első gondolatom, hogy "jaj, már megint, ez is minek?". Aztán arra gondoltam, hogy ha már eljutottak idáig, akkor biztos mindent beladnak és még jó is lehet. Úgyhogy érdeklődéssel vártam a napot, amikor megnézem, de sajnos az első gondolatom volt jogos, ennek a folytatásnak nem (sem) kellett volna elkészülnie. Fáradt történet, többnyire gyenge poénokkal, kiemelkedő színészi játék nélkül. Amikor van bakiparádé a film végén, az még egy gyengébb filmet is fel tud dobni, jobb érzésekkel lehet elfeledni a filmet. Itt még ez sem segített, egy mosolyra sem volt elég a bakiparádé. Többet, sokkal többet kellett volna adni, ha már elkészült. Jöhet a következő Dr. Dolittle, nélkülem. 4/10

2021-04-25 20:34:38 Joeker81 (2) #3

Nem találok szavakat...minden egyes ilyen folytatással, remake-kel amiket mostanában idehánynak, a régi siker-mozikról újabb és újabb bőrt lenyúzva konkrétan meggyalázzák a drága gyerek-,és kamasz korom összes filmes emlékét...Hát mi ez a förmedvény?? "Szomszédia" meg "Babar"..komolyan!!?? Ez a humor?? Kit kell meg****ni, hogy végre lássak egy jó vígjátékot, ami kicsit is vicces, és egy kicsit is lenne árnyéka a régi vígjátékoknak?? Ezt is, mint oly sok folytatást anno a 80-as, 90-es években kellett volna megcsinálni, nem 30!! évvel később! Minden vágyam volt potrohos-sótlan Murphyt látni, űberelve ezzel a trottyos Indiana Jonest! 0, azaz 0 alkalommal röhögtem fel ezen a... Egyetlen darab jó jelenet volt...a jó öreg Randolph és Mortimer Duke "cameója" a Szerepcseréből és ennyi, illetve elmosolyodtam Mr. Randy Watson, és a Szexi Csokoládé feltűnésén (na, ott nem sokat kellett most maszkírozni Murhpy-n :P). A filmből idézek:"... a folytatásokban igazad van, hogy ha valami jó..kár elrontani!", hát ezt is sikerült, jobb lett volna, ha hallgattok magatokra, és nem forgatjátok le, mert ezt a..."senki se kérte"! Senkinek nem ajánlom a megtekintését!

2021-03-10 21:23:05 Danesz99 (2) #2

Vérzik a szívem emiatt a film miatt, pontosabban a zseniális első rész miatt. Tény, hogy nem vártam tőle sokat, de amit ebbe leprodukálnak, az közel minősíthetetlen.
Értem én hogy öregedtek bő 30 évet, de hát attól ezek még színészek, itt viszont erről nem tesznek tanúbizonyságot.
A zenék idegesítően egy kaptafára mennek és már 2 perc után tekernéd át az egészet. A történet szerint: lelenc kölökhöz akarják adni akaratán kívül a szomszéd királyság vagy mi a franc !„Nextdoria”! princessét, de ő természetesen a rangján aluli lányba szerelmes (habár egy napja még valami állásért kuncsorgott, valami nagyképű gyökérnél) – szintén egy potenciális viccforrás az a jelenet, de kínosan humortalan - és gyorsan visszaszöknek Queensbe, ahonnan 6 perce jött el. Ez piszkosul működött az első részben, itt viszont brutálisan erőltetett. Mindeközben szinte az összes már ismert karaktert sikerül ide is beszuszakolni, de egy épkézláb poént már egyikből sem sikerült kifacsarni.
Aztán még az összképet színesíti a csapnivaló látvány; a főhősünkre támadó oroszlán kábé annyira valósághű, mint a Kis Vuk Gát György remekművében, no meg ott van az az 1-2 perces visszafiatalítós jelenet, amiben Leslie Jones beledöngöli a mi Eddie Murphy barátunkat a kanapéba, mint valami vaddisznó (valahogy így volt megfogalmazva), de neki ez kiesett mert gyógynövényt szívott előtte. Akárhonnan nézem, siralmas egy jelenet, egy olyan szánalmas karakterrel amilyet már régen láttam, de szerencsére 5 percenként feltűnik mert majd hátha mond valami vicceset is.
Az ilyen apróságokra már ki sem térnék, mint finglegyezés, fitymakóstolás, Morgan Freeman teljesen felesleges szerepeltetése, az öreg sámán és az aberrált pap végtelenül kínos erőlködése vagy éppen Wesley Snipes bődületes ripacskodása. Az első rész hangulatából az égvilágon semmit nem sikerült átemelni, pedig többször utalgatnak rá, be is vágnak jeleneteket, de ezek csak tovább rombolják annak az emlékét.
És könyörgöm, egy McDowell’s a dzsungel közepén? Ki tömi ott magába a kergemarha burgereket, a csimpánzok??
Ez a film számomra nem létezik, ez inkább egy hosszúra nyúlt, elcseszett klip. A történet ott véget ér, hogy Akeem és Lisa összeházasodtak, majd boldogan éltek, míg…
És miért nem nézhetetlen? Talán mert? Vagy? Nem is tudom… a csinos táncoslányokat azért jó volt nézni. Meg ha az említett Kis Vuk nézhetetlen, akkor ez csak rossz, nagyon rossz.

2021-03-06 18:48:38 BonnyJohnny (2) #1

A régi színészek csak szánalmas (direkt használok a haloványnál erőteljesebb jelzőt) árnyékaik önmaguknak (kivéve James Earl Jonest: őt nem sikerült megalázni, sőt, az előre megrendezett temetés kifejezetten vicces ötlet). Az újként behozott Leslie Jones és Tracy Morgan EGYÁLTALÁN NEM szórakoztatóak, ellenben kínosak. Jermaine Fowler csak szimplán jellegtelen, viszont a hozzá köthető "poénforrások" (reakciók a furcsa Afrikára) humortalanok (különben sem működik az eredeti ötlet kifordítása, hiszen a "fish out of water" csak a "vízen kívüli" világ szempontjából vicces...). Wesley Snipes önfeledt ripacskodása és úgy általában a diktátor paródiája néha megüti a megmosolyogtató szintet.
Szánalom kettes.