Nabarvené ptáče (2019) ☆ 👁

Festett madár
The Painted Bird

(Václav Marhoul)

cseh-szlovák-ukrán dráma, háborús film

3,6
★★★☆☆
17 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-28 11:48:33 Rorschach (4) #4

Borzasztó slamposnak hangozhat az, hogy "itt egy kurva hosszú, fekete-fehér, európai mozi a világháborúról," de mégsem ajánlhatom úgy a filmet, hogy milyen fasza egysíkú és vég nélküli szenvedéspornót láttam - hiába áll meg jószerével az is a film kapcsán. Ennek ellenére nekem tetszett a Festett madár. Még akkor is, ha majd' három órás, és volt benne egy, max két olyan epizód, amit én inkább talán kivágtam volna. Nem is csodálom amúgy, hogy fesztiválokon ott hagyták a vetítést néhányan, elég nehéz falat a film, én pl. részletekben tudtam csak megnézni.

Viszont ha valamihez, akkor a háborús borzalmakhoz és őrülethez szerintem csodaszépen illik ez a forma monokrómostól, karakterek helyett csupasz archetípusostól, és a masszív játékideje ellenére elég szép tempót is diktál a film. Sosem unalmas, mindig van valami feszültség a ki nem mondott sorokban, a zárás pedig kiváló.

Ami még számomra külön jópofaság volt, hogy hiába cseh a film, rengeteg ismerős arc bukkan fel benne, úgyhogy ha valaki szereti az ilyesmit, ajánlom, hogy ne bogarássza át a film adatlapját, mert annál kellemesebb lesz a meglepetés.

2021-02-27 19:45:56 ryood (3) #3

nálam ez most nem működött..nagyon nehezen tudtam rá figyelni, nem tudott lekötni. pedig jó tempója van, és csodálatos a fényképezés, de mégsem..valahogy idegesítően öncélúnak, mesterkéltnek éreztem a jeleneteket...és hát a közel háromórás játékidő sem hozta meg a kedvem...

2020-05-27 08:54:58 Abaamade (5) #2

Háború, emberi gonoszság, közöny és halál, de milyenek! Ez a film tökéletesen definiálja a földi pokol fogalmát; a pokol nem más, mint az emberi együttérzés teljes hiánya. Förtelmesen jó film.

2020-05-12 10:43:17 Nekrus (5) #1

Elem Klimov háborús eposzát az 1985-ös (Jöjj és lásd !) nehéz felülmúlni. De ez is kőkemény.