Tegnap végeztem a regénnyel, gondoltam amíg friss megnézem a filmet is. Mivel ez a verzió kapta a legmagasabb osztályzatot, erre esett a választásom. Röviden, tömören ez a film borzasztó. Semmi köze a könyvhöz, a filmbéli karakterek egytől-egyig a regényben lévő karakterek megcsúfolásai, élen Ned Land-el, akinek szerepében Kirk Douglas a valaha látott legnagyobb ripacsot játssza. A regény ismerete nélkül elképzelhetőnek tartom ettől függetlenül, hogy valakinek tetszik és jó filmnek tartja, de a könyv után nem ajánlom, gyakorlatilag nézhetetlen. Hogy valami pozitívumot is mondjak, a látvány még mai szemmel nézve is kimondottan jó és szórakoztató.