The Loudest Voice (2019) ☆ 👁

A legharsányabb hang

(Jeremy Podeswa - Kari Skogland - Scott Z. Burns - Stephen Frears)

amerikai dráma, életrajzi film, minisorozat

3,9
★★★★☆
33 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-08-19 11:20:31 budaik (4) #3

Láttam a filmet (talán Legnagyobb botrány címen futott). S egyértelmű , hogy itt ez komplexebben mutatta be a karaktert. S nem kizárólag a szexuális részével foglalkozott. Ami nekem szimpatikus. S talán nem is éreztem annyira elnyújtottnak, mint a sorozatokat szoktam általában. Meg hát Russell Crowe zseniális... :)

S megdöbbentően valóságos (a mi valóságunk) a média működése. S a velünk élő történelem. Amúgy személy szerint nem tudtam, hogy ez ennyire friss történet (mármint a kettőosztottság fejlesztése).

2020-06-14 14:37:00 DrSzolon (3) #2

Színészileg kifogástalan, már csak az alakítások miatt is érdemes megnézni.
Viszont ahogy ment előre a sorozat, egyre inkább azon gondolkoztam, hogy a játekfilmes stílus, amit a történet elbeszélésehez használnak, mennyire szerencsés választás. Ugyanis egyik oldalról mélységesen bele tudtam élni magamat a történetbe, mert a narratíva miatt tanúként nézhettem végig az eseményeket. Viszont másik oldalról ez a stílus azt sugallja, hogy minden pontosan így történt, hiszem minden karakter valós, és mindent valós időben, visszaemlékezések vagy “független” elbeszélő nélkül láthatunk.
Minden fontos telefonhívás, megbeszélés, hatalmi játszma és zaklatás így van bemutatva. Miközben megtudjuk, hogy szinte az egész ügy titkosítva lett, és egy könyvre és New York Times cikkekre támaszkodhatunk.
Félreértés ne essék: nem vitatom Ailes felelősségét a média és a közvélemény polarizálásában, és a zaklatási ügyek is egy irányba mutatnak.
Viszont azt gondolom, hogy túl frissek ezek az események ahhoz, hogy tisztán lássunk rá. Nem volt gond ezzel a stílussal pl a Csernobilnál, ami 30 év távlatából elegánsan tudott ránézni az eseményekre, és még új szempontokat is hozzáadni a témához, mindezt játékfilmes eszközökkel. Ailes és a Fox hatása azonban túlságon itt van még a mindennapokban. A Fox működésében sok változás nem történt, Trump az elnök, a Metoo botrány lecsengésében és a Black Lives Matter mozgalom közepében vagyunk. A közvélemény polarizált, és szinte mindenki érintett érzelmileg. Nem gondolom, hogy az HBO-nál ez másképp lenne.
Ezek miatt én szerencsésebbnek láttam volna egy dokumentarista jellegű alkotást, kérdések felvetésével, interjúkkal, oknyomozással.
Így viszont a Legharsányabb hang szerintem kicsit abba a hibába esik, amire rá akar világítani: hogy milyen veszélyes lehet az, amikor a tények keverednek a véleménnyel.

2020-01-21 16:45:59 Bubu (4) #1

Gyomorszorító sorozat az emberiség újabb lemoshatatlan szégyenfoltjáról. Minden porcikám tiltakozott ez ellen a nárcisztikus, szadista, undorító, kisípolt "ember" ellen. Bizonyos elemei az Egyesült Államok történetének / életmódjának teljesen ismeretlen előttem, mint ahogy a Fox hírcsatorna is, és nagyon jól be tudta mutatni a sorozat.
Annak külön örültem, hogy nem csak egy szemszögből (szexuális zaklatások) mutatta be Roger Ailest, és a szűkebb-tágabb környezetét, hanem túlmutatott ezeken. A családi, politikai, munkahelyi és egészségügyi helyzete is előkerültek, amik ha nem is mutatták be sok pozitívumát, de árnyalták a képet. Nem csak nárcisztikus, de ügyes marketinges is. Nem csak egy férj, aki képtelen a hűségre vagy empátiára, de biztonságban akarja tudni a feleségét. Nem csak egy kegyetlen zsarnok, de küzd egy betegség ellen. Félreértés ne essék, szerintem szégyene az emberi fajnak, de nem teljesen fekete a karaktere és érthetővé tette a sorozat, hogyan válhatott ilyenné.
Ami megdöbbentő volt, az az, hogy a környezetében élők mennyire eltorzultak morálisan. Az ingerküszöb azzal kapcsolatban, mit lehet megtenni és mit nem, a plafonon volt. Amit egymással meg nem tettek volna, hogy pozícióba kerüljenek vagy épp megtartsák azt egyszerre hihetetlen és valóságos. Viszont úgy gondolom, ez a versengő, manipulatív, immorális közeg ami nem csak előhívta, de fenntartotta az embertelen bánásmódot és emiatt voltak csukva a szemek és a fülek a szenvedésre és igazságtalanságra.
Amit hiányoltam az az áldozatok és minden ott dolgozó morális felelősségének kidomborítása a kreált hírekkel, egymás jogainak megsértésével kapcsolatban, mert amit bemutat a sorozat, az alapján a Foxnál senki sem volt Hófehérke... Hogy ne legyek félreérthető: senki nem érdemli meg, hogy szexuálisan zaklassák, tárgyiasítsák vagy használják, de ettől még egyéb kérdésekben (álhírek terjesztése, korrupció, tömegmanipuláció) nem lesz kevésbé felelős. Az emberek nem oszthatóak fel áldozatok és ragadozók csoportba ilyen egyszerűen.
Mindentől függetlenül ez egy zseniális sorozat, ami sok lényeges kérdésre rámutat és nagyszerű párbeszédek, alakítások vannak benne.