A Quiet Place Part II (2020) ☆ 👁

Hang nélkül 2.

(John Krasinski)

amerikai horror, thriller

3,3
★★★☆☆
233 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-06-23 16:36:39 fempolip (4) #40

Az első rész gyengeségeivel, sőt egyenesen vicces hibáival is szerettem. Izgalmas, új és valami más volt. Itt a második részben kicsit a helyben topogást érzem, vagy mondhatjuk úgy is nem akartak annyi új dolgot belevinni. Lehet már megvan-megvolt a tervezett összeállás a Cloverfield filmekkel. Esetleg a 3. részre is akartak menteni valamit, de túl sok sikerült. Persze ezt mind csak én találgatom.
Néhol megmaradt a viccesen gagyi, de azért egész jól működő lényes vonal. A helyszínek szépek, a színészek is elég jók. Pozitívan értékelem az alkotást, bár néhol rosszabb mint az első rész.

2021-11-08 10:32:50 ChrisAdam (2) #39

Ahhoz képest, hogy az első epizódért oda meg vissza voltam - és mindmáig tartom, hogy egy remek horror egy jó ötlettel, izgalmas sztorival -, a második felvonás sajnos nagyon kevésnek bizonyul. Sokkal több minden fért volna el ebben a sztoriban, szerencsés lett volna az is, ha az egész nem a világ legismertebb posztapokaliptikus sztorisémájára épül fel.

Mármint komolyan: kapunk egy gyors betekintést, hogy hogyan indult, és az égvilágon semmi olyat nem látunk, amit korábban még nem. Idilli kertvárosi jelenetbe betoppanó idegenhad: annyi-annyi izgalmas élethelyzet van, ahol meg tud lepni egy invázió. Miért mindig ugyanazokat a köröket futjuk? Aztán jön a hegyen élő remete karaktere, aki úgy tűnik, rosszarc, de aztán persze nem, aztán jön a titokzatos rádióadás, ami persze üzenet egy távoli szigetről - ezt a kislány seperc alatt kideríti -, amiről kiderül, hogy egyébként itt van a szomszédban (másfél év kuka?), aztán miután a szigetre a szokásos nehézségekkel eljutnak (jön egy csapat, akik már nem a jófiúk közt játszanak), egy idegen - akik ismeretlen okokból félnek (?) a víztől - természetesen tisztázatlan körülmények közt eljut az elmúlt másfél év után először a mennyországként megismert szigetre, hogy aztán elpusztítsák az ott élőket. És még azt a szaros garázsajtót se sikerül rendesen leereszteni, minek a bunker?! Ne már, komolyan? Mindeközben pedig a korábbi főszereplő Emily Blunt olyan jelentéktelen és felesleges mellékszálat kapott, aminek tényleg semmi értelme és főleg nem izgalomfaktora nincs, Marcus ostoba akciója pedig szót sem érdemel (hasonló béna húzás, mint az előző epizódban a zenélő repülőgép esete).

Arról persze már nem is beszélve, hogy a magas frekvenciát fegyverként másfél év alatt tényleg nem sikerült tökélyre fejleszteni, hogy kábé minden idegen meggajduljon tőle? Feltételezhető - de legalábbis kipróbálható -, hogy a hangokra különösen érzékeny földönkívüli például azonnal lebénul az egyszerű kutyasíptól. Life-hack! Talán majd a harmadik részben...

2021-07-23 12:51:07 Hege (3) #38

Igen, az is mondjuk úgy, hogy fura volt... :)
Egyszeri szórakozásnak szerintem oké, főleg moziban (direkt olyan vetítést választottam, ahol csak páran voltunk), de nem érzem úgy, hogy bármikor újra szeretném nézni.

A Bird Box-ot még nem láttam, de rajta van a listámon pár éve. Csak az a bajom ezzel a listával, hogy ha többet egy percet sem dolgoznék, kb. akkor sem érnék a végére sosem. De itt gondolom ezzel vagyunk így egy páran még. :)

előzmény: Gruden Gergo (#37)

2021-07-22 22:13:38 Gruden Gergo (3) #37

Áááá, egy fokkal azért többet ér ez a film, minthogy ennyire kötekedjünk vele. Engem csak az zavart, de kibebaszottul, hogy azok a hülye tolvajok a kikőtőnél úgy akartak valakit csapdába ejteni, hogy egy zajt csapó hálót/kötelet akasztottak rá :)) Komolyan? Abba nem gondoltak bele, ha ő megmozdul, akkor ott mindenkinek annyi?

De ahogy Te is és én is, megadtuk a hármast, szóval bőven nézhető. Egyébként a Bird Box-ot láttad? Valami hasonló a koncepció, de az valamiért nálam sokkal jobban működött.

előzmény: Hege (#36)

2021-07-22 00:54:28 Hege (3) #36

"Lehet, hogy akik küldték, olyan intelligensek, hogy álcázni tudták a meteorokat"
Halvány utalás sem volt a filmben arról, hogy lenne egy intelligens varázsló faj, akik ezeket a dögöket a Földre küldték. Próbálok pusztán a tényekre alapozni az elrugaszkodott feltételezések helyett.

"Elvégre a mai világban is vannak meteorbecsapódások, annyira nem elképesztő dolog."
"nyilván nem csak Amcsi földre estek meteorok, hanem máshova is, tehát minden fő kontinens szarban van."
Meteorbecsapódások vannak, de az azért szerintem elég elképesztő dolog, hogy közel azonos időben potyognak a kontinenseinkre, és ezt előre senki nem tudta.

"közel sem olyan könnyű kilőni egy olyan "kis" méretű meteoritot"
Egy szóval sem írtam, hogy ki kellett volna lőni, engem csupán az zavart, hogy a nyitójelenetben a meteor érkezésénél mindenki feltűnően meglepett volt, tehát nem informálták az emberiséget egy ilyen horderejű esemény előtt.

"Hogy a hadsereg miért nem tudott megölni egyet sem? Nos, ez először is nincs bizonyítva"
Nem azt írtam, hogy nem tudtak megölni egyet sem, hanem, hogy a hadsereg hogyan volt képes alulmaradni ellenük. Viszont továbbgondolva azt, amire rávilágítottál a kisfiúval és a revolverrel kapcsolatban, illetve az állóképességükre a meteoron való utazáshoz, valószínűleg tényleg csak a frekvencia segítségével lehet őket megsérteni. Ez esetben akkor a hadsereg nem ölt meg egy földönkívülit sem. :)

"Úgy érzem, hogy már olyan dolgokba is beleköttök, amiről a szegény film nem is tehet"
Ha nem akarná komolyan venni magát, mi sem tennénk. :)

előzmény: Gruden Gergo (#35)

2021-07-21 08:52:42 Gruden Gergo (3) #35

Úgy érzem, hogy már olyan dolgokba is beleköttök, amiről a szegény film nem is tehet :)))
Ennyi erővel a superman-be is beleköthetünk, hogy mégis, hogy érhetett Földet úgy egy "külföldi" űrhajó, hogy azt nem tudtuk, láttuk előre? Lehet, hogy álcázták magukat? Lehet, hogy akik küldték, olyan intelligensek, hogy álcázni tudták a meteorokat és csak akkor vették észre, amikor már biztos volt a becsapódás? Elvégre a mai világban is vannak meteorbecsapódások, annyira nem elképesztő dolog. Továbbá szerintem közel sem olyan könnyű kilőni egy olyan "kis" méretű meteoritot, mint azt képzeljük

A kisfiú azért tudta kinyffantani a lényt, mert tudta, hogy attól a bizonyos frekvenciától megbolondul és kinyílik a fejét védő pajzs, így könnyen le tudta lőni akár egy revolverrel is. Hogy a hadsereg miért nem tudott megölni egyet sem? Nos, ez először is nincs bizonyítva, erre csak annyi utalást kapunk, hogy ebben a részben a bakkancsos úriember annyit mond, hogy "még sosem láttam halott lényt" (vagy valami hasonló), tehát feltételezhetően haltak meg már lények, csak ő nem tud róla. Továbbá ha belegondolunk, hogy az adott lények kibírták, hogy ideutazzanak a világűr vákumján keresztül egy meteoron csimpaszkodva majd túlélték annak becsapódását is, igen én el tudom képzelni, hogy olyan erősek, hogy nem igazán árt nekik egy kis Amcsi ólom vagy épp rakéta.

A kontinensekre egyértelmű a magyarázat, nyilván nem csak Amcsi földre estek meteorok, hanem máshova is, tehát minden fő kontinens szarban van. Nyilván vannak túlélők, ahogy a filmben is voltak, mert azt kétlem, hogy a több ezer lakott sziget mindegyikére ment volna meteor, tehát várhatjuk a folytatásokat, mert az emberiséget nem könnyú kiírtani úszni nem tudó lényekkel :D (Bár szerintem annak a fajnak aki küldte őket, az a pár 1000 vagy 10000 túlélő pár szigeten a legkisebb gondja)

2021-07-21 06:29:03 Dió (3) #34

Csak hogy kivételesen a film védelmében is felhozzak valamit:
nekem úgy jött le, hogy több meteor hullott le világszerte, amin rajta voltak. Konkrétan a kisvárost kiirtó dögök is szerintem már egy korábbi meteoron ültek, különben hogy tudtak volna ilyen gyorsan ott teremni... (tőlük minimum 70-80 kilométerre érhetett földet az az izé, és kb. másfél perc alatt ott termettek - ennyire azért nem gyorsak). Mivel ugye még úszni sem tudnak, egyszerűen megmagyarázhatatlan lenne, hogy az anyámba igázták le a többi kontinenst (nem mintha egyébként érteném, hogyan igáztak le vakon és ilyen fogyatékosan akárkit is). Persze most megint lehet, hogy több észt nézek bele a filmbe, mint amennyit kéne - de ez már különben az a fajta facepalm lenne, hogy le kéne csukatni érte Krasinskit:) És persze ha több meteor volt, akkor még inkább jogos, amit írtál, hogy a csillagászok erről hogy voltak képtelenek legalább figyelmeztetni előre az embereket.

előzmény: Hege (#33)

2021-07-21 01:24:39 Hege (3) #33

Én megadom nekik a bizalmat, hogy talán, de csak talán van annyira intelligens ez az amúgy faék egyszerű faj, hogy hallják (érzékelik?) egymást, ezért nem kaszabolják le a fajtársukat.
Ettől függetlenül számos kérdőjeles dolog fogalmazódott meg bennem is a film nézése közben és után is. A legtöbbről már írtatok, így csak azt fogom megemlíteni, amiről nem volt szó lentebb.
Ezen a lezuhant meteoron (amit érthetetlen módon előre nem jeleztek az embereknek) hány földönkívülinek kellett lennie ahhoz, hogy az amerikai hadsereg, ami másfél millió főből áll, alulmaradjon? Ha ezek a lények extrém sérthetetlenséggel bírnának, megérteném, de a kissrác egy egyszerű revolverrel végezte ki az egyiket. Az amerikai hadsereg fegyverarzenálja pedig nem revolverekből áll, a légierőről nem is beszélve...
De tételezzük fel, hogy egy földrésznyi embert elpusztított egy meteornyi idegen... úszni nem tudnak, tehát a kontinensen ragadnak, így Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália kényelmesen megszervezhet és kezdeményezhet egy összehangolt légitámadást (mivel repülni sem tudnak) a földönkívüliek kiirtására, és a probléma meg is oldódott.

előzmény: Vajay Attila (#32)

2021-07-20 16:03:21 Vajay Attila (2) #32

Ennek a filmnek az egyetlen baja a hibás koncepcióra épített monszter-had. Ezek kb. ötvenszer nagyobb zajt csapnak amikor támadnak, mint maga a forrás amire odajönnek.
Ha ebbe belegondolok abból kellett volna állnia a filmnek, hogy valaki belelép egy szögbe, felkiált. Jön egy monszer lekapja a fejét nagy üvöltve, mire jön egy másik és lekapja az üvöltő monszter fejét üvöltve és így tovább, míg csak egy darab marad az belőlük, amit meg már csak be kell lökni egy medencébe, mert még úszni sem tud. :D
Egy ilyen paraméterekkel rendelkező faj teljesen életképtelen szerintem.

2021-07-18 17:12:33 Joeker81 (3) #31

A mezítlábas ösvényen/nem ösvényen járkálást szerintem lent kiveséztük Dióval, nem tudnék többet most hozzátenni. Még mindig azt tartom szabadon a levegőben egy gondolatként összefoglalva, hogy megszokták a cipő nélküli életet, és már nem érzik szükségét a susnyásban sem rá, még akkor sem, ha most nekünk a fotelből teljes mértékig ez tűnik logikusnak. Persze továbbra is csak találgatok, játszom az ördög ügyvédjét és lehet marhaság, de hát ez van. "De arról pl. szó sem volt, mi lett az aszfaltozott utakkal, autópályakkal, amiken tényleg nesztelenül sétálgathatnának, ráadásul sérülés veszélye nélkül." - egy tanyán élnek a hegyek és erdők között, ahonnan csak a történet szerint a második rész végén jutnak el ugye nagyvárosig, és azért mennek addig is az erdőben, mert a jelzőfény ami emberi életre utalt, még félig meddig erdőben van/azon keresztül érhető el a legrövidebb úton gyalog, ahol közel s távol sincs egyetlen aszfaltozott út sem, illetve ami útba is esik ott az is, ha jól emlékszem, tiszta dzsindzsa. Plusz: a lények leginkább ott lehetnek számszerűen többen, ahol több volt az ember is, ezért én elfogadom, ha nem mennek be feleslegesen kockáztatva a Deichmannba, a városba egészen a második részben meghatározott cél eléréséig.

előzmény: Dangar (#29)

2021-07-18 16:44:18 Joeker81 (3) #30

Fürdesse ki őket a hóhér, vagy az alkotója, ha érdekli, hogy mit gondolnak a filmjéről. Semmilyen ellentétes állítást nem tettem, valamit félreolvastál, összemostál, mert leginkább több irányba feltételezek. Egyik felvetésre sem kaptunk egyértelmű válaszokat a filmben, ezért persze, hogy szubjektív síkon beszélgetünk, vagy nem? Te csak a menekülés pillanatára koncentrálsz, ahol szerinted jelentősége van a futásteljesítménynek/cipőnek, amiben részben igazad is lehet az általad egyértelműen leírtak miatt, ezt eddig sem vitattam. Az megint más kérdés, hogy menekülés közben lehet, hogy hangtalanabb vagy mezítláb, mint bakancsban, éppen ezért könnyebben el is menekülhetsz, nem feltétlen lesz szükséged sprintre sem, és az sem törvényszerű, hogy bele is fogsz lépni valamibe. A család berendezkedése szerintem viszont pont arra alapoz, hogy ne is kelljen eljutni addig a pillanatig, hogy menekülni kelljen a lények elől. Azért az feltétezhetjük, hogy nem annyira hülyék, hogy egy pillanatig sem futott át az agyunkon az a gondolat, amit te leírtál, főleg nem idióták, ha még arra is rájöttek, hogyan lehet elpusztítani a lényeket. Míg te sprintelgetsz a kis bakancsodban, addig ők lerobbantják a lények fejét :P Kiforgatod ám amit írtam, mert korábbi döntések, tapasztalatok, feltételezések összességéből szerint nekik pont az jött ki, hogy nincs szükségük cipőre.
Igen, simán benne van a pakliban, hogy Krasinski nem ment bele ennyire, mint most mi :D Pont ez a jó ebben, hogy bele tudsz magyarázni és nem rágtak mindent a szádba, de oké remélem a harmadik részbe majd szépen belemondják a kamerába, hogy "eddig azért nem húztunk cipőt, mert idióták voltunk" :P Már miért röhögne fel?? Láttál eszeveszetten szaladgáló lényeket faágtól faágig, mert a szél letörte az ágakat? Ellentétben a második rész első 10 percében többször volt olyan jelenet, ahol a legnagyobb zajt maximum a cipőtalp hangja jelentette futás közben és még is követte őket a lény. Bármi lehetséges :P Nem rontottad el, sőt, köszönöm, hogy ezt kivesézhettem veled...megkockáztatom ez többet ért, mint maga a filmélmény, pont azért mert sajnos több olyan ötlet is volt, amitől a karfát lehetne szaggatni. Az az érzés marad a film után, mint mikor a bakter anyósa mondja az Indul a bakterházban „Megeszik ezt még a pesti úri népek”...

előzmény: Dió (#27)

2021-07-18 15:39:40 Dangar (3) #29

A mezítláb járkálásnak addig lenne értelme, amíg csak a felszórt ösvényen járnak (arra is kíváncsi lennék, ezt, mármint az ösvények kialakítását, hogyan hozták össze hangtalanul...), vagy ha betonon mennek - érdekes, de arról pl. szó sem volt, mi lett az aszfaltozott utakkal, autópályakkal, amiken tényleg nesztelenül sétálgathatnának, ráadásul sérülés veszélye nélkül.
Onnantól, hogy susnyásban kell csörtetni, egyértelmű, hogy lábbeli kell.
Deichmann-t tényleg nem láttam, de ha kaját és gyógyszert gond nélkül beszereznek az elhagyatott boltban (csak nekem szúrt szemet, hogy az másfél év után sincs totál kifosztva? Posztapo sztorikban mindig fosztogatás, felhalmozás, majd üres boltok vannak, nem ilyen laza "bevásárlóutak"), csak belefuthattak egy cipőboltba is, vagy akár a halottakét elveszik, ilyesmi.

2021-07-18 14:44:07 HejjaX (2) #28

"...te cipőben lépsz rá egy ágra, ami számukra egyenlő a mesterséges zajjal, ami egyenlő az emberrel, vagy ha mezítláb lépsz rá, ami egyenlő természetes zajjal, pl: leszakadó ág hangja"

Fél órája ezen röhögök :) Ha ezt Krasinski olvasná, tuti lenne 4. rész is, vagy egyenesen új trilógia.
Amúgy miért nem mennek ki zokniban sétálni? De gyapjúzokniban, nem műszálasban, mert előbbi természetes, utóbbi mesterséges (vagyis emberi).
Vagy egy magnót vinnének a vállukon, amiből non stop vízesés zaja szól...

2021-07-18 13:42:06 Dió (3) #27

Először is nem mindegy, hogy most azzal akarod -e kifürdetni őket, hogy az éberségük fokozása miatt direkt nem húztak cipőt, vagy hogy tudás hiánya miatt véletlenül tettek így, mert ez két ellentétes állítás.
Ha azt akarod mondani, hogy direkt tettek így, mert az ember a mezítláb járásnak hála megfontoltabb és éberebb lesz, akkor ez elég szubjektív érv, szóval nem tudni, kinek lenne igaza. Ráadásul, még ha így is van, akkor te pedig azt (az egyébként sokkal objektívebb tényt) hagyod figyelmen kívül, hogy de igenis "kell beszélnünk" a lények elől sprintelésről, mert ha futni kell, akkor ott a futásképesség fontosabb szempont, mint az éberség, és ha nem tesz futásképtelenné a földből kiálló éles kő, amibe mezítláb tuti belelépsz, akkor gyorsabb vagy és több az esélyed. Ehhez még csak szörnyek sem kellenek, hogy kipróbáld: menj ki az erdőbe, sprintelj át villámban, vakon két kilométert az erdőn, egyszer cipőben és egyszer nélküle, és nézzük meg, melyikben meddig jutsz. :)
Ha viszont azt akarod mondani, hogy tudatlanságból fakadóan, hibás döntést hozva nem vittek magukkal cipőt a második részben, akkor azzal már rég egyetértek. :) Az, ami ezen a ponton nálad nem idiotizmus, nálam továbbra is az, ugyanis pontosan, ahogy te írtad, a "korábbi döntések, tapasztalatok, feltételezések összességéből" fakadóan kéne cipőt húzniuk, nem először merészkednek ki ugyanis a homokösvényeik biztonságából. Szóval sajnos ebben sem fogunk egyetérteni.
De nem csak emiatt ez az utolsó kommentem a cipős témában, hanem azért is, mert a filmből rekordmennyiségű irányból dőlő hülyeségözön szerintem közvetlen bizonyítéka annak, hogy Krasinski tizedannyira komolyan nem vette az egészet, és tizedannyira sem gondolta át az általuk írt részleteket, mint most te magad. Szóval számomra ez már belemagyarázás, és az ilyeneken, hogy "a lények különbséget tesznek aközött, hogy te cipőben lépsz rá egy ágra (mesterséges zaj) vagy ha mezítláb lépsz rá (természetes zaj)" szerintem még ő maga is elmosolyodna. :) De ez persze csak az én véleményem, és nem szándékom ezzel elrontani számodra a film élvezhetőségét:), pláne ha közben sok más logikátlanságban valószínűleg te is egyetértesz.

előzmény: Joeker81 (#26)

2021-07-18 12:56:35 Joeker81 (3) #26

Nem akarom egyik irányba sem elvinni ezt a kérdést igazán, csak arra akarok rávilágítani, hogy egy csomó más szempontot figyelmen kívül hagysz (a Deichmannos csak egy sokad rangú példa, nem érdemes kiragadni :)). Nem játszol el azzal a gondolattal, hogy nem csak azért nem hordanak cipőt, hogy ezáltal a legkisebb zajt okozzák, egyébként is senki nem mondta, hogy csak ezért vannak mezítláb - ezt inkább a néző reagálták le ilyen egysíkúan szerintem -, hanem mert szerepet játszanak az általam korábban leírt szempontok, például: maximális óvatosságra törekvés, aminek az egyik hozadéka az, hogy mezítláb járással jóval megfontoltabban járnak, éberebbek, és na ez eredményez kisebb zajt. Ha ez megvan, nem is kell beszélnünk arról, hogy nekik sprintelniük kell a lények elől majd. És lehet, hogy úgy vannak vele, hogyha sprintelni kell, akkor már úgy is mindegy, mert lényegtelen, ha cipőben vagy anélkül zabálják meg őket, ha amúgy sem tudnak elmenekülni előlük. Lehet, hogy nincs különbség a zajhatások között - bár én erre azért nem tenném le a nagy esküt, meg hát nem is teszteltem :D - hogy mezítláb lépsz rá egy ágra vagy cipővel, de a lényeg az, hogy mezítláb kevésbé fogsz rálépni egy ágra, mint cipőben. Olyan, mintha nem akarnád elfogadni azt a tényt, hogy az emberek - főleg tudás hiányában - hozhatnak olyan hibás döntéseket (nem vittek cipőt magukkal a második részben), ami akár az életükbe is kerülhet. Ez nem idiotizmus feltétlenül, hanem az emberi oldal (korábbi döntések, tapasztalatok, feltételezések összessége). Idiotizmusra ott van az, amit Gergo írt az előbb, hogy amikor Emmett nyakába akasztják a zajhálót, azzal magukra is veszélyt hoznak..mi a facért tenne ilyet bárki??? Sokkal életszagúbb az, hogy nem visznek magukkal cipőt, elfelejtik vagy csak szimplán tényleg nem fontos nekik, hiszen az ösvényen kívül is ugyan úgy megfontolják minden egyes lépésüket továbbra is a túlélés érdekében, ergo lehet nem is volt hibás döntés az, hogy nem vittek magukkal cipőt. És most azt is hozzuk be gondolatban: mi van, ha lények különbséget tudnak tenni aközött, hogy te cipőben lépsz rá egy ágra, ami számukra egyenlő a mesterséges zajjal, ami egyenlő az emberrel, vagy ha mezítláb lépsz rá, ami egyenlő természetes zajjal, pl: leszakadó ág hangja... Ebben az esetben már nem csak a zaj hangossága jön be a képbe, hanem a milyensége is. Ha csak egy kicsit is igaz lehet a feltételezés már veszem is le a cipőt :D

előzmény: Dió (#25)

2021-07-18 11:30:59 Dió (3) #25

Nem azzal volt a bajom, hogy ösvényeket akarnak kijelölni a homok leszórásával (ez valóban jó ötlet, csinálják csak), hanem hogy a házon kívüli cipőzés sehol sem fog jelentősen több zajjal járni, mint a mezítlábazás, akármilyen ösvényen is járnak. És ha nincs hangbéli különbség, akkor összefüggés sincs a mezítlábazás és a lények hallásáról valamit tudás/nem tudás között. De amúgy ettől függetlenül is felesleges az érvelést a homokösvényekre építeni, mert ahogy Te is írtad, a film jelentős részét nem a homokon járkálással töltik, hanem olyan hosszútávú, erdei terepen gyaloglásokkal és szörnyek elől sprintelésekkel, amilyeneket édesapád valószínűleg mezítláb nem csinált. Ez pedig már olyan fokú darazsakba, szögekbe, kiálló kövekbe lépéssel fog járni, amihez az emberi talp egyszerűen nincs hozzászokva. A "nem akarnak visszafordulni a cipőért / nincs számukra jelentőssége a kérdésnek" érvekkel azért vigyáznék, mert ezek pont a család általam írt idiotizmusát támasztják alá, abba az irányba pedig szerintem még inkább ne vidd el az egészet, hogy azért nem hordanak cipőt, mert "nincs a sarkon Deichmann, hogy újat vegyenek", mert akkor ugyanezen logika mentén rögtön pucéran is kéne járkálniuk, hiszen H&M (stb.) ruhaboltok sincsenek. :)

előzmény: Joeker81 (#23)

2021-07-17 21:14:45 Gruden Gergo (3) #24

Az tenyleg senkit nem zavar, hogy a kikotonel a csapda arrol szol, hogya nyakaba aggasztanak egy halot ami mozgasra zajt kelt?? Arra senki nem gondolt, ha mondjuk megmozdul, akkor ott mindenkinek REKT??

A lenyek syuperhallasaval kapcsolatban engem csak az zavar, ha annyira erzekenyek, akkor miert nem halljak a lelegzetvetelt vagy a szivdobogast, stb... Persze ezen konnyen tul lehet lendulni, de azon mar annyira nem, hogy ez elott a csalad elott "meg soha senki nem vegzett egy lennyel sem". Komolyan? soha senki?? Komolyan? :))

2021-07-17 14:41:27 Joeker81 (3) #23

Ok, hagyjuk a spoiler gombot, az csak a gyengéknek való :P Pedig az összefüggés adott és számít a nem tudás/tudás, hiszen senkinél nincs kézikönyv világvége esetére, főleg nem olyan lények váratlan betoppanására vonatkozóan, akikről átlag, laikus - és nem hülye - emberként csak annyit tudsz, hogy a legkisebb zajra is támadhatnak. (Persze tudom, ha Magyarországra jönnek, ahol a tízmillió focihoz/autóvezetéshez és szereléshez/politikához/filmekhez :P és a világégés mellett mindenhez is értő emberek laknak csak, akkor esélyük sincs a lényeknek.) Mivel itt gyerekek is vannak, hogy tudod őket óvatosságra rávenni, és hogy minimális zajjal járjanak, úgy hogyha ha kijelölöd nekik az ösvényt - így mindjárt többletcélja is van a homoknak - amiről nem térhetnek le, és bizony mezítláb járatod. Azt is vegyük figyelembe, hogy a házban is mászkálnak, ahol igen is számít zaj szempontjából, hogy egy bazi nagy bakancsban caplatsz fel s alá, vagy mezítláb (cipő le-fel vétellel meg nem szórakozunk, mivel a másik fontos cél a kockázat minimalizálás szempontjából az egyszerűsítés). Arról nem is beszélve, hogy nincs a sarkon egy Deichmann, hogy pótold a cipőket, amiket elhordasz, vagy éppen nincs is otthon megfelelő és még a pulya is kinövi közben - felesleges kockázat a beszerzésen gondolkozni addig, amíg nem tudod, hogy mi van a világodon túl. Szóval a cipő/nem cipő kérdését náluk egyszerűen felülírja a maximális óvatosságra törekvés, ami abból a nem tudásból is ered, hogy nem tudják azt, mennyire érzékeny a lények hallása. Ezeken a fehér homokkal kijelölt és karbantartott ösvényeken nem lesz olyan, hogy korhadt fadarab, szögek, száraz falevelek amit nem veszel észre. A lábad pedig hozzáedződik a mezítlábas járáshoz, meglepően ellenállóvá tud válni a behatásokkal szemben (édesapám mesélte, hogy az ő nagyapja úgy mászkált mezítláb a tarlón, mint mi a zsenge füvön, meg se érezte a gabonaszárakat). Ők nem arra apellálnak, hogy menekülniük kell - sőt lehet, hogy felmérték azt, hogy nem is tudnának elmenekülni -, hiszen nem hagyják el az otthonukat, csak a fent említett krédóra, az óvatosságukra alapoznak: nem csapunk zajt, így nem jönnek ide a lények, tehát nem kell menekülni sem. A második rész első előzmény tíz perce alapján nem csodálnám, ha erre a következtetésre jutottak volna. A második rész már annyiban hordoz meglepetést, amire nem gondoltak - nem hülyék továbbra sem, hanem átlag emberek, akik hibáznak és a megszokások rabjai lettek - nem vittek magukkal cipőt és bizony el kell hagyniuk az ösvényüket (meg is torpannak, amikor vége az ösvények). Ezen a ponton nyilván már nem fordulnak vissza, illetve lehet számukra már nincs jelentősége a kérdésnek.

előzmény: Dió (#22)

2021-07-17 09:50:23 Dió (3) #22

Én magam részéről egyáltalán nem látom az összefüggést a lényekről valamit tudást (vagy nem tudást) és a mezítláb járás között. Ettől függetlenül is, ha már homokot szórnak le valahova, ott echte semmi hangbéli különbség nem lesz a mezítlábas és a cipős járás között, de szerintem még a nem homokon járás esetében sem - ha mezítláb lépek rá egy elkorhadt fadarabra, ami eltörik alattam, az miért adna ki olyan nagyon kevesebb hangot, mint ha ugyanezt bakancsban teszem? Az egyetlen lényeges különbség az, hogy a mezítlábasdit választva egyfolytában darazsakba, éles kövekbe, szögekbe fognak belelépni (pláne ha futniuk kell), egy idő után teljesen használhatatlanra cseszve szét ezzel a lábukat, ami cipővel ugyanakkor elkerülhető lenne - szóval ez egy a sok érv közül, hogy a filmbeli család miért kerül be nálam a filmtörténelem top 10 leghülyébb családja közé.

előzmény: Joeker81 (#21)

2021-07-17 00:16:24 Joeker81 (3) #21

Szvsz én ezt nem éreztem akkora logikai bukfencnek, voltak ennél jóval ordasabb buktatók is. Simán abból kell szerintem kiindulni, hogy nem tudnak szinte semmit a lényekről. A nyakukba szakad a világ, elzártan, magukra maradva kénytelenek saját védelmi rendszert kialakítani, melyre laikusként - és ezen van a hangsúly - én is azt mondom, hogy ha a legkevesebb zajt kell kelteni a járásommal, akkor valószínűleg én is a mezítlábas járást választanám (hazai terepen vagyok, védekezésre rendezkedem be, nem a menekülésre). Arról nem is beszélve, hogy az egyik karakternek siketnémaként szüksége van a plusz óvatosságra, ami a mezítlábas járás hozadéka. A homok leszórása is éppen ezért jó ötlet: gyorsabb mozgás lehetősége minimális zajkeltéssel és még a lábat is kíméli az esetleges fizikai behatásoktól. Mivel számukra ez bevált, teljesen természetessé vált, éppen ezért nem fognak ők is hirtelen vadászbakancsot magukra rántani, mert éppenséggel Emmett meg abban érzi biztonságban magát, illetve nincs jelentősége valójában, hogy miképpen is jársz, vagy van, de Emmettnek eddig lehet mázlija volt. Később ez valószínűleg változni fog, felveszik ők is a cipőt, hiszen kibeszélik majd másokkal a tapasztalataikat, hogy még is mennyire érzékeny a hallása a lényeknek. Az már inkább zavaró, hogy sokszor van az, hogy az ösvény közepén mennek, ami tele van száraz falevéllel, míg mellette két lépéssel ott a zöldellő és puha fű...

előzmény: Dangar (#20)

2021-07-16 20:04:31 Dangar (3) #20

Elvileg azért trappolnak mezitláb, mert úgy nem keltenek akkora zajt. Ezt a logikát persze elég gyorsan meghazudtolja a film, mikor Regan cipő nélkül tipeg a vadászbakancsban csörtető Emmett mellett...

előzmény: unrealnoise (#7)

2021-07-16 19:57:38 Dangar (3) #19

Még mindig nagyon feszült és székbe szegező, ugyanakkor még mindig nagyon buta. Összességében jobbnak érzem az elsőnél, de annyival talán nem, hogy egy csillaggal többet kapjon. Tényleg kár a sok ordító logikai bakiért, mert sokat ront a beleélésen és képlékennyé teszi az amúgy jól felépített "univerzumot".

2021-07-14 21:31:29 SoZi (2) #18

Hát én ezen egyáltalán nem izgultam, pedig eléggé fosós vagyok, és alig kaptam levegőt az első részen.
De ez ordas nagy csalódás az elsőhöz képest. A visszatekintős ostrom jelenetben lenne kraft de azt is lelőtte a trailer. Az eddig ügyes szereplők most hülyeségeket csinálnak, felesleges veszélybe sodorják magukat. És tele van az egész buta jumpscare-ekkel.

Azt azért megadom, hogy a végére belefért egy ügyes felnővés történet jelleg, ami gyönyörűen állt volna a filmnek, ha erre végig sokkal jobban rámennek, ahelyett hogy hülyeségeket csináltatnak a szereplőkkel. Akkor lett volna benne vmi eredeti.

Ezt a sok jó értékelést, csak annak a számlájára tudom írni, hogy sokaknak ez lehetett az első moziélmény a karantén óta.

2021-07-12 08:02:44 kovi1970 (1) #17

A fényképezés teljesen rendben volt. De itt véget is ért a történet. Egy újabb teljesen logikátlan sztori. A mumusok mindent kinyírnak ami zajt kelt, de nem szaporodnak, még csak nem is esznek. Akkor mégis hogyan húzzák ki másfél évig? Aztán, egyszer golyóállóak, egyszer meg simán egy fejlövés elintézi őket. Nem is folytatom, mert minek? Ebbe is sokszor bele kellett tekerni, mint az első részbe is.

2021-07-04 14:39:55 kaamir (2) #16

Az első rész még volt annyira újszerű és kreatív, hogy elvitte a hátán a bugyuta történetet. Itt ez már nem működik, ráadásul az újabb felvonás nem igazán tesz hozzá sokat az első filmhez. OK, az első jelenet tényleg hatásos, izgalmas - és tulajdonképpen a feszültségkeltésre végig nem lehet panasz (viszont rengeteg az olcsó jump scrare...)

Történet ellenben nincs, a szereplők közül pedig csak a gyerekszínészek mutatnak valami fejlődést. Emily Blunt konkrétan mellékszereplővé silányul, akinek annyi a dolga, hogy elmegy a gyógyszertárba. Cillian Murphy Emmetjében lett volna potenciál, de lerágott csont az ő drámája és döntései.

Hosszan lehetne sorolni, hogy a világ leghülyébb családja már megint mit művel, engem két dolog zavart végletesen:
- Az előző részben felfedezték a csodafegyvert, de azt most a világért nem használnák. Csak akkor folyamodnak hozzá, amikor már a nyakukat rágja egy szörny.
- A baba. Ez már az első részben is ocsmány húzás volt. Itt meg azt akarják nekem eladni, hogy Blunt milyen törődő anyatigris, hú, de fasza. Hát nem: önző, felelőtlen szarházi. B+, egy dobozban fogod felnevelni szerencsétlent?! Ja, és egy csecsemő nem gombnyomásra sír meg alszik.


Összegezve: közepes izgalmak, sok hülyeség, lapos dráma. És egyszer csak, amikor kezdene végre történni valami, vége van. Ez így olyan, mint egy átlagos poszt-apokaliptikus sorozat filler epizódja.

2021-07-03 16:52:30 Dió (3) #15

Csak az első két részt láttam, de azok alapján lehet, hogy egyetértenék veled a harmadik kapcsán is. De még egyszer, én itt nem csak a "buta szereplőkön" fogtam a fejem, hanem azon is, hogy maga az alapkonfliktus (vak szörnyek, amiket az emberiség képtelen volt egy hét alatt röhögve legyőzni), az egész erre felépített világ (hogyan termelnek kukoricát, honnan van áramuk, miért nem a vízesés mellett élnek, miért mezítláb járnak, hogy nem sír a csecsemő) az arra épített fordulataival együtt (a főbb szereplők nevetséges halála, az első részben az a kurva alulról bevert szög, a második részben ez a rádiótornyos baromság, a hajót vezetni megtanuló szörny) mind annyira értelmetlenek, hogy ebben a formában az egész film meg sem történhetett volna, és ha van olyan, hogy józan ész, akkor az egész Quiet place univerzum nem is létezhetne. Szóval itt nem csak a szereplők csinálnak hülyeségeket, hanem a filmnek minden alapvető eleméből dől úgy a nonszensz, hogy azzal nálam teljesen új szintre emeli a néző hülyének nézését.

előzmény: VVega (#14)

2021-07-03 16:30:17 VVega (4) #14

A Conjuring 3-at hova soroljuk? Én aközben fogtam a fejemet folyamatosan, hogy ennyire buták nem lehetnek a szereplők.

előzmény: Dió (#13)

2021-07-02 22:10:45 Dió (3) #13

"én elnézek bármilyen kevésbé reális vagy ostobább, amúgyis minden horrorfilm szerves részét képező húzást"
Ha tényleg minden horrorfilm ekkora aberrált logikai hülyeségekkel lenne tele mint ez a széria, sőt ha ennek így ebben a formában akár csak a fele is igaz lenne, én azt hiszem már eladtam volna a tévémet. :)
A rendezés acélosságában, feszültségépítésében és Krasinski rendezői tehetségében amúgy egyetértek (pláne a lélegzetelállító kezdést elnézve!), de mennyivel nagyobbat üthetett volna mindez a szélesebb közönségnek (ideértve a hozzám hasonló szkeptikusokat is), ha nem ezekre a marslakók által írt forgatókönyvekre alapul az egész. :(
Persze örülök, hogy nem minden nézőnek akad fent a tüdején mindez, mindazonáltal én óvatosan jelentenék ki olyanokat, hogy semmivel sem hülyébb a Quiet place széria egy átlag horrornál, ha egyszer valamennyi fórumon párját ritkítóan sok, szinte rekord mennyiségű komment panaszkodik a film ésszerűtlenségeire, amik ráadásul nem holmi apróságokat, hanem a film alapkonfliktusát és főbb drámai fordulatait hivatottak a vállukon szállítani. Persze mindezt csak akkor írom, ha a fentebb idézett mondatodban a Quiet placehez hasonló, A kategóriás horrorokhoz próbáltad hasonlítani a film ésszerűtlenségeit... de ha a Sharknadora (és társaira) gondoltál, akkor értelemszerűen nem szóltam, azokat valóban nem körözi le hülyeség terén. :)

előzmény: VVega (#12)

2021-07-02 18:21:10 VVega (4) #12

Nem is emlékszem rá, mikor láttam ennyire feszült filmet. Gyakorlatilag berúgja az ajtót a legelején, és egy pillanatra sem lassít később sem, a székem szélén ültem végig. Még a Westend legendásan nem a legillemtudóbb közönsége is teljes csendben nézte egészen a stáblistáig. Aki ilyen rendezésre képes, annak én elnézek bármilyen kevésbé reális vagy ostobább, amúgyis minden horrorfilm szerves részét képező húzást.

2021-07-02 17:37:50 Rorschach (4) #11

Tudnék erre a filmre mondani hideget-meleget (én kis naiv pl. azt hittem volna, hogy egy Djimon Hounsou-kaliberű nevet azért hoztak be a képbe, hogy a harmadik részben majd jól jöjjön, nem pedig hogy a másfeledik jelenete alatt kinyírják - méghozzá szégyenletesen bénán -, ezt ellensúlyozandó viszont a néma paráztatás továbbra is nagyon-nagyon működik), de az biztos, hogy ha popcornmozi lennék, úgy akarnék kezdődni, mint a Quiet place 2. Fenomenális, ahogy itt az első tíz percben megadják a löketet, Krasinski úgy megrendezte, hogy nem győztem hüledezni.

2021-06-30 23:16:52 Szabó Dániel (3) #10

A film első felét kicsit untam, szerintem azon kívül, hogy találkoztak egy régi ismerőssel nem történt túl sok minden. Jobb lett volna ha egy kicsit többet látunk abból, hogy hogyan is jelentek meg a földön ezek a Xenosok (Alone in the Dark reference), azon kívül, hogy egyetlen meteorban gondolom leestek a földre, a főszereplőék városában. Egyetlen ilyentől pár nap alatt az egész világot ellepték és kiirtották? Nem látták az űrkutatók hogy egy idegen meteorit jön a föld felé, és legalább figyelmeztették volna az embereket, ha már eltéríteni nem tudták? Miért az apát és lányát kezdte el az elején üldöni a lény, amikor a szobában miután beindult az öldöklés gondolom mindenki sikoltozott meg összevissza vetődött? Ők csak simán futni kezdtek, ami a többihez képest elég halk. Aztán, amikor a vonatsínen mennek és óvatosan lépkednek az száraz leveleken, ott van mellettük a fű, azon mehetenének inkább, bár valszeg a a scene nem lenne olyan epik, mint a vonatsínen sétálás. Aztán, ezek a lényeg hol vannak? Ha épp embereket nem üldöznek, akkor valahol összekuporodva fekszenek? Olyan gyorsan megjellenek mindig akármilyen hangra, viszont amikor közlekednek a szereplőink, akkor sosincs olyan, hogy hupsz éppen előttük sétál át az úton. Aztán, miért nem hagyták állandóan sípolva a készüléket amikor valami hangoskodásba kezdtek, miért csak akkor kell elővenni amikor a lény már 2 méterre van tőled és remegve megtalálni a gombot? Ez a végére is igaz, konkrétan egyetlen kiba**ott gombot kellett volna megnyomnia a csajnak, főleg hogy csávókám ott feküdt véres lábbal az ajtó előtt, de nem, egyhelyben nézte a szörnyet mérgesen, hogy ő most olyan dolgot fog tenni úristen hogy a szörny az nagyon meg fog halni és ezt a nézésével a tudtára akarta adni mindenképpen. Plusz egy életlen fém rúddal fejbevágta a lényt, ami attól szépen meghalt. Ha már fegyverek, azt is hogy gondolják hogy az elsődleges fegyver egy sniper, amit másik kontinensről is meghallanak. Legalább egy balta félesség is lenne náluk, és csomó kő, amit minden irányban el tudnak dobni amikor már rajtuk van egy szörny, hogy elterelje a figyelmét.
Ezeken kívül izgalmas volt, élveztem a filmet.

2021-06-23 10:45:44 ipartelep (3) #9

A második részét még nem láttam (azért meg fogom nézni), de jól emlékszem az első részből arra, hogy itt valamiféle vak, de nagyon jó hallású szörnyek uralják a Földet? Olyan szörnyek, akik úgy rohangálnak a hangok után villámsebesen, hogy közben simán kikerülik az útjukba eső tereptárgyakat. Noooormális az ilyen író, rendező? És ezeket a vak szörnyeket nem tudja elintézni a XXI századi atomkorszak fejlett technikájával bíró emberiség. Noooormális? Egyébként nagyon sok - azt kell mondjam, bugyuta - (zombi, horror, posztapó) filmben megfigyelhető ez a tehetetlenségi effektus: ugyan a nehézségeket már egy 1. világháborús század, mit század, rohamszakasz, a maga korabeli fegyvereivel (nem is voltak olyan rosszak azok a géppuskák) el tudná intézni, de a XXI századi technikával felvértezett hadseregek, azok bezzeg nem.
Persze, ha elintézné egy szakasz, akkor nem lenne szükség ilyen bugyuta filmekre.

2021-06-20 13:45:29 Benny Bug (4) #8

Krasinski az előd színvonalához méltó folytatást készített és továbbra is rendkívül jól ért a feszült alaphangulat megteremtéséhez. Az egész tulajdonképpen egy nyugtalanító másfél órás horror-feszt, a műfaj jól ismert, ugyanakkor jobb elemeinek felhasználásával, plusz Emily Blunt és Cillian Murphy is remek alakítást nyújt. A szörnyeket a kelleténél kicsit többször mutatja meg, pedig a legerősebb pillanatok épp azok, amikor nem tudjuk, mi történik a következő pillanatban, honnan éri fenyegetés a főszereplőket. A már megismert világ kinyílt ugyan egy kicsit, összességében azonban sikeresen hozza annak hangulatát és szellemiségét. Sok horror -folytatás már nem tud akkorát szólni, mint az első rész, Krasinski és csapata most azonban szerencsére rácáfolt erre. Ha szeretted az elsőt, nagy valószínűséggel ezt is komálni fogod.

2021-06-17 20:57:59 unrealnoise (3) #7

Az lehetne, hogy a kikötői bohóckodásban egy hajó elszabadult, majd a partra sodorta a víz. Nyilván nem lehetetlen, de azért kissé valószínűtlen a dolog. Mármint eddig ilyen ugye nem történt, most meg pont igen, pont egy nappal később.

A film amúgy teli van logikai hülyeségekkel. Az elsőben sem tetszett az önfeláldozós, giccses és felesleges halál a végén, de itt még több hülyeség volt.

Árulja el nekem valaki, akiknek a régi lakhelyén ennyi minden volt, azoknak cipőre nem futotta? Nem vakok, látják hová lépnek, még azt sem lehet mondani, hogy pucéran jobban érzik, hogy faág vagy bármi van alattuk, ha meg menekülni kell, akkor nyilván egy cipő védi a talpat és a lábat, és felsikoltani sem fog senki, ha valaki belelép valamibe, vagy egy kő felsérti a talpát. Hülyeség volt.

A srác meg otthagyja a gyereket felelőtlenül majd másfél év túlélés után, és éjszaka akar távcsővel nézelődni? Nane. A feszültséget így akarták maximumra járatni, öncélú baromságokkal, mert az a kikötői hülyeség is mi volt már... Persze az emberből előjön az állat, de én nekem nem esett le mit akartak, meg miért, az viszont biztos, hogy irtó nagy baromság volt az egész.

A rádiózás hatásossága, mint világmegváltás, meg totál kikezdhető és hát ezt már átrágtátok.

Arról nem is beszélve, hogy a vonaton a szörny még a hang hatására is közeledett a kiscsaj felé, a végén meg úgy adták elő, mintha ez lenne a gyógyír minden bajnak okozójára. Vicc.


A film ijesztő néhol, de sajnos roppant öncélú, és okosnak a legkevésbé sem mondható. Az eleje klassz volt, hangulatos, de én pl sokkal kevesebb szörnyet szerettem volna látni, és bizony ez díszletek szintjén sem volt túl látványos. Egy The Last of Us-ból bármelyik óra ezerszer hangulatosabb és látványosabb, mint ebben kb bármi. Értem, hogy ez 66 millából készült, és kisvárosi, vidéki a környék, de még egyszer; kevesebb szörny, több hangulat, látványosabb képi megoldások, jobb és ütősebb helyszínek, de leginkább kevesebb logikai, mondvacsinált baromsággal lehetett volna akár egy új klasszikus folytatás is belőle. A vége meg...

A vége meg szar volt, töketlen az egész, szinte totál happy end, pedig három fronton is beütött a szar korábban...

Sokkal többet vártam...

Kiírtam magamból kicsit bővebben, de szívesen látnék cáfolatokat, mert én örülnék a legjobban, ha benéztem/tünk volna valamit, és mégsem annyira gagyi bizonyos szempontból, mint amilyennek elsőre látszik.

https://www.hidegnyomon.hu/2021/06/17/a-quiet-place-part-ii-hang-nelkul-2-2020/

előzmény: Dió (#6)

2021-06-17 15:43:46 Dió (3) #6

De mégis miben "járt sikerrel", ha egyszer a testvérén kívül senki sem hallja az adást és/vagy nem tudják mit kezdjenek vele? Abban, hogy tök fölöslegesen és céltalanul kockáztatta a saját és egy másik főszereplő életét a fél filmen keresztül?:)

Közben amúgy a párommal is beszélgettünk a filmről, aki pedig megkérdezett, hogy az az úszni nem tudó dög hogyan jutott át a szigetre? Mert ugye nem Cillian Murphy csónakján jutott át, beléjük kapaszkodva, hanem egy másik yachton ment utánuk... de hogyan - beleült és beindította a motort? :D Erre se tudtam neki mit felelni.

Tudom azt írtam lentebb, eldöntöttem, hogy a második részt illetően megpróbálok nem beleállni ezekbe, de nehezebb, mint hittem...:)

előzmény: bambula (#4)

2021-06-17 13:53:29 Joeker81 (3) #5

Egyetértek. Simán el tudok képzelni egy hasonló univerzumot, mint a The Walking Dead esetében. Ugyan így vagyok a szintén a Paramountnál lévő Cloverfield-franchise-val is (crossover perhaps?).

előzmény: bambula (#4)

2021-06-17 13:41:20 bambula (4) #4

Nagyon egyszerű a válasz szerintem a rádiótornyos,zajbejátszásos dologra.Azt tudta ,hogy a testvére hallgathatja az adást és így ,többek közt tudathatta vele/velük,hogy célba ért,sikerrel járt.

Én ehez a filmsorozathoz jobban eltudnék képzelni egy tvsorozatot, mint a Fűrész filmekhez.
Ha van esze a Paramountnak,akkor a siker okán neki is állnak.
Pláne,hogy a kritikák alapján
nem véletlenül kötött ki streamingen az Infinite és félek,hogy a The Tomorrow War is csalódást fog okozni
.
Úgyhogy most ennek a filmnek a sikere nagy ütőkártya lehetne a kezükben,ha jól reagálják le.

előzmény: Dió (#3)

2021-06-17 07:20:52 Dió (3) #3

Függetlenül attól, hogy mit állít, vagy hogy lesz -e harmadik rész, számomra továbbra sem igazán világos, mi értelme volt elmenniük abba a rádiótoronyba bejátszani azt a zajt.

előzmény: TheDriver (#2)

2021-06-16 21:24:10 TheDriver (4) #2

Szerintem nem állítja azt a film, hogy legyőztek a szörnyeket, főleg mivel lesz 3.rész, és az lesz a lezárás...

előzmény: Dió (#1)

2021-06-13 16:47:34 Dió (3) #1

Nagyon féltem a sztoritól, de hál'istennek az első rész illogikus és értelmetlen baromságaiból többségében inkább csak azokat emelte át Krasinski, amiket a történet szempontjából muszáj volt. Vagy az is lehet, hogy így a második részre már eleve fel voltam rájuk készülve, mindenesetre pár új WTF momentumtól eltekintve itt most mintha tényleg nem a hülyeségek hadán lett volna a hangsúly, hanem a valódi feszültségkeltésen. Sajnos még így is volt három dolog, amit muszáj leírnom, mert még így sem sikerült őket letüdőznöm:
-Az első rész számomra egyik legnevetségesebb és legértelmetlenebb momentuma Krasinki karakterének halála volt. Azt hittem, ilyen még egyszer már nem lesz benne, ehhez képest sajnos egy az egyben sikerült ezt is újrázniuk a végén azzal a kurva garázsajtóval, amit naná hogy fekete faszink "rendezői utasításra" nem csuk be maga után.
-Én azt a kikötőbeli háborúskodást is kihagytam volna (igen, az apokalipszis kapujában minden ember állattá válik... köszönjük, Krasinski).
-Sajnos a film végének sincs sok értelme, mert nem tudom, miért állítja ezt be úgy a film, hogy legyőzték a szörnyeket, ha egyszer nem. Kezdjük ott, hogy abban az adott pillanatban az emberek egy részének nem lesz bekapcsolva a rádiója. Akinek pedig be van, az rögtön ki fogja kapcsolni, hiszen nem tudván, hogy ez valami fegyver, azt fogják hinni, hogy elszaródott a készülékük. Szóval az én értelmezésemben sok szörny feje nem fog szétpukkanni, de ha valamit félreértettem volna, megköszönném a korrigálást.

Ezeket félretéve én azért jól szórakoztam rajta. A háromnegyedem felfele kerekítésében pedig kétség kívül az első 15 perc játsza a legnagyobb szerepet, ami vérfagyasztóan hatásosan mutatja be, hogy változhat meg az emberek világa egyik pillanatról a másikra - ezt az eredettörténetet mindenképpen jó ötlet volt beletenni. Nem csak azért, mert így Covid alatt/után ütnek igazán nagyot az ilyen jelenetek, de főleg azért is, mert tele van a kezdés olyan rendezői megoldásokkal, hogy tényleg nem győztem markolgatni a karfát és emelgetni a kalapomat Krasinski előtt (bár a trailer természetesen a nagyrészüket ellőtte, még így is ütöttek). Szóval ha hatalmas különbség szerintem nincs is a két rész között, ez nálam a szórakoztatásnak összességében egy magasabb fokát ütötte meg, mint az első.