Broadway Melody of 1940 (1940) ☆ 👁

Broadway Melody 1940

(Norman Taurog)

amerikai musical, vígjáték

3,9
★★★★☆
15 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-01-16 11:47:02 Jereváni Rádió (4) #2

Egyetértek. Bár táncjelenetek terén még mindig a Swing Time viszi el nálam a pálmát, azonban ez annál jobb film. Van egy jól megírt forgatókönyv, bájos humorral és fordulatokkal és már-már komolynak bíró tétekkel. Nem az van bennem, hogy jó-jó kicsit bugyuta, kicsit limonádé párbeszédeket látok azért, hogy valamivel kitöltsék két táncjelenet között a játékidőt. Nem, itt konkrétan érdekelt a film cselekménye is.

Szóval jó a sztori, bájos a hangulat, jók a színészek is. Fred Astaire (az ember, aki frakkban született) természetesen most is lehengerlő amit művel (a szóló táncát tessék megnézni, állkapocsleejtő!), George Murphy is rendben volt, mind színészileg, mind pedig tánctudás szempontjából, Frank Morgan vicces karakter, a többiekkel sem volt gondom.

Muszáj azonban valakit kiemelnem. Bár a kánon szerint Fred Astaire első számú táncpartnere Ginger Rogers volt, akinek a tánctudása természetesen megkérdőjelezhetetlen, én mégis azt mondom: Eleanor Powell volt az igazi táncpartnere. Amit Murphy-vel művel a színpadon, ahogy magas sarkúban (!) több métert (!) csúszik lefelé a színpadon, egészen döbbenetes. S még valami, annyira finom, törékeny, gyönyörű nő volt, hogy "Szó bennszakad, hang fennakad,/Lehellet megszegik". Gróf Edelsheim Gyulai Ilonára emlékeztetett a szépsége.

Egy szó, mint száz, marha erős négyes ez a film, egy újranézéssel lehet kap egy ötöst is.

előzmény: tractorking (#1)

2011-07-22 00:41:57 tractorking (5) #1

Elbűvölő és szórakoztató: dallamgazdag, tele van briliáns táncokkal és kedves humorral, ennyi idő után is árad belőle a tulcsorduló üdeség és energia.
A zenéjét Cole Porter komponálta. Ezzel azt hiszem, minden elmondtam. Halálakor ezt írták róla: "Más dalszerzőket talán lehet utánozni, Cole Portert nem."