Gwen (2018) ☆ 👁

(William McGregor)

angol dráma, horror, thriller, történelmi film

?,?
 
6 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-05-14 20:42:39 Ragemarci (2) #2

Igen, aki egy folk-horrorra számít az igen nagyot fog koppanni. Külsőségeiben persze felfedezhető, de ez így összességében sajnos igencsak üres. Talán egy érdekes film prológjára elég lehetne

előzmény: Hulla88 (#1)

2019-10-08 21:47:24 Hulla88 (2) #1

A horror címkét ki is lehet húzni, ez egy történelmi dráma, aminek sztorija papírvékony, még a kevesebb mint másfél órás játékidőt sem bírja el. Lehet engem kapott el rossz pillanatban de már kezdem unni, hogy ha valaki csinál egy történelmi drámát akár horror akár misztikus thriller elemekkel, akkor kötelezően balladai homállyal, szófukarsággal, sötét képekkel és köddel operál bár ez utóbbi kettő a walesi táj miatt érthető.

Az az érzésem, hogy ezzel a hangulattal akarják kicserélni az eredeti ötleteket és a jól megírt karaktereket. Persze a 19-ik század walesi vidéke nyilván nem leányálom, de itt és a hasonló tematikájú filmek, mintha elfelejtenék, hogy abban az időben is ugyanúgy akartak enni,inni,baszni,szarni az emberek és ezt meg is osztották egymással. A kemény vidéki lét metaforájaként kevésnek érzem az összeszorított fogakat és számos klisét, amit felvonultat a film.