Le notti bianche (1957) ☆ 👁

Fehér éjszakák

(Luchino Visconti)

francia-olasz dráma, szerelmi történet

4,4
★★★★☆
39 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-11-19 11:37:37 oscarmániás (5) #3

Maria Schell karaktere végtelenül idegesített, az első pillanattól az utolsóig. Ez is a zsenialitás ismérve? Valamikor úgy hallottam, az a nagy színész, akit ízig-vérig utálni lehet, pillanatra nem érezni iránta szánalmat, törődést, vagy inkább semmit sem érezni? Nino Rota és a filmstúdió szakembergárdája fantasztikus munkát végeztek, szerintem aki teheti, ne szalassza el az élményt, olyan ez mint egy ünnepség, a mozgókép egyik megünneplése.
(Óriási hiba és mulasztás, hogy ezt sem adták ki itthon dvd-n.)

2020-04-28 12:51:59 dittike (5) #2

A legnagyobb közösségi videómegosztón keresztül tudtam megnézni ezt a filmet, melyet egy blogban található ajánlás alapján kerestem meg. Szerencsére angol felirattal nézhető a film, így a hétköznapi párbeszédek miatt elég könnyen meg is lehet azt érteni. Nagyon tragikus, melankolikus a lány küzdelme önmagával, a múlttal, a várossal és újdonsült szerelmével is.

2018-11-18 18:24:21 Prüstü (4) #1

Több mint hatvan éves film, mégis mai szemmel is többször nézhető.
Elképesztő kreativitásra és hozzáértésre vall, ahogy megteremtették ezt a Dosztojevszkiji mikrouniverzumot, nagyon be tudja szippantani a nézőt.
Marcello nagyot játszik, hiteles érzésekkel, átlényegülten, valamint Maria Schellnek is jól állt ez a naiva szerep, nem lehet rájuk panasz.
Magányos lelkek bolyongása és boldogság hajszolása mesterfokon.