Top Gun: Maverick (2022) ☆ 👁

(Joseph Kosinski)

amerikai-kínai akciófilm, dráma

4,2
★★★★☆
142 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-06-12 08:27:54 dorothygale (4) #11

Nem rossz. Full amerika feeling. Minden benne van amit ròluk gondol esetleg az ember.

2022-06-07 13:24:07 caulfield (4) #10

Az egy főre eső amerikai lobogók száma kellően magas, a baywatch élmény is megfelelően májer, a zene pedig továbbra is etalon. Az első rész azon rekordteljesítményét, hogy sikerült mindemellé csupa ellenszenves karaktert összetoborozni, azt az idő múlása, a ráncok és a cselekményt is formáló keserves betegségből fakadó dráma sikeresen elsimítja. Alacsonyan szállnak a megindító pillanatok, a nézőnek nagyon ügyesen kell manővereznie, hogy ne kerüljön a hatásuk alá.
Aztán ott a mozifiknak szóló behívó parancs és a #maradjotthon nemzedék áhított unszolása. Meg egy letűnőfélben lévő filmcsillag-éra felmorranása, ami felér egy hadüzenettel, Tajvan zászlóval a pilóta dzsekin, fenyegető orosz harci helikopterrel az égbolton. A nyolcvanas évek nosztalgiájával karöltve lehet alámerülni a militáns közegbe, amely nem a nyílt háború nimbuszát melegíti fel, hanem a precíziós, technikai fineszességre épülő, skywalker-i leleményességbe ágyazza a bátorság magasztalását.
Felmerülhet a kérdés: ha mondjuk Cruise karrierjének egy korábbi szakaszára időzíti ezt, azaz ilyen Feledés című darabok környékére, akkor is ekkora lenne a diadal? Mindenesetre most betalál.

2022-06-07 09:58:01 Nordbright (5) #9

Maradjunk abban, hogy azért volt benne jó pár fura/megmosolyogtató/érdekes/érthetetlen jelenet, vagy életszerűtlen dolog, de alapvetően nem ütötte agyon a filmet, mint ahogy a mostanság divatos akciófilmeknél azt szokta. Ráadásul a katonai repülésben kicsit sem jártas nézők (~90%+) ebből kb. semmit nem is vesznek talán észre. De majd részletezzük őket, ha jönnek a kommentek - egyelőre furcsán nagyon alacsony a hozzászólások száma. Kíváncsi vagyok ki mit talált...
Valahogy mégis azt érzem csak ezért nem szabad ezért "lehúznom" 4-esre, mert viszonylag jól megidézte az eredeti légkört is, de hozott bele újdonságokat is. Nagyon attól féltem, hogy csak egy akciódús remake lesz az egész, eredetiség nélkül, de szerencsére nem.

2022-06-05 05:24:32 Channá (5) #8

Nekem nagyon bejött ez a film. Habár az elsőt többször is láttam, de nem mostanában, mégsem éreztem azt, hogy kellene az előzmény, de mégis akinek megvan az eredeti, annak pedig tok jó nosztalgikus részeket tettek bele. Habár simán megjósolható, hogy mi fog történni, egy percig sem volt unalmas. Illetve de, a romantikus jelenetek -számomra- de beletartozik ebbe a műfajba.
Tom jól tartja magát, meg a többiek is jól összeszedték magukat, a ver frissítés is helyen volt.
Lehet csak azért értékelem túl ezt a filmet, mert visszahozza a régi emlékeket?
Nem hinnem, mert nekem tetszett a mostani bevetés, a felkészülés, talán a vége ment el, de egye fene, talán így könnyebb lezárni egy korszakot, és jó szájízzel (?) visszaemlékezni az egészre.
Amúgy fene egye meg, hogy megizzasztotta a tenyerem a bevetés. Jó volt a látványvilág

2022-06-04 00:32:49 VVega (4) #7

RIDE INTO THE DANGER ZONE

2022-06-02 18:13:35 KicsiPeti (4) #6

Én csak annyit írok: Köszönöm,hogy elkészítették a filmet

2022-06-02 17:18:49 bambula (4) #5

Egy nagyon gyenge négyes lett számomra a film,pont a BonnyJohnny által is említett női főszereplő miatt.
Ha egy kicsit tovább az akció előtti jelenetük,akkor konkrétan kisétáltam volna a moziteremből.
Szerintem ugyan úgy el lett volna női társ nélkül,ahogy Jack Reacher is elvolt az első mozifilmben.
Számomra a kezdés baromi jó alapozást adott a filmnek.
Azt sajnálom,hogy most nem találtak olyan jó felettest Maverick fölé,mint amilyen volt az első filmben a Michael Ironside,James Tolkan,Tom Skerritt által alakított tisztek.
Ha Hamm és Connelly jeleneteit kivágták volna sokkal jobb lett volna a film szerintem és ráadásul kb. az első film 110 percénél lettek volna filmhosszban a készítők.

2022-05-28 20:58:46 Nagy Tamás (5) #4

Én ma néztem 4Dx-be és zseniális lett! :) Tony Scott most nagyon boldog lehet, hogy méltó módon folytatták a filmjét! :) Esélyes, hogy én is újra mozizni fogom :D

2022-05-28 15:31:07 BonnyJohnny (4) #3

Ez tényleg jó film lett. Pont annyira volt csak nosztalgikus, hogy magával ragadjon, de ne legyen zavaró: az introban az anyahajón, az ismerős zenével... de aztán a saját lábára állt (már amennyire egy folytatás). Iceman szála (főleg tekintettel Val Kilmer állapotára) különösen tetszett, vagy éppen Warlock. Ilyen szempontból jobb is, hogy nem vették elő az első rész női szereplőit. Főleg, hogy igazából ennek a filmnek is a női főszereplője a gyengéje. De persze Mavericknek révbe kellett érnie, ebből a szempontból megbocsájtható, főleg, hogy az első részben említett admirális lánya ő.

2022-05-26 11:41:48 TheDriver (5) #2

Ahogy felcsendult a klasszikus Top Gun dallam, élőkerult az ikonikus bőrdzseki, én onnantól kezdve szinte folyamatos libabőrrel néztem végig a filmet. Olvastam a sok pozitív kritikát, de ennyire jó mozira nem számítottam. Hihetetlen mennyire jól megcsinálták, hogy úgy idézi meg az első részt, hogy közben teljesen átformálták a mai trendeknek megfelelően a folytatást. Ami bizony merfoldeket ver az első részre minden tekintetben. Sokkal komplexebb, izgalmasabb, látványosabb, és a karakterek is sokkal szerethetőbbek. A látvány az valami elkepesztoen ütős lett. Nagyon régen nem volt ilyen moziélményben részem. Cruise ragaszkodott hogy ez a film semmiképp ne kerüljön fel a streaming kínálatban, és mennyire jól tette!! A Top Gun Maverick a mozivasznakra készült, és kizárólag ott, minél nagyobb vásznon nyújtja a legteljesebb élményt. Lehet utálni Tomot, lehet hogy nehéz természet és durván maximalista a pali, de az megkerdőjelezhetetlen, hogy ő a klasszikus mozik utolsó hírmondója és talán ő az egyetlen, aki a mai napig kitart a mozi intézménye mellett és nem feküdt le a Netflixnek és társainak.
A film története ugyan elég klisés, és nagyjából kikovetkeztetheto, de olyan szívvel - lélekkel és profizmussal van elkészítve, hogy mindent meg lehet bocsátani neki. A karakterek egytől egyig remekül el lettek találva. A zseniálisan feszült és izgalmas, a havas tájjal megspékelt utolsó fél órában együtt dobban a szívünk a hőseinkkel, szinte ott vagyunk velük a repülőgép fülkében és izgulunk értük.
És akkor még kiemelném Icemant, akiért hatalmas pacsi jár a készítőknek, amiért ilyen formában behozták a második részre, és így tudtak reflektalni vele Kilmer életére.
Az év filmje eddig a Batman mellett a Top Gun Maverick, az biztos, hogy még egyszer tuti megfogom tekinteni, lehetőleg IMAX-ben.

2022-05-26 03:40:57 dittike (5) #1

A csapatépítés fontos része a felkészülésnek.