When They See Us (2019) ☆ 👁

A Central parki ötök

(Ava DuVernay)

amerikai dráma, minisorozat

4,5
★★★★☆
52 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-11-17 20:27:54 robeeX (5) #4

Valoban zsenialis, es a szineszi jatek is tokeletes. Kicsit sajnalom is, hogy a Chernobylal szinte egyidobe jelent meg. Mert a maga nemeben az is zsenialis, de pont a nagyobb volumenu tortenete, latvanyossaga es mar-mar horrori atmoszferaja es jelenetei miatt. Nagyobb beszedtema volt. Pedig ez a sorozat is olyan, amit mindenkinek latnia kene. Tenyleg remekmu. Jharell Jerome meg teljesen megerdemelten nyeri a dijakat.

2019-11-05 11:30:55 bruce (5) #3

Az utóbbi évek egyik legjobb ha nem a legjobb sorozata (bocsi Chernobyl), nem is értem miért nem kapott nagyobb publicitást. Hihetetlenül izgalmas végig fent tarja a feszültséget, nincs üresjárat és ami a legfontosabb minden apró szerepben hihetetlen komoly alakításokat láthatunk. Amúgy az ahogy ezt a rendőrség az egészet intézte bicskanyitogató volt, hogy öt ártatlan srácot küldtek börtönbe, az egész történetben Korey Wise története a legszomorúbb, aki csupán azért kerül börtönbe mert elkísérte a barátját a rendőrségre

2019-10-06 17:50:22 Adam Taylor (5) #2

A rendezőnő eddig munkássága úgy ment rajtam keresztül, hogy gyakorlatilag semmiféle nyomot nem hagyott, ez viszont akkorát ütött, mint egy pörölycsapás. Rettenetesen erős, igazi letaglózó sorozat, amiben tényleg csak azért üti fel a fejét néha a szentimentális pátosz, hogy mi, nézők pár perc levegővételhez jussunk.

2019-06-25 14:08:20 captain_b (5) #1

Nagyon remélem, hogy hamarosan megugrik a szavazatok száma!
Hihetetlenül erős alkotás, minden egyes perce. Talán csak a legutolsó részben van 1-2 jelenet ami kicsit "sok" már, de ez is csak egy kis "rosszindulattal", annyira flawless minden pillanat addig.
Ami a valós/kitalált elemek arányát illeti, a most méltán népszerű Chernobyl-hoz hasonló hitelességű és alaposságú, engem speciel maradéktalanul traumatizáló minisorozat. Hihetetlen a feszültség, az izgalom végig, még úgy is, hogy tudod a végkifejletet. Sőt, valahogy úgy sikerült véghez vinniük, hogy mivel tudom, hogy úgyis elítélik a srácokat, valami plusz szörnyű súlya és dühítő volta van a reménykeltő jeleneteknek. Főleg azért, mert nem tűnik csalfa reménynek, így lenne a logikus. A színészek (a gyerekek is!) remekül teljesítenek, és bár egyáltalán nem teljesen egyoldalú a történet (tisztába tesz azért azzal is, hogy a fiúk közül sem mindenki volt makulátlan), bárki igazságérzetét azonnal berántja.
Ahogy visszagondolok, nekem ez az első bármilyen sorozat, ami akkora hatással volt rám érzelmileg, hogy a második résznél még le is állítottam, hogy na, én ezt nem.
Még teljesen a hatása alatt vagyok, szóval majd lehet visszanézek finomítani ezt a kommentet. :) Minden esetre számomra egy maradéktalan remekmű, a legjobb miniseries amit idén láttam, de ha lehetne egy hosszú filmként tekinteni rá, akkor a legjobb film is. Nagyon ajánlom!