Narcose (2013) ☆ 👁

(Guillaume Néry - Julie Gautier)

francia fantasy, rövidfilm, sci-fi, sportfilm

?,?
 
9 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-05-10 06:56:48 mimóza (5) #2

A One Breath... c. csodával már meghódított ez a pár, és továbbra sem engednek el. Jelen felvétel egy világrekordról tudósít... Kicsit másként. :)
Ha legközelebb nézem, biztosan megszámolom, hányszor lélegzek ki-be közben. Főhősünk, ez a zseniális szabadtüdős búvár természetesen egyszer sem. Nem meglepő, hogy lát, amit lát, és átél, amit átél.

Sosem értettem igazából, mi késztet valakit arra, hogy akár nap mint nap kockára tegye az életét, feszegesse a korlátait, olyan birodalmakba merészkedjen - mélybe avagy magasba, hegycsúcsra, barlangok, tengerek mélyére; ahonnan nem tudhatja, lesz-e visszaút, mert más törvények uralkodnak, amelyeket bármennyire alaposan ismer is, mégis tartogathatnak keserű, vagy végzetes meglepetést/fordulatot is számára, ha elvéti teste rezdülései felett a kontrollt, akár egy másodpercre is.

Ahogy telik az idő, belátom, az emberek egy részének igenis szüksége van valami hasonló átélésre, mert olyan szintű bennük a vonzás és a késztetés, aminek nem tudnak és nem is akarnak ellenállni. Mindehhez a legnagyobb mértékben tisztelniük kell annak a közegnek az erejét, ahová merészkednek. Bizonyos értelemben pedig ők ott nagyobb biztonságban vannak, mint az átlagember az utcán, aki csak úgy "él bele a világba".

2019-05-08 23:08:49 Ugor (?) #1

Itt